| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Informační kampaň k prevenci umělých potratů u dospívajících

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 451 [Dalších 431 >>]
Bára
  • 
3.6.2006 20:19:56
On pravděpodobně nemyslel sex v manželství, ale před manželstvím-to kritizuje i Prolife a církev.
Něco na tom je-že lidi často používají HA a díky ní si užívaj sex bez uvědomování si rizik a možných následků.
Ale těžko někoho přesvědčí k tomu, aby čekali na manželství..
Bára
  • 
3.6.2006 17:09:15
Samozřejmě, že kdyby šlo o to, ublížit sobě nebo někomu jinýmu, tak člověk (a nejen on) dá přednost svému přežití. Ale to není tenhle případ. Žiju bez toho, abych jedla maso a nemám problémy. A znám několik lidí, kteří jsou moho let vegetariáni i vegani a mají i takové děti. A to mi stačí k tomu, abych věřila, že to je zdravé. Pokud o tom samozřejmě člověk něco ví.
Je pravda, že názory odborníků se rozcházejí. Myslím, že i u nich platí, že vrdí to, co je jim bližší.
Každopádně se dnes i na VŠ (na medicínách a na výživě člověka) začíná učit, že vegetariánství je zdravotně nezávadné. Takže myslím, že to je jen otázka času, kdy se to začne tvrdit ve větší míře.
Problém je možná i v tom, že tito odborníci se setkají s několika vegetariány, kteří mají problémy (které třeba nesouvisí s vegetariánstvím nebo si je způsobili tím, že něco podcenili) a to pak zevšeobecňují na všechny vegetariány.
3.6.2006 15:31:43
Hm, Báro. Ono nejde o to, že naše společnost "je jinde". Ono jde o to, aby jaksi naše společnost přežila.
Pravda, nikdy jsem to blíže nezkoumala, takže do toho nevidím. Ale, jak už jsem psala, informace od odborníků se dost rozcházejí - jedni tvrdí - bez masa to nejde a obzvlášť děti potřebují maso ke svému vývoji - druzí naznačují, že bez masa to jde. Každý z laiků věří něčemu jinému, nejspíš bude inklinovat k tomu, co mu napoví jeho intuice.
V každém případě by každý živý tvor byl sám proti sobě, kdyby raději zemřel hlady než aby "něčemu" ublížil. Pochopitelně nemluvím o kanibalismu, že.

Bára
  • 
3.6.2006 15:07:37
To, že něco dělali pravěcí lidi, nás neopravňuje k tomu, chovat se stejně. Nedělali to etickým způsobem, nejspíš proto, že to jednak neuměli jinak a jednak ještě před několika stoletími lidi věřili tomu, že zvířata necítí bolest... Dneska už je společnost někde jinde. Stejně by se dalo obhajovat zabíjení lidí, to se přece taky dělalo už v pravěku.
Bára
  • 
3.6.2006 14:57:09
Dobře, omlouvám se. Máte pravdu, že si neumím představit, jak to působí na někoho, kdo s tím má zkušenost.
Možná, že billboardy zapůsobí spíš na lidi jako jste Vy, než na ty nezodpovědné, kterým je to určeno...
sss
  • 
3.6.2006 14:27:26
Báro,tak já tě můžu ubezpečit,že moje dítě je všímavé a těchto bilboardů si zaručeně všimne a už vůbec si TY nemůžeš představit,pokud jsi nepřišla o miminko,jak to bolestně působí na mě!!!!!Mé dceři bude 5 let,je inteligentní,velmi vnímavá osůbka-což si myslím,že je většina 5 letých dětí.A vysvětlovat takovýmu prckovi,proč je na obrázku utržená ručička...Je to naprosto nevhodná kampaň,která cíleně ubližuje,místo aby upozornila,že problémy jsou jinde.
Bára
  • 
3.6.2006 14:09:52
Vegetariáni a ochránci zvířat jsou různí. Někteří říkají - nejezte maso vůbec, jiní buďte vegany a jiní (i když oni sami jsou vegetariáni) říkají omezte spotřebu a chovejte zvířata v lepších podmínkách. Proto je taky víc organizací pro ochranu zvířat. A je to dobře, protože na každého platí něco jiného.
Každý ať si vybere, co je mu bližší.
Bára
  • 
3.6.2006 14:07:06
Ale stejně tak nelze srovnávat video z potravu a utrženou ruku na billboardu. Nevím, ale mám pocit, že malé dítě si ani nevšimne billboardu netož ruky a větší dítě to snad (za pomoci rodičů) pochopí.
Nesrovnávám vegetariánství s potraty, s tím tady začal někdo jinej:).
sss
  • 
3.6.2006 12:07:34
tak na mě utržená ručička zapůsobila velmi bplestně!!!!!!!a děsím se toho,co řeknu dcerce,když věděla,že budeme mit mimi a pak jsme o ně přišli.Nelze srovnávat vegetariány a protipotratovou kampaˇn.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 451 [Dalších 431 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.