| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 104 [Dalších 84 >>]
Lída+2
4.8.2012 20:30:00
Jo to jsem si myslela taky....moje děti to jedí všechno na kila...a zeleninu taky.

v diskuzi vaření jsem se dověděla, že jsou děti exoti. od dost lidí.

a to, že jsou schopný sníst bílou holandii na posezení udivuje lidí stále...jen nechápui proč někomu vadí, že nejedí přeslazené jogurty.~d~
4.8.2012 16:13:29
Děti nemají rády ovoce? To je pro mě novinka... myslela jsem, že všechny děti mají rády ovoce, moje dcera je schopná toho všeho sníst kila.Jahody, třeště, broskve, ze zeleniny okurky a rajčata...
4.8.2012 16:11:38
Tak na to, že teplota v chlaďáku bude stejná, jako u Macka, nebo v bagetérii, bych nespoléhala. Ono se na to technické vybavení stačí kouknout, jsou to často prastaré šroty ve stánku vyrobeném z odstaveného karavanu. To se s obřím řetězcem prostě nedá srovnat.
Lída+2
3.8.2012 20:28:29
Anett + 2
loni na koupališti jsem vytáhla dětem krabici plnou na kousky nakrájených okurek....kamarádka na mě koukala pochybovačně,ale nakonec si vzali i ty její děti.
A kukuřičky by teda ocenili taky. Nápad se cení.

Třeba by nebyl problém...nakrájet na kousky okurku s nějakým dobrým jogurtovým dresinkem.~d~
Lída+2
3.8.2012 20:25:45
angrešt, přesně...nerozumím tomu proč tam ty lidi lezou, když se jim to nelíbí.

Prostě zdraví máme jen jedno.
Lída+2
3.8.2012 20:24:40
Olga liška mám ten samý názor, radši pojedu na dovču na 14dní do ciziny, než ,abych za ty samé peníze pořídila týden tady.

NEdávno jsme se vrátili po 14denním putování po Francii. A jsem spokojená. Někdo nás totiž přesvědčoval jak draze nás to vyjde.....tak jsme rýpalovi dodali tabulku v excelu do posledního pohledu. Už sklapnul a dal nám za pravdu.
Jo a koupila jsem tam dětem i párky moc dobré...ze spoustou masa a chutnali úplně jinak. Snídali je~f~

S jídlem je to tragedie....když jsme na výletě úpím. Mám po republice sice pár restavrací kam vím, že se dobře najím,ale.....stejně dělám krabičk s jídlem sebou. děti jedí dost zeleniny....a rádi ovoce.(jsou za exoty)

A věřím tomu, že ty stánky z hnusama jsou oblíbený...kdo jí zeleninu je BLB...kdo ovoce ještě větší....(i z reakcí matek tady na rodině)a pokud to jedí děti jsou divný, že jedí zeleninový saláty.(je to cca 1/2 roku co jsem se to dověděla)
3.8.2012 9:58:48
Anett, zápach přepáleného tuku nemá s Maillardovou reakcí nic společného, ta se týká bílkovin a sacharidů a skutečně voní. je podstatou hnědnutí povrchu opečeného masa, kůrky čerstvého pečiva...atd.
A stánky, které tuk nepřepálí (a takové běžně jsou k vidění) jsou cítit právě jejími produkty. Stejně, jako doma voní chléb z trouby a steak na pánvi~:-D

Přepálený tuk už je věc, která nemá ve stánku co pohledávat, a v tomto případě je už namístě dát podnět hygieně, případně ČZPI.

2.8.2012 23:09:19
Prosím?? Ani jednou jsem nezpochybnila nutnost hygienických standardů a kontrol. Zjevně nenahlížíte, že určování a přikazování typu prodávaného sortimentu je zcela odlišný problém, hygieny se nikterak nedotýkající.
A stále opakuji - nikdo nikoho nenutí nakupovat u stánků nevyhovující sortiment.Ani Vás. Překvapuje mě, že s takovou horou řečí o zdravém jídle sama u podobných stánků nakupujete a nenosíte si na výlety jídlo podle svých představ.

Regulace sortimentu probíhá v gastronomických provozech, které jsou nějakým způsobem vázané. Týká se to např. školních jídelen. Skutečně ne volných stánků s občerstvením.
2.8.2012 23:02:24
Polévkárna je moc příjemná. Ochutnala jsem tam i dost nezvyklé polévky.

Kuchařka bude za chvilku ~;) Doufám, že do pár týdnů, už to zpracovávají v tiskárně. Právě jí vyrábím web ~:-D
Iveta P
  • 
2.8.2012 22:06:53
ani já nemám ráda cestu nátlaku, takže možná, že bychom měli i výrobcům potravin uvolnit ruce a volit jen osvětovou kampaň, nechat to zcela na nich, za jakých hygienických okolností je vyrábějí a co do nich strkají, a neregulovat jejich byznys nějakými omezeními. Pokud to bude někdo kupovat, co je nám do toho, že...
Mně jde o to,aby měli šanci i ti, co nechtějí přijít o zdraví, například děti. Kde jde o zdraví, tam si myslím, že jde o regulaci potřebnou.
Domnívám se, že není problém najít cestu, jak vyhovět a nepřijít ke škodě a nezkrachovat. Kde je vůle, tam je cesta, že. Nikde jsem nepsala o nutnosti čerstvé zeleniny, která zde všem tane na mysli. Jak jsem slyšela, i v hodpodách se používá hojně instatních či konzervovaných polotovarů. Není to ideální, ale často většinou zdravější, než klasické české stánkové speciality. A rozhodně se to nekazí ze dne na den.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 104 [Dalších 84 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.