| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bytový design aneb obývací stěna

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 383 [Dalších 353 >>]
2.3.2009 21:58:50
Takže do prosklených vitrín si dáme spodní prádlo ~:-D
Takto to podobně vypadalo v bytě, který jsem pronajímala 3 vysokoškolačkám. Po celém bytě bylo rozházené oblečení, leckdy špinavé, na haldách, ve skleněných vitrínách i použité spodní prádlo. Co na tom, že slečna měla několik policových skříní a jednu na věšení....
Pavel
  • 
2.3.2009 19:57:13
Tak jako si drobné opravy v bytě udělám sám, tak na něco většího si vždycky zjednám řemeslníka. Skoro vždycky to udělá profesionál líp - kdyby už jenom proto, že to dělal už mockrát a prostě to umí.

Analogicky je nesmysl řešit s architektem nový botník, ale pokud si chci zařídit celý nový pokoj (neřkuli celý byt či dům), tak bych se nebál obrátit na bytového architekta. Třeba jenom zjistit jeho názor na to, co jsem vymyslel - taková konzultace nebývá ani moc drahá.

Mám známou bytovou architektku, a vím, že relativně často dostává zakázky jak dořešit něco, co si někdo vymyslel, a za rok zase rozmyslel, nebo zjistil, že to byla chyba atd. A řešit chyby je mnohem těžší (a mnohdy i dražší), než to navrhovat celé od začátku. Já netvrdím, že ani ten architekt nemůže udělat chybu, samo že ano, ale mnohdy jako profík vidí věci, které amatéra třeba ani nenapadnou.
singera
  • 
2.3.2009 13:47:37
Teď jsem četla článek, na seznamu, že je v PL Ikea o polovinu levnější. Tak honem za nákupy! Mě se to však netýká. :-)
singera
  • 
2.3.2009 13:23:58
Sarmýno, komentovala si alžbjetu
JaninaH
2.3.2009 12:45:54
Rachel,
díky za velmi zajímavý článek. Také máme stěnu, je jí 23 let. Její životnost už lze počítat na dny, protože do dvou týdnů bude nemilosrdně zlikvidována (i tvůj článek přispěl k tomu, že jsem se oprostila od nostalgie, i přesto, že je ještě zachovalá a vejde se do ní spousta věcí). Ale - co místo stěny? Bez úložného prostoru se v obývacím pokoji prostě neobejdeme. Dobře, broušené sklo a gramodesky dám (ač nerada!!!) do sklepa, ale navíc máme ve stěně oblečení, knihy a spoustu dalších věcí, pro které jinde místo prostě NENÍ. Lze najít nějaká úložný prostor, který v obýváku nebude "urážet"? Třeba nizoučká, nenápadná stěnička? ~t~ Jakou barvu bys doporučila? A jakou maximální výšku?
J.
Rachel
  • 
2.3.2009 12:31:59
Však jasně, ty se chceš na svoji stěnu dívat. Já třeba ne (a naštěstí nemusím). Ale jsou lidi, kteří mají stěnu opravdu jen jako nutné úložiště praktických věcí (vitrýny nepočítám) a mají to v obýváku jen proto, že to jinam nevešlo. Myslíš, že se na to chtějí dívat??? Myslím, že ne všichni a ne nutně. Proto jsem navrhla dát ji jinam. Baví mě neobvylká řešení. Nudí mě stereotyp. Ty to máš naopak, nikdo se na tebe nezlobí a hlavní je, že nám oběma se v tom svém žije dobře.
Manipulativní se snažím nebýt, ale některé věci musím při své práci lidem trochu podsunout, protože bych se styděla pod některé návrhy podepsat - to se raději s klientem rozloučím, když vidím, že je mi jeho vkus proti srsti a že bychom se nad návrhem vlastně hádali a nenašli kompromis. V hodně ohledech nejde jen o to, co se lidem líbí, ale o to, že oni nedomyslí účelnost některých prvků. Já to mám naštudovaný. Jsou věci, který prostě z principu nejdou a já přece nenechám klienta, aby si nainstaloval něco, co už je léty prověřeno jako hloupost (obývací stěny do toho nepatří). Tady jsem inkognito