| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Letní zažívací problémy u dětí

 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
rowdy
  • 
25.7.2006 8:13:25
samozřejmě to platí pro batolata, nikoli pro kojence.
rowdy
  • 
25.7.2006 8:11:34
Cocacola, pepsicola je zaručený prostředek proti průjmu a zvracení - pro vysoký obsah cukru - posiluje žaludeční stěny a sliznici, umožňuje vstřebávání většího množství vody ve střevech, plus vliv má i obsah kofeinu na látkovou výměnu a zvýšení aktivity.. Proto taky černý čaj musí být slazený, raději víc než míň.
A co se týče rehydratace lepší než jakési zkratky, kterým medik rozumí je tenhle recept : 8 lžiček cukru, 1 lžička soli, šťáva ze dvou pomerančů nebo grapefruitů (lepší jsou ty grepy, mají víc draslíku), vodou doplnit do jednoho litru. Děti mají vypít 250 ml (dospělí 500) během jedné hodiny. Má to stejné složení jako ty speciální iontové nápoje (koneckonců je to lékařský recept)
Tak to jen tak pro pořádek. A hlavně je důležité, aby se podařilo usnout a pořádně se vyspat(a to je ten největší problém, proto je dobré dodržet tu 24 hod. hladovku).
Hanka,Míša 9/04 a Verča 12/99
  • 
24.7.2006 22:43:12
No tak to jsme na tom úplně stejně, snad jen s tím rozdílem, že my ten sunar Alidiar vypijem v pohodě.Malá ho má jen v noci na "cůcnutí" a hlavně ho musí mít ve své oblíbené lahvi a není to čaj ani džus.To by v noci nepozřela vůbec, v noci jen mlíčko.My s ní máme, co se týče léků, pořád nějaké "boje".To vždycky jeden až dva drží násilím ruce a nohy, další podává zmíněný lék a do toho Michalka řve jak prase při zabijačce.Občas se podivuji,že nás ještě někdo neudal pro týrání dětí.
Zrovna teď průjem má a pije jen ovocnou šťávu Jupí.Ale jsem ráda i za to, protože jinak by nevzala nic.
Doufám,že se nám to podaří rychle překonat a bude dobře.Jen ty horka kdyby polevily.Pořád běhám po bytě s pitím a nutím to do ní.
Tak hlavu vzhůru, nejste v tom sami, je nás víc!
Katka, 7 a 4
  • 
23.7.2006 11:23:38
Vloni v létě naše tehdy tříletá holka chytla taky nějakou virozu, lítalo to z ní horem dolem, takže i když jsme do ní třeba trochu smecty dostali, tak ji vzápětí vyzvracela. Byli jsme z toho už dost zoufalí, trvalo to tři dny a malá už začínala jevit příznaky dehydratace. Byla úplně apatická, pořád pospávala (klidně v kuchyni na linu na zemi). V nemocnici, kam jsme s ní na doporučení pediatra jeli, nám poradili dávat po lžičkách podchlazenou cocacolu. Nevím, jak je to možné, ale zvracet přestala, takže v ní smecta zůstala a tím se povedlo zastavit i průjem. Možná trochu pomohla i skutečnost, že normálně colu nedostává, tak z toho měla druhé vánoce, že ji najednou může.
Edita
  • 
21.7.2006 15:34:37
Bohužel si taky od pondělka užíváme s 2,5letou Evičkou problémy asi se střevní virózou (byly jsme na výtěru a nic tam naštěstí není). Průběh byl šíleně rychlý. V noci v neděli horká, v pondělí až 39,5 a průjem - fakt hrůza, od úterka bez teplot a veselá, ale pořád průjem. Přesně jak popsali v článku:vodový, zpěněný atd.
Píšu, abych vám ev. třeba poradila, co nám pomohlo. Smecta je dobrá, naštěstí je Evička násoska a když jí to přidávám po troškách a nejvíc po vyspání - to toho nejvíc vypije, tak to do ní dostanu dobře. (Tak pytlík denně). Ale co nám ještě víc pomohlo než hylak jsou kapsle Lacidofil - kapslička se dá roztrhnout a prášek vysypat na lžičku. Míchám to s čajem nebo sirupem a Evka to to v klidu 3xdenně při jídle jí.
Jinak samozřejmě neslazený čaj, samotnou vodu nebo dokonce rýžový odvar - to už ani nezkouším, nemá to cenu. Od mrkvového máme dodneška "vymalováno". Aby pila a něco jedla, radši dávám hodně ředěný jablečný džus s troškou smecty a rohlík s troškou sýra. (Jinak bude dítě radši o hladu). - Jo, co nás ještě zachrání jsou: těstoviny suché (hlavně kolínka) nebo s troškou sýra, cornflakes nebo i slazené lupínky, občas banán a sušenka.
Jasně, že záleží, jak je dítě normálně žravé. Mám ještě starší holku, která jídlo k životu vůbec nepotřebuje a u té to byl vždycky horor, maximálně pila (takže slazený čaj).
A taky doporučuji - naposled, promiňte, nějak jsem se rozepsala - kolu a hořkou čokoládu. To mám od své staré dobré dětské doktorky a pomáhá to.

Tak kéž by vám to někomu aspoň trochu pomohlo a nejlépe přeji všem, ať tyto rady vůbec nepotřebuje!
Pa Edita
Katka,kluci 4 a 7
  • 
19.7.2006 8:21:29
Smecta je fakt výborná,nám tedy zabírá spolehlivě. Dá se dát i úplně maličkému děcku.Jen ji musíš do něj dostat,takže díky za radu.
Kristy
  • 
17.7.2006 21:16:13
Ahoj, my meli prujem a zvraceni zrovna minuly tyden a do male jsem skoro nic nedostala, jen piskoty trosicku a kousek rohliku. Zvracela celou noc a skoro vubec necurala, chodi uz bez plenky. Potom jsem zkusila Smectu do caje, tak torchu vypila, ale nastesti se to zlepsilo a uz je ji dobre. Trvalo to ale skoro tyden.
Tereza Majerová, 11, 9 a 1
  • 
17.7.2006 13:42:53
Dlouhá léta jsem měla problém, jak do dětí dostat Smectu (která je výborná, neškodná, ale poněkud nechutná, rozpuštěná podle návodu ve vidě připomíná světlé bahno a děti ji odmítají). Šikovné je rozmačkat banán a Smectu do něj vmíchat, pak už to není žádný problém.
15.7.2006 20:11:23
asi mas jak se rika "kachni zaludek", ja to taky vim, o tom kvaseni, a radsi si to netroufam, vlastne tresne ani nejim,ale normalne po ovoci radsi taky nepiju, potom to teda pekne v brichu zblunka :-)
Tereza, a 2 kluci
  • 
15.7.2006 15:53:17
Lze dávat i nějaké léky. V článku to myslím nebylo. Mám osvědčený Hylak a Smecta. Myslím, že je lze dávat i dost malým dětem. Máme je doma, je to i pro dospělé. Pak existuje podpůrný nápoj Kulíšek. Není to nic dobrého (chuťově), ale stačí malinko a dítěti to obnoví střevní mikroflóru, atd.
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.