| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Školní inspekce: čistě romská třída není diskriminace

 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]
Analfabeta
  • 
3.3.2016 16:18:47
Gertudo, překvapení to není ani pro školu, ani pro starostu. Ti už mají bohužel se začleňováním Romčat svoje zkušenosti. Možná pro rodinu, ale co ta rodina celých 6 let dělala? Vždyť ty děti ani nechodily do školky. Takže rodina na jejich vzdělání kašle a všichni se kolem diví? Nepsal náhodou pan starosta, že Romové tam u nich mají jakousi neziskovku? Copak asi dělá ta neziskovka, kromě pobírání dotací na svou činnost? Proč se snažíš jednoznačnou vinu rodiny přesunout na kohokoli jiného? To, že dítě neumí barvy, nezná pravo-levo a další základní věci, které by 6-leté dítě mělo znát, je jednoznačně chyba rodiny. Kdo jiný je to má učit, než jeho rodiče? Oni jsou negramotní? Jak to, když už od doby Marie Terezie, tedy minimálně 250 let, existuje POVINNÁ školní docházka?
Já teda fandím starostovi, že podpořil vznik třídy, kam jsou zařazena výhradně Romčata, aby se jim mohla jedna učitelka plně věnovat. A doufám, že se podobný model stane vzorem i pro ostatní školy, i přes pindy kdejakých inkluzionistů.
3.3.2016 12:35:51
Trudičko, to víš že jo! Hezky poskládanými větami tady nic nevyargumentuješ. Životních zkušeností mám asi tak 3x víc než Ty, tak tady klidně plácej dál. A v rámci propagace integrace všech a všude určitě posíláš/pošleš své dítě do třídy plné Cikáňat - tak si ty svoje naivní ideje užij..
3.3.2016 10:37:01
Babičko tří dětí a sedmi vnoučat s dcerou ve školství, ano, souhlasím s vámi, že systematická školní nezralost nemůže být překvapením až v šesti letech dítěte. Ani pro rodiče, ani pro školu, nebo starostu.
3.3.2016 10:34:15
Nordico, vidím, že už ti někdo řekl, že máš slabý argumentační aparát, a proto se ježíš už dopředu. To většinou nepomáhá - chce to zapracovat na té argumentační části a potlačit tu emoční.
babička,3 děti,7 vnoučat,dcera ve školství
  • 
2.3.2016 19:54:31
Něco málo k rodičům předškoláků: Vám se narodilo 6-leté dítě,které hned po narození nastupuje do školy?Těch 6 let se dítě nějak vyvíjí a rodiče jej vychovávají.Mimo jiné i připravují na školní docházku,většinou ve spolupráci s MŠ.To,zjištění,že v 6 letech není se dítě schopno zařadit do běžné školní výuky,je účelově vytvořená kauza,která slouží ke zviditelnění všelijakých neziskových a začlečňovacích agentur.Otázka zní: Proč se neangažovali v předcházejících 6 letech? Další problém je,že se většinou jedná o děti romské,jejichž rodiče nepracují.O to víc času by měli dětem věnovat,když všude slyšíme,jak je mají rádi a že jsou u nich na prvním místě.V praxi to vypadá,že je děti zajímají jenom při výpočtu dávek a jiných nezasloužených výhod.
2.3.2016 14:17:26
Getrudo, problém s porozuměním psanému texu je jednoznačně na Tvé straně. A ti rodiče, o kterých jsem psala, nejsou ti, kteří kladou jakékoliv otázky, jak tady pořád zdůrazňuješ, ale Cikáni, kteří pouze protestují, požadují a ječí. Pokud je Ti to sympatické, Tvoje volba.
2.3.2016 11:05:25
Myslím, že by byla opravdu tragédie, kdyby kladení otázek bylo považováno za otravné, ječící a notoricky stěžující si. Určitě je dobře, že ty starostkou nejsi. ~:-D
2.3.2016 10:51:38
Milá Gertrudo, svojí trapnou ironií fakt nic nevyřešíš, p.starosta to dělá velmi dobře, moji podporu nepotřebuje. Jen takové jako Ty jsou schopné ho otravovat, povzbuzovat ty notorickysi stěžující a ječící rodiče, kteří jinak pro své děti neudělají vůbec nic. No, každopádně doufám, že takové jako Ty svoje názory ve školství i jinde neprosadí.
2.3.2016 10:42:32
Nordico, holt jsem se pana starosty na něco zeptala a určitě ten tlak, který vznikne tím, že se někdo na diskusi na internetu na něco zeptá, ustojí i bez tvé vroucí pomoci.
2.3.2016 8:43:23
Gertrudo, mezi položenými otázkami tam ale podsouváš toto: " Nevznikne tak extrémní zátěž jednomu učiteli, ale rozdělí se mezi tři. Navíc, máte-li, jak píšete, s inkluzí v podstatě dlouholeté zkušenosti z praxe, určitě víte, že dobrá většina táhne všechny dopředu, zatímco špatná většina stáhne každého dolů.
Co se týče angažovanosti rodičů - nepůsobí dobře, pokud si jedním dechem stěžujete na nezájem a zároveň (zcela mimo téma) očerňujete lidi, kteří zájem projevili. To, že se vám nelíbí, jaký způsob zvolili (stížnost) nebo kdo jsou (pan Ferenc s Bc titulem), je absolutně irelevantní."
Nějak v tom žádnou otázku nevidím......spíš se ještě otíráš o starostu.
 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.