| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme se rozhodli (ne)vzít si hypotéku

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 282 [Dalších 262 >>]
mairim
9.2.2011 14:45:50
Gratuluji Vám,
máte to nádherné. Já žiji s přítelem v garsonce a o budoucím větším bydlení si mohu jenom snít. Když v práci zjistili, že čekám miminko, tak mi snížili úvazek a s tím i veškerou možnost získání jakékoliv půjčky. Přítel splácí auto, které používá k práci a jde to jen taktak. Jednou se nám to snad podaří a možná i bez půjčování. dobří lidé snad ještě nevymřeli a třeba budeme moci jezdit alespoň k někomu na návštěvy.
Hanka 75
8.2.2011 20:40:46
to je taky pohled na Katčin život, ale mě se mnohem víc líbil ten její, i když skutečnosti zůstávají stejné
hmr
  • 
8.2.2011 20:11:51
Takže důvody jsou trochu jiné, než které uvádíte v původním příspěvku? Spíš nezralost, než skutečné problémy, že. Taky dojíždím 50 km ze zaměstnání domů (a není to 50 km od Prahy), mlhu (pokud nenamrzá) považuji pro dojíždění lepší než než sníh, jak tráví čas sousedé, pokud mne neobtěžují (a nechovají se kriminálně), je mi jedno. Toho domu, o kterém píšete, je mi opravdu líto. A držím mu palce, ať se má líp!
Majiro
8.2.2011 17:12:44
Barák se zahradou dohromady za 950 000,- (veliký).Půlku všeho darem za 300 000,-.Je tam nová střecha,ale plyn,elektrika,topení a odpad nejsou.Podlahy se musejí dělat nové a celková úprava zdi a okna.Je to nejlevnější barák v okolí Teplic.Jinde prodávají rujny nejméně za 1200 000,-.Je rok 2011. A tak si hyopotéku musíme vzít na 1 milion.
Markéta s párkem
  • 
8.2.2011 13:46:10
Záleží, co je to za vesnici. Jestli tam máte dobrou dopravu, tak gratuluji. U nás jede autobus v 7 hodin ráno do města, pak jeden kolem poledne a v 15 hodin přijíždí z města. Ve všední dny. A to je všechno. O víkendy nejezdí nic. Není to zastrčená díra a o pár domech, město je 6km. Jakákoliv aktivita, která končí po třičtvrtě na tři je problém. Ve městě je kino, město si stěžuje, že je prodělečné. No aby ne, když si tam nemůžou puberťáci zajet ani na představení od 18 hodin.
8.2.2011 13:05:52
PS: víc píšu na jiných stránkách pod názvem : Proč jsme nekoupili baráček?
8.2.2011 13:04:17
Superně jste se rozhodli! My máme podobné dilema. Chceme baráček na vísce,našetřeno mám pár tisíc na její koupi,nejraději bych se nezadlužila.Ale pokud to bude stát nějakou korunu navíc,půjčí nám kamarádka. Banku na půjčku bych fakt nerada.
Baráček sháníme intenzivně už skoro rok.Ale to co se objevuje je děs! Rozpraskané zdi tak,že jde prostrčit celá ruka.. zatékající střecha:-((
Máme pár požadavků: Barák musí mít minimální vlhkost,nesmí být narušená statika a nejlépe inž.sítě v domě,nebo těsně u domu.Že by nebylo wc a koupelna,to nám nevadí. Však ruce máme a rádi si své pohodlí dovybudujeme.
Kéž by se na nás usmálo štěstí tak,jako na vás!! Máme syna (13let) astmatika alergika,druhého (1rok) s atopickým exémem.Bydlíme v Ostravě,vyrostla jsem na vísce a tak vaši nechuť k městu plně chápu. Moc vám fandím!! Držím vám palce,aby se vám vždy jen dařilo a poprosím o držení palců nám. Děkuju Silvisko.
Hanka 75
8.2.2011 10:52:02
no jste dobří, na tohle musí být šikovný chlap, a vaše žena je také úžasná, mí na starosti děti, skoro sama, vy dvě zaměstnání.
My jsme tedy zcela jiní případi, tohle bych si netroufla, ale chápu vás a držím palce :-)
PetraK
  • 
8.2.2011 10:16:48
To vylízání s hrnkem kafe před barák a koukání na les nechápu. Nemyslím to zle, pardon, ale já to prostě neumím. Buď musím u toho čaje (kafe nepiju) číst, luštit křížovku, nebo vyřizovat maily, nebo koukat na TV, prostě mě ten les a příroda hrozně nudí. Znervozním a jsem jako na jehlách. Na chatu ke tchánovi jedu s největším sebezapřením na víkend tak jednou ra rok. Jakmile dosnídáme a mám uklizeno, už mě to tam prudí. Musím buď na inliny, nebo vařit, nebo na kolo, ale jako astmatika a alergika mě to v tom lese docela zmáhá, takže už bych hned večer jela domů. Kolikrát se snažím sama sobě namluvit, jak je to hezké, ale vydržím to jen kvůli psovi a synovi. Jsem městský člověk, s tím nic nenadělám. A to jsem jako malá jezdila k babičce na venkov každý víkend, milovala jsem to tam, ale šlo o tu babičku a ta zvířata u ní, byla jsem na zahradě i dvorku a měla jsem svůj malý ráj, s dětma z vesnice jsem si nehrála, byla jsem samotářka. Spíš než lození po stromech mě bavilo ležet pod ním a číst :-)
Jsem městský člověk a rodinný dům v lůně přírody je moje noční můra. Nemluví ze mě závist, prostě to tak mám v sobě nastavené. Má to někdo podobně?
7.2.2011 21:20:09
Promiňte, ale vy tady píšete jako kdyby lidi co žijí na vesnici byli napsoto odříznutí od světa,já si vybrala ves dobrovolně (utáhli bysme i bydlení ve městě) a za žádnou cenu bych neměnila, když budou děti chtít zůstat někde na akci tak si holt zařídí přespání u kámošů, nebo počkají na první autobus. a když se rozbije auto tak se dá stále jezdit autobusem! pro někoho možná ztráta úplné svobody, ale pro mě teda ani náhodou, tohle můžou psát jen lidi, kteří na vsi nikdy nežili a jen hledají důvody proč tam nejít. Já bych s městem neměnila ani kdyby mi tam dávali byt zadarmo!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 282 [Dalších 262 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.