| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poruchy chování u dětí předškolního věku

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]
Markéta, kluci 9 a 2
  • 
27.6.2011 8:55:24
Na základní školu jsem začala chodit před 35 lety. Ve třídě bylo mnoho dětí z rozvedených rodin, pár pěkných grázlů, nejenže se vloupali paní učitelce do kabelky, ale dokonce i do vládního letadla, některé děti byly mírnější, jiné zlobily. Syn končí třetí třídu, jeho spolužáci jsou u nás doma celkem často a připadá mi, že naprostá většina jich je stejných, jako jsme byli my.

Ve třetí třídě synova třída dostala novou třídní učitelku. Protože jsem z jejích vzdělávacích a výchovných metod byla trochu vyděšená, často jsem o nich diskutovala s rodiči ostatních dětí. Ačkoli jsme se shodli na tom, že "paní učitelka je káča", tak co vím, většina rodičů to doma před dětmi neventilovala.

26.6.2011 23:03:20
Opravdu,čím to je,že děti nejsou jako dřív?Vždyť na nás rodiče také neměli tolik času,chodili jsme do jeslí a školek.Dosud stejné.Jenomže.Zřejmě byl tehdy nějaký řád ve společnosti jako takové.Ano,visela ve vzduchu hrozba-asi.Nevím.V každém případě to mělo asi na nás vliv.Nepamatuji si,že by si ve třídě(už třeba druhé) dovolil žák hlasitě zpívat,nebo pískat,svačit,spát,krkat,procházet se,šikanovat.Je to v rodičích.Rodiče si mohou říkat kde chtějí a co chtějí,je přece demokracie a odsud už je jen kousek k drzosti.Paní učitelka je doma označována přinejmenším jako káča,která tomu našemu nerozumí,navíc,když má náš chudák papíry na ADHD a dys všeho druhu.Rodiče jsou v práci od vidím do nevidím,honí hypotéky a děti tak nějak rostou jako dříví v lese.Však přece nakonec každý vyroste.Moji rodiče chodili oba do práce a v 16h byli doma,žádný mobil,žádná práce z domova kdykoli zazvoní telefon.Prostě šlus.Klídek.Žádná hrozba ztráty zaměstnání,exekuce,bezdomovci,sebevrazi kvůli dluhům.Ani rozvodů tolik nebylo.(byl by problém v práci)Dnes je spíš divné,když je dítě z úplné rodiny a ke všemu dobře vychované,protože převažují ti druzí..tedy bohužel.Já sama jsem se setkala s žákem,který mi lezl ve vyučování do kabelky a hrabal tam,když jsem byla na druhém konci třídy.Neuvěřitelné,co?Ano..už nejsem ve školství.Nehodlala jsem se zbláznit.Učitel nemá žádné pravomoce.Nemůže nic.Dítě vám do očí řekne:"Ale vždyť vy stejně nic nemůžete..".Rodiče nic neřeší,k tomu mají školu.Učitel nemá pravomoce a řešit nemůže nic...bludný kruh.
Markéta, kluci 9 a 2
  • 
26.6.2011 22:58:11
Jak to sakra myslíš?

Nevím o tom, že by moje děti měly poruchu chování.

Nebo myslíš, že mám poruchu chování já?

Já tomu nerozumím.

Stana B.
26.6.2011 20:15:17
Sakra? Není toto ta porucha? A nepřenáší se na děti?...
TerezieK
26.6.2011 11:52:34
Marketo nejproblematictejsi jsou prave ty temperamentni, ktere maji jiny nazor a neboji se ho rict :-). Nejvic na ne upozornuji male holcicky :-). Ja uz se tesim, az budu slyset samou chvalu na moje ml. dite, protoze na to st. neslysim chvalu zadnou :-). Clovek nemuze sliznout dvoji smetanou najednou :-).

Jak pravila nase ucitelka, vsechny deti jsou dnes zivejsi, doba je jina, rychla a ovlivnuje i deti. Ale pro ucitelky a ono i pro rodice jsou i deti hodne temperamentni. Nekde jsem cetla, ze tyto deti potazmo v budoucnu dospely fungovaly drive jako hlavni lovci mamutu :-). Takze pokud budes slyset stiznosti, holt to poustej jednim uchem dovnitr a druhym ven jinak se z toho zblaznis. ~d~
Hanka 75
26.6.2011 9:34:46
já mám zkušenost, že soukromé školky mívají 15 dětí na dvě učitelky, ale ty tam nejsou obě celý den (jako ve státních) tak to není těch 8 dětí, nebo je to takto myšleno, 15 dětí a dvě učitelky po většinu dne ?
Hanka 75
26.6.2011 9:33:26
kdybyste se tak stala jednou ředitelkou, tak by se snad něco změnilo... jinak též bych ze svých daní moc ráda platila to o čem mluvíte, jsitě by to byla dobrá investice, 28 dětí, neumím si to vůbec představit, je to náročné a vlastně to nejde, zpětná vazba je pro vás náročná, achjo

přitom kolik dáváme třeba na nesmyslné stavební spoření, jak bych byla ráda, kdyby se to investovala do školství a školky to potřebují opravdu hodně
alena novakova
  • 
25.6.2011 22:06:36
Pracuji jako učitelka 27 let. norma na učitelku byla po revoluci upravena na 20. nyní je 24-28 , nemužu nic jiného dělat než se starat o klidný a bezpečný den , po zkušenostech z ciziny , kde na 15 dětí připadají 2 uč.,asistenka a praktikantka se mi může jen zdát. Den ,kdy je jen 15 dětí je úplně jiný , v pohodě a radosti, mám čas i na velké roštáky.Ale to se v ČR NIKDY nedočkám a proto velmi vážně uvažuji o ukončení této náročné profese.
25.6.2011 20:47:02
Přesně tak. Společnost se vyvíjí, naše děti jsou prostě jiné, než jsme byli my, školský systém je zastaralý, dnešní děti je těžší rovnat do průměru, nenechají se. A nemůžu si pomoct, je to z jistého pohledu dobře. Podívejme se okolo sebe, co stádnost způsobila.
Irena, 2 deti
  • 
25.6.2011 20:25:16
"Učitelky MŠ považují za nejfrekventovanější problém hyperaktivitu (83 %), dále agresivitu (72 %) a jako třetí označily dětský vzdor (65 %). Dále zmiňovaly emocionální problémy – nadměrná stydlivost a uzavřenost dítěte v kontaktu se sociálním okolím (48 %), lhavost (45 %), dětský strach a úzkost (44 %), hypoaktivitu (43 %), dětskou neurózu (37 %) a potíže chronicky nemocných dětí (29 %). "
Autorka podava vec tak, ze ucitelky mohou oznacit nekolik "nejfrekventovanejsich problemu", jinak by slo o nesmysl. Dite muze byt zaroven hyperaktivni a agresivni. Hyperaktivita a hypoaktivita se ale vzajemne vylucuji. Predstavte si, ze mate 100 ucitelek. 83 povazuje za nejfrekventovanejsi problem hyperaktivitu a 43 hypoaktivitu. Cili alespon 26 povazuje za nejvetsi problem jak hyperaktivitu, tak hypoaktivitu.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.