| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přežila šestinedělí

 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]
4.11.2008 17:11:24
Milá Bellano,před 14 dny se mi narodila dcera Neli(doma mám 5 letého Fildu)a uplně náhodně jsem mrkla na tyto stránky a musím říct že mě tvůj článek pobavil ještě ted se směju,opravdu dost dobry!
Dana, 36tt
  • 
26.10.2007 2:13:16
Presne tak! Souhlasim! Jsem v 36tt a prvorodicka a po precteni tohoto clanku zacinam mit strach nejen z porodu, ale i z toho, co me ceka potom... Uz ted me hormony nuti zcela bezduvodne plakat, no jestli to bude v sestinedeli jeste horsi, tak se z toho snad zblaznim...
bejbina
17.10.2006 16:06:24
Já jsem ten článek pochopila tak, že autorka ho napsala s humorem a nadsázkou. A hlavně, že chtěla poukázat, co udělají s námi hormony v šestinedělí. Taky jsem nepoznávala sama sebe. Kluk se mi narodil o 6 týdnů dřív, porod byl těžký, na závěr čištění pod narkózou. To píšu proto, že jsem se asi po propuštění z nemocnice fakt šetřit měla. Rodila jsem v pátek, pustili mě v pondělí, že si stejně půjdu k malýmu lehnout na neanatologii. To jsem nemohla, byl na JIPce. Doma byt rozkopaný, choť chřipku ( 39´C ), takže neschopnej čehokoliv. A já? Místo abych se trochu šetřila, tak jsem krom odstříkávání mléka po 3 hodinách ( aby se mi vytvořilo ), venčení psa ( vlčák, aspoň 1 h denně ), ježdění vlakem 45 km za synem ( trávila jsem u něj denně 3 hodiny čistého času ), ŽEHLILA ( nesnáším žehlení ) snad metráky dupaček, kabátků, andílků z dob komunistické éry. Nutno dodat, že jsem nepoužila ani jedny. Vlastně ano, pár jsem jich rozcupovala a udělala z nich výplň do šaška. Kamarádka mi totiž přinesla rozepínací dupačky, tak jsem si jich pár sehnala v sekáči a raději jsem je prala a sušila na kamnech, než ho na přebalování celého svlékat. A na neanatologii jsem poznala body, tak už mi taky košilky a kabátky nepřišli tak zajímavé. Po druhém porodu už nebyl na hormony čas. Malá se narodila 13 měsíců po klukovi a manžel opět v šestinedělí marodil ( každý můj porod se mu chudákovi podepsal na zdraví vysokými horečkami ), tak aby nás nenakazil, se na dobu nemoci odstěhoval k rodičům. Tak tolika k hormonům.
Obavy jsou zbytečné, je to všechno jen o tom, aby se uklidnila hormonální hladina a taky o tom si udělat všem vyhovující denní režim a zaběhnout se do něj.
Marika, Kačenka 07/06
  • 
17.10.2006 11:49:39
Ač má pisatelka v zásadě pravdu, není to tak horké, jak to popisuje. Rodila jsem před 3 měsíci a jsem tu, živá, zdravá a nehroutící se.
I mě překvapilo šestinedělí. Domnívala jsem se, že porodem vše hrozné končí a já si budu už jen užívat miminka a rodinné idylky. Je pravda, že těch pár týdnů po porodu je v celku náročných, ale dá se to a do jisté míry také záleží na tom, jak si to kdo udělá.
Myslím, že je dobré být na klasickém pokoji, jelikož přítomnost ostatních mamin(byly jsme na pokoji 3) mi dodávala sílu, často jsem se smála jejich sarkastickým poznámkám- což nebylo vzhledem k šití to nejlepší a také, jelikož obě měly už druhé dítě, mi hodně poradily co a jak. Před porodem jsem také plánovala nadstandart, ale jsem ráda, že jsem tam nešla (někomu může, samozřejmě, vyhovovat). Člověk takhle může navázat i krásná přátelství.
