| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Horečka: spojenec, ne nepřítel

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 74 [Dalších 54 >>]
Martina +2
  • 
16.1.2011 22:25:39
Kvízo, můžu se zeptat, jak se stalo, že vás znovu potkaly febrilní křeče? Nás potkaly přeminulý týden - říkala jsem si, že už nikdy nikdy nikdy se to nesmí stát, přesně jak někdo píše - hodlám nečekat na 38....
My máme doporučení podat diazepam při teplotě nad 38 stupňů.
Sráže teplotu si mám jak chci - resp. doktor se vyjádřil, že samozřejmě chápe, když nebudu důsledně čekat "až" na 38, ale ať opravdu diazepam nepoužíváme při teplotě nižší.
15.1.2011 20:49:29
Prečítala som si až teraz príspevok Evy a RJ, ona ale vôbec nepíše, čo za infekciu vlastne mali... A konieckoncov, plácať na všetko automaticky Paralen či Diazepam mi teda šťastné veľmi nepripadá...
15.1.2011 20:46:33
V odkazoch od kiliho (ale aj inde, dá sa to nájsť i v češtine) sa píše, že febrilné kŕče sú síce pre rodiča nervydrásajúce, žiadne poškodenie z nich ale nehrozí. Ak niekto písal, že po febr. kŕčoch nejaké poškodenie mali, tak treba zrejme príčinu hľadať inde.
kili
  • 
14.1.2011 22:00:26
- febrilní křeče nepoškozují mozek, pokud po nějakých křečí dojde k poškození mozku, pak to nebylo způsobeno febrilními křečemi

- horečka sama o sobě může moškodit mozek (např. termoregulační centrum nebo jiné struktury) za jistých okolností (maligní hypertermie, hyperpyretický syndrom) a při určité hodnotě těl. t(většínou nad 41,5 grad )


14.1.2011 21:47:47
No právě, pochopila jsem to stejně, proto se ptám. Ale teď jsem se znovu dívala na reakci té máminky (byla to "Eva a RJ") a asi jsem špatně pochopila její příspěvek - mozek jejího dítěte nepoškodila vysoká teplota, ale febrilní křeče. Vzala jsem minule její příběh trochu zkratkovitě.
Ale na druhou stranu, pokud mohou mozek poškodit febrilní křeče, pak podle mě není pravdivé tvrzení, že "horečka způsobená infekcí nemůže poškodit mozek". Sama o sobě ne, ale pokud dojde k febrilním křečím, ty už poškození mozku způsobit mohou. Takže obavy některých maminek z horečky jsou důvodné. Protože jestliže A může způsobit B a B může způsobit C, pak nelze tvrdit, že A nemůže způsobit C, ne~j~?
14.1.2011 12:43:37
naposledy kdyz mela dcerka teplotu,vyckavala jsem,dala ji hodne piti,zakryla ji az po krk,pustila pohadky a lehla si vedle ni,teplota 39stupnu po par hodinach sama klesla,az se zacala opet zvysovat,pak uz jsem ji dala paracetamol a dalsi den uz ji nebylo nic.Byla jsem stale obezretna-pro jistotu jsme zasli k doktorce.Neni jednoduche nechat dite pri teplote a videt jej,jak mu nemuzeme pomoci jinak,nez prasky.Muj nazor je,ze mu mnohem vice pomuze,kdyz budeme u nej,nebudeme jej litovat,ani nemoc zlehcovat,proste dite budem brat i s nemoci.Davat mu lasku a nemluvit o ni,to opravdu pomaha,nejen pri nemoci.
14.1.2011 10:21:25
Veveruše, písali tam: "Fevers with infections don"t cause brain damage. Only body temperatures above 108° F (42° C) can cause brain damage. the body temperature climbs this high only with extreme environmental temperatures (for example, if a child is confined to a closed car in hot weather)."
Z toho chápem, že horúčka, ktorú spôsobila infekcia, nespôsobuje poškodenie mozgu. Poškodenie mozgu môže síce nastať pri telesnej teplote nad 42 st., tú zvýšenú teplotu ale nemá na svedomí infekcia, ale extrémné prostredie, napr. keď niekto zabudne v lete dieťa zavreté v aute na slnku.
kili
  • 
14.1.2011 9:56:42
- "že horečka při infekci nemůže poškodit mozek, pokud nepřesáhne 42°C." To jste možná špatně pochopila text

- odlišit to lze docela dobře, trochu potíže mohou být při sepsích s DIC a MODS a infekci CNS

14.1.2011 0:15:27
Píše se tam mj., že horečka při infekci nemůže poškodit mozek, pokud nepřesáhne 42°C. Jedna z diskutujících psala, že jejímu dítěti horečka mozek poškodila. Tak jak to tedy je? A lze vůbec odlišit poškození mozku horečkou od poškození vzniklého infekcí, kvůli níž horečka nastala, pokud se poškození zjistí až po skončení nemoci?
14.1.2011 0:07:13
Aha, tak to jsem nevěděla. Jak je ale možné, že v rychloběžkách ta rtuť běchá rychleji než v normálních rtuťových teploměrech ~e~? (To je speciálně trénovaná nebo co~5~?)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 74 [Dalších 54 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.