| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Informační kampaň k prevenci umělých potratů u dospívajících

 Příspěvky 110 z 451 [Dalších 441 >>]
  • 
16.3.2012 17:26:14
Naprosto souhlasim. Kazdeho pobouri genocida v koncetraku, ale vrazdeni u gynekologa nikomu neprijde brutalni. Ale pravda i to, ze jen socialni reklama nestaci, musi se deti vychovavat od malicka s vedomim, ze za svoje skutky jsou zodpovedne a ne, ze si budou uzivat a po nich potopa...To se vsak netyka potratu ze zdravotnich duvodu, i kdyz verici lide na to maji svuj nazor, ale ne kazdy je schopny unest zatez postizeni, to je na diskusi. Ale vrazdit kvuli postave, kariere, svobode... nevim, nevim
denikditete
29.1.2010 22:02:32
Podívejte se prosím na zajímavé video a článek - Deník nenarozeného dítěte.

http://kecalek.czautohits.com/2009/11/27/potrat-dulezite-informace/

~x~ ~x~ ~x~ ~x~
Kristýna
  • 
10.9.2008 16:23:40
Maminko, ty mě nechceš? Necháš mě zemřít dřív, než se narodím? Vždyť ani nevíš-jestli jsem dcera nebo syn.

Maminko, ty mě nechceš? Bojíš se, že máš malý byt? Můžu se v koutku přikrčit.

Maminko, ty mě nechceš? Bojíš se, že si vezmu víc na lžičku? Vždyť by jsem jenom z drobků žil, podobný kočičce nebo psíčku, natrhal by jsem si z horských ostružin.

Maminko, ty mě nechceš? A co až proměníš se na stařenku, kdo se tě zeptá-maminko, co ti je? Kdo s tebou, možná chromou, půjde ven a komu zemřeš jednou v náručí?

Maminko, ty mě nechceš? Bojíš se, že Ti uberu z krásy? Já si tě celou přemaluji, jen jak trošku krásy vezmu si, můžeš se ve mně vidět každý den, vždyť v děťátku se vidí každá matka, nemusíš se do zrcadla dívat.

Maminko, ty mě nechceš? Že otce mít nebudu? Na co slzičky? Můžeš lhát, že na vojnu musel jít, že výstřel roztrhl vás jako hrdličky. Pověz, že jste se střetli a nenašli, když půjdeš do práce-dáš mě do jeslí.

Maminko, ty mě nechceš? Snad najdem proti rakovině lék, i proti stárnutí a začnem nový věk, pro vodu si půjdu pěšky-jak se chodí, domů se vrátím za tebou, pomazlit se, políbit.

Maminko, ty mě nechceš? Tak rád by jsem viděl dva nejkrásnější skvosty, sluníčko žluté, hvězdy třpytivé, rád by jsem viděl sýkorky a datle, když letí z hnízd, rád by jsem nebe, ale nejvíc tebe, maminko moje tebe.
MILOSLAV
  • 
10.6.2008 20:58:54
ŠKODA, ŽE SKRZE SŇUŠKU SVÝCH LŽÍ PREZENTOVANÝCH BEZDUCHÝM VÝKŘIKEM TA DÁMA NEVYVRACÍ TY "LŽI", "NESMYSLY" A "POLOPRAVDY".


Nejnovější výzkumy ukazují,že riziko vývoje rakoviny děložního čípku u žen používajících antikoncepční tablety je vyšší o 50%. Ze své pětadvacetilété zkušenosti a z konzultací s kolegy gynekology říká Dr. Danuta Hebda-Listová, že záněty děložního čípku jsou u těchto žen nevyhnutelné, objevují se dříve nebo později a je to jen otázka času. Užívání hormonálních tablet zvyšuje i riziko rakoviny prsu.



Už dnes existují vědecké výzkumy, které vykazují, že když žena začala užívat antikoncepční prášky před 20. rokem života a-což je nejdůležitější-před prvním donošeným těhotenstvím, doba kdy je brala, byla delší (několik let), pak se riziko rakoviny prsu může zvětšit 2-3 krát, popřípadě pětkrát. Podobně je tomu s rakovinou jater, tady je riziko onemocnění 4-4,5krát větší. Je známo, že když farmaceutická firma zavádí na trh nový lék, musí na příbalovém letáku uvést informace o jeho kontraindikaci a vedlejších účincích. Stává se, že informace pro pacienta je velmi zestručněná verze určená lékařům. Tak tomu bylo např. v případě prostředku pod názvem Lovestonik B. V kontaindikaci bylo uvedeno "pouze" trombolické symptomy, kardiovaskulární nemoci (infarkt), mozková mrtvice, nádorové onemocnění rodidel nebo jiný hormonálně související nádor, benigní či maligní nádor v játrech. "Můj" tj. lékařský seznam kontraindikace byl mnohem delší. Věřte, že pokud chceme ničit plodnost, která znamená zdraví, ničíme zdraví v širším slova smyslu.

Zdroj: Milujte se 2/2007 http:/www.milujte.se
Lenka, zatím 1 dítě
  • 
9.6.2006 16:37:32
Asi jsi moc nedávala ve škole pozor, ať chceš nebo ne, už i ten shluk buňek je prostě člověk, nikdy se z něho nic jiného nenarodí /teda pokud mu dáme tu šanci/. A tohle je jen suchá genetika. Takže jednoznačně : plod=dítě/člověk/
4.6.2006 19:56:18
Tak to mi udělalo velikou radost!!!
VeggieB
4.6.2006 12:55:32
Tak to je fajn:).Taky se měj.
sss
  • 
4.6.2006 8:23:38
Tak jsme to příjemně rozebrali a nakonec zjišťuji,že naše názory nejsou zase až tak rozdílné.Báro měj se hezky,a když tak zase příště u nějaké diskuze.
VeggieB
3.6.2006 21:10:02
Souhlasím, že sex není jen na plození dětí. Stejně tak myslím, že nemají šanci uspět s přesvědčováním, aby spolu lidé nespali před manželstvím. Něco by se tím určitě vyřešilo, včetně některých potratů, ale je to nereálné.

Církev se se svými názory zastavila někde ve středověku.

V některých věcech ale s nimi souhlasím a o tom jsem psala - že používání HA vedlo k tomu, že lidi oddělili sex od plození dětí. Že už si spíš jen užívají a neuvažují o těch rizicích. Ani už si skoro neuvědomují, že sex vede k oplodnění. Samozřejmě ne všichni.
sss
  • 
3.6.2006 20:52:34
Báro,sex není jen na plození dětí,je to příjemný prožitek.A pokud se někdo chrání antikoncepcí-jakoukoliv,tak je to u mě docela zodpovědný člověk.Sex má vyhovovat oběma stranám,a když si to chce někdo vyzkoušet předem,tak se hold musí chránit.A spíš o tom měla být tato kampaň,protože potrat opravdu není řešení.Teda je,ale nese si mnohem hlubší následky.(psychické např)Proto řeči,že sex až po svatbě mě připadá jako házení hráchu na zeď.Nemyslím tím,aby byli mladí lidé promiskuitní,ale aby byli zodpovědní.I když na potrat chodí spíše ženy,které již děti mají a partner či okolnosti jich k tomu donutí.Dnešní puberťáci mají mnohem víc informací,než jsme měli my,takže bych je zas až tak nepodceňovala.A mimochodem,potratovost u nás klesla a patří mezi nejnižší v Evropě.
 Příspěvky 110 z 451 [Dalších 441 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.