Doma jsem měla (a mám)vynikající zázemí, nikdo nevyžaduje podlahy jak zrcadlo a také mám tchýni hned vedle, takže jsem nevařila. Tchýně měla jako učitelka prázdniny, takže jsem se o jídlo nestarala. Pokud někdo ale nemá tuto vymoženost, je také dobré si pro obědy chodit, pokud máte kam. K nám do školní jídelny si chodí maminky běžně, ač jsou doma. Je to levnější, jídlo má 3 chody, z jedné porce se najedí dva a je to bez práce. Můžete se věnovat miminku a svému odpočinku.
Na úklid je vždycky čas, věřím, že šestinedělí se dá i užít(v rámci možností:-)
Zaneta Vejmolova,tehotna:)
  • 
17.10.2006 11:13:34
No asi na tom neco bude....po tom co sem to cetla musim rict ze se ve me nahromazdlo strasne moc divnych pocitu a vubec ne ta radost jak poprve spatrim sve miminko a budu se o nej starat..ja se na to uz silene moc tesim..ale toto mi nahnalo strasny strach jestli vubec sem tehotna a deje se ten krasnej zazrak...nebo jestli cekam nejakyho tvorecka kterej mi znici telo i zacatek noveho zivota...sem vazne vydesena:o(
micka
  • 
13.9.2006 11:30:37
Pisatelka mi připadá zmítaná názory ostatních. Chce napsat článek veselou formou, ale mám z ní dojem, že je to magor.
Haluška
2.2.2006 9:40:09
Tak já se k tomu děšení přidám :-)))

Po prvním porodu jsem si taky myslela, že na pokoj dojdu po svých - a ejhle, hned za dveřmi na chodbě jsem se složila. Museli mě tam odvézt na vozíku jako invalidu. Pobyt v porodnici byl pro mě celkem únosný - narozdíl od následného pobytu doma. Cestou z porodnice se mi zhroutil svět. A doma to pokračovalo. Záchvaty žehlení a úklidu mě taky popadaly, o to horší bylo, že jsem se vrátila do domácnosti plné nedodělávek, manžel během mého pobytu v porodnici zaváděl vodu do kuchyně a další nezbytnosti, aby to doma trochu lépe fungovalo. A já nemohla dělat skoro nic, protože najednou přišly hrozné bolesti zad. Musela jsem ležet a byl pro mě problém jenom přebalovat chuďátko miminko. Naštěstí byl manžel 14 dní se mnou doma a pomáhal mi. Ale na ten binec jsem se musela dívat a šíleně mě to deptalo. Pořád jsem brečela a když jsem měla pocit, že se můžu zvednout a něco udělat, tak jsem šla. Okamžitě mě za to moje záda patřičně "odměnila".
Útěchou budoucím matkám budiž to, že to tak opravdu nemusí být vždy. Po druhém porodu jsem na pokoj došla sama, nepotřebovala jsem žádnou pomoc, domů jsem šla s radostí a všechno zvládala, žádné šílenství nebylo. Jen malinko vyšinuté hormony, ale v porovnání s tím prvním šestinedělím to byla pohodička.
Marie + 16m Michálek
  • 
31.1.2006 11:00:50
Ano, článek je nejen vtipný, ale opravdu výstižný! Moc mě pobavil a připomněl moje šestinedělí, které se sice v detailech trošku lišilo, ale podstata byla stejná! Fakt pěkné počteníčko!!! Zdravím autorku, mohla bys publikovat v miminkovských časopisech.
Marie + 16m Michálek
  • 
31.1.2006 10:59:05
Ano, článek je nejen vtipný, ale opravdu výstižný! Moc mě pobavil a připomněl moje šestinedělí, které se sice v detailech trošku lišilo, ale podstata byla stejná! Fakt pěkné počteníčko!!! Zdravím autorku, mohla bys publikovat v miminkovských časopisech.
  • 
28.1.2006 16:36:34
Bohužel, jsem taky perfekcionalistka, což se po návratu z porodnice domů vůbec nehodí. Teď už se nad tím jenom usmívám (moje jediná holčička bude mít tři měsíce), ale když si vzpomenu, jak jsem brečela kvůli každé blbosti, škoda mluvit...Jenom chci říct, že chápu a neberu to jako strašení budoucích matek, jen ať ví, co je může eventuálně potkat.
 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.