| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Učit se, učit se… Ale jak?

 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]
25.2.2019 10:13:02
A kdo děti naučí to řemeslo? Škola? Ne. Prax? Všude chtějí s praxí. Předtím byli starší, kteří učně ze školy zaučili (když ho zaučil a neudělal si z něho poskoka). Dnes starší nikoho nezaučí protože se bojí o své místo a krom toho ty starší, kteří řemeslo i doopravdy věděli už nežijí.
Na druhou stranu děti nic nebaví, chodí z jedné učňovky do druhé.

Základní školy hned od prvního stupně ničí zájem dětí. Jedna chyba 2, dvě chyby 3, tři chyby 4....Zažili jsme učitelku, která v první třídě na ZŠ dávala dětem hned 5, ať si zvykají. A můžu říct povedlo se. Výtvarní výchova, hudební výchova, pracovní výchova za mích časů to byla oddychová hodina, teď Vám učitelka zahlásí, že nechá dítě propadnout, protože nemá pomůcky - gumu, papír a raději učitelka píše poznámku místo toho, aby naučila dítě když zapomene co má dělat. A dítě dostane poznámku a nic nedělá, protože nemusí, nemá pomůcky. A co je nejlepší domácí úkoly - nejlepší je dávat co nejvíc, aby doběhli co nestihla učitelka, protože musela psát poznámky. Místo toho, aby děti běhali venku a zjišťovali fyzikální zákony a svět kolem sebe.

Všechno je to špatně a špatně je to, že na školách učí jedničkáři, který učením žili a nevědí se vžít do dítka, které to nebaví, raději ho odsunou na druhou kolej se slovy zbytečná námaha. Začarovaný koloběh, který nikdo nezmění protože nikdo to ani nechce změnit.
begonie
  • 
22.2.2019 8:29:58
Bud v klidu,prece vis, ze lidi s minimálním vydelkem zadne dane neplati, ty LCD obrazovko :-)
Bobo
  • 
21.2.2019 15:22:27
Zapomněla jsi jít do práce. Věřím, že na podobné kravky nepřispívám svými penězi.
begonie
  • 
20.2.2019 21:18:14
Filipe, neblazni. Takovy slozity souveti Bobo nepochopi. Zvladne se ztrapnit sama, neni treba k tomu prispivat.
begonie
  • 
20.2.2019 21:15:52
Co te znaji, se ti z dalky vyhybaji. Ani se jim nedivim, pokud se takhle projevujes i v beznym styku. Tobe se taky nedivim, vlastne te lituju. Co ti zbyva, nez prudit tady, kdyz se s tebou nikdo, co ma iq vyssi nez dnesni datum, nebavi.
Filip Tesař
20.2.2019 15:49:32
„Jsou ženy, které mají mánii brát lidi jako psychologický román; bůh jim pomoz: hledají v lidech typy, snaží se číst jejich duši, soudí o nich hluboce a se zvláštní jistotou, aby tak dospěly buď k velmi jednoduché nespravedlnosti nebo k nesmírně složitému omylu.“ Karel Čapek
Bobo
  • 
20.2.2019 15:10:35
Blbka jsi sama. Ale zřejmě dost neschopná, tak můžeš jen tiše závidět. Bůh nade mnou je mi svědkem. Věř - nevěř. Že ty například utratíš za jedno Chorvatsko stejně i více, než my dva za Uzbekistán, je Tvůj nedostatek a hloupost. Co mne znají, dobře ví, že je to pravda. Fotky, videa, letenky, účtenky za ubytování, směny peněz atd. nelžou. U většiny z nich je Tvé jméno.
Begonie
  • 
20.2.2019 10:04:06
Bobo Bobo, ty naše milá blbko. Utíkej pro atlas, ať nás můžeš všechny ohromit tím, jak umíš opisovat jména zemí, které bys chtěla navštívit, ale bohužel ti na to nestačí ani tvůj příjem ani schopnosti. A nezapomeň se u vrchní sestry stavit pro svou denní dávku, zas ti to nějak moc kecá.
X__X
19.2.2019 17:53:02
tak samozřejmě, že certifikáty dávají firmy, který daný materiál vyrábí. a samozřejmě, že ty firmy mají na proškolení zájem, protože je třeba, aby ten materiál uměli řemeslníci používat. i dobrý materiál bude mít mezi lidmi špatnou pověst, pokud s ním nebudou umět řemeslníci zacházet a vhodně ho používat ~d~
Analfabeta
  • 
19.2.2019 17:05:05
Obsah učiva by bylo třeba zmodernizovat. Učit děti už na 1.stupni používat moderní výpočetní techniku. Naučit třeba děti psát všemi deseti. Já si třeba v 19 letech zaplatila základní kurs a peníze za něj byly vynikající investicí: jednak jsem si mohla napsat sama diplomku (a všemi deseti to šlo docela rychle), druhak pracuji v kanceláři a tam se mi to opravdu hodí.
Na 2. stupni základní školy by se měly děti seznámit nejen s Wordem, základy Excelu, ale i vyhledáváním informací na internetu. A podotýkám, že VŠECHNY děti, nejen kluci (setkala jsem se totiž s přístupem jedné školy, kde kluci měli informatiku a holky vaření. Jako kdyby ty holky v životě počítače nepotřebovaly. Škola to odůvodňovala tím, že má málo počítačů, ale podle mne to byla buď lenost a nechuť rozdělit děti do skupin nebo neměli informatika na plný úvazek. Každopádně mě podobný přístup docela vytočil. Výuka informatiky by tak mohla pomoci i dětem ze sociálně slabších rodin, kde třeba nemají doma počítač, mohly by se s prací na PC seznámit aspoň ve škole.
 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.