| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nadané děti 2

 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]
BlankaRyb
30.1.2013 17:41:58
V článku se píše:
1. že Hozík v 18 měs. uměl číst velkou abecedu ve 2 letech uměl číst malou abecedu a čísla do 100 a kousek dál se píše, že ve 27 měs. uměl počítat do 100. Sotva jde, že se dítě naučí číst dvojciferná čísla a pak počítat, to si nedovedu představit, že tyto dovednosti by šli oddělit. U jednociferných čísel by to ještě šlo, ale naučit se číst dvojciferná čísla a neumět je počítat, vždyť to nejde.
2. Naučil se číst sám ve 3 letech, napřed přečetl zpěvník a potom začal rovnou číst celé odstavce pohádek. Na konci článku se píše: "Spíše si rozumí s těmi, které jsou asi o dva roky starší, ale zde se projevuje jeho nedostatek, že neumí číst a psát". Vždyť se na začátku psalo, že číst se naučil ve 3 letech, přečetl zpěvník, pak četl pohádky, dál zoologické zahradě si čte latinská jména živočichů, umí vyhledávat v rejstříku co jej zajímá, vzhledem k tomu, že umí pracovat s rejstříkem, musí čtení ovládat výborně, vzhledem k těmto dovednostem by měl být schopen psát hůlkovým písmem.
29.1.2013 9:51:46
Můj skoro 6 syn je na tom velmi podobně, sám se naučil číst ve 4 letech, zná vlajky států, státy a hlavní města, rád se učí anglicky, jen je velmi přecitlivělý a takový trochu neohrabaný, co se týče vztahů s dětmi. Teď se byli podívat s dětmi ze školky ve škole a byl z toho ve velkém stresu, chtělo se mu zvracet a bolelo ho bříško. Nemá moc rád změny, je fixovaný na svou paní učitelku ve školce, která je mimochodem výborná (ta paní učitelka :-)) Ve čtvrtek jdeme do psych.poradny, potřebuju radu, co dělat, aby nebyl tak úzkostlivý a přecitlivělý, nějak ho posílit. Kdybyste měl někdo nějaký tip, třeba i na knihy, budu moc vděčná. Bydlíme na vesnici, tak školu máme v podstatě danou, extra vybírat nemůžeme.
22.9.2009 21:58:41
Také mohu doporučit.....přístup k dětem je otevřený a partnerský, personál mladý a milý. Během dne, jak jsem sledovala, to funguje jako doma v rodině. Dětí je tam akorát a mají spoustu zábavy a podnětů. Montessori hračky, vybavenou zahradu, výtvarku i hudebku a spoustu zajímavých kroužků za dost dobré ceny. Naše tam chodí 2x týdně a jsme spokojeni. Všimla jsem si, že i ostatní rodiče nemůžou svoje děti odtamtud dostat domů ~:-D
22.9.2009 21:58:31
Také mohu doporučit.....přístup k dětem je otevřený a partnerský, personál mladý a milý. Během dne, jak jsem sledovala, to funguje jako doma v rodině. Dětí je tam akorát a mají spoustu zábavy a podnětů. Montessori hračky, vybavenou zahradu, výtvarku i hudebku a spoustu zajímavých kroužků za dost dobré ceny. Naše tam chodí 2x týdně a jsme spokojeni. Všimla jsem si, že i ostatní rodiče nemůžou svoje děti odtamtud dostat domů ~:-D
Fialon
6.8.2009 12:25:01
Vím o školce, kterou otevřeli teď v neděli v Hostivaři, kde se byli kamarádi podívat na den otevřených dveří. Měli taky problém s nadaným synem, že to pro ně bylo ve školkách předtím peklo a nemohli ho tam nechat. Tady si chválili, že tam hned začal něco dělat s ostatníma dětma, maj tam montessori hračky a i jednoho kluka jako zaměstnance, nechali ho tam asi tři hodiny si hrát a pak když pro něj přišli tak vůbec nechtěl domů. Takže uvažujou, že ho tam od září daj. Jmenuje se to Rodinná školka a je to jak se jede od Intersparu v Hostivaři nahoru na Chodov.
zuzka, syn3 r. a další na cestě
  • 
24.10.2008 9:06:03
Našeho synka vyhodili už z druhé Mš. Je prý sice hodně komunikativní, všechno ho zajímá, ale nezapojuje se do řízených činností, věci dělá po svém a narušuje tím celý kolektiv. Paní učitelka má dětí 20 a nemůže se prý věnovat jenom jemu, což chápu. Nechala bych si ho doma, ale mám rizikové těhotenství a je mi líto ho sledovat, jak se nudí, a taky na něj nemám sílu, vyžaduje neustálou pozornost a akci. Doporučili mi alternativní školku, ale ta je daleko a navíc beznadějně plná (a taky drahá). Mám s ním chodit k psychologovi, navrhovali. Ten ovšem žádný důvod k terapii neshledal. Prý je jen nadprůměrně nadaný, silná a originální osobnost. A budou s tím problémy. Nejhorší je, že mi všude naznačují, že je to moje vina, že je tak "neposlušný".
15.5.2008 22:29:21
Milá Miro, právě pro tvé nadané dítě mám tip. Škola dětem je určená takovým nadaným dětem, které jsou napřed třeba ve čtení a počtech, ale stále potřebují radu, vedení a kolektiv. Viděla jsem i několik reportáží, třídy jsou zařízené jako herny a děti si do třetí třídy spíše hrají a učí se jaksi mimochodem, každému z nich jde lépe něco jiného, takže učitel k nim přistupuje individuálně. Mají tam také velmi milou psycholožku, která děti sleduje, komunikuje s rodiči apod. Kontakt: Praha 6, Občanské sdružení Škola dětem, www. skoladetem.cz. A také znám osobně zakladatele. Určitě to zkuste. nic lepšího jsem zatím neviděla. Přeji jen samou radost. Lotrinka
10.4.2008 20:56:55
Taky si nemyslim, ze by byl problem, kdyz je dcerka sikovna a chce jit, tak proc ne?:-) Ta nase je narozena 20.9., letos v zari ji bude 5 a pristi rok do skoly pujde. Je dvojjazycna a uz nyni bez problemu precte kratkou pohadku, pise tiskace a pocita (i jednoduche pocetni operace - scitani, odecitani) v obou jazycich. Do skoly se moc tesi, takze ji taky vyhovime:-)
Zlatka
  • 
10.4.2008 10:49:31
Ahoj, my jsme u zápisu byli a do školy dceru chtějí, problém je asi jenom v mojí hlavě.
Líza
10.4.2008 10:36:07
Zlatko, jen technickou, víš o tom, že zápisy byly v lednu? Jako, pokud chceš aby malá někam nastoupila, tak především je třeba, aby to věděli v dotyčné škole.
 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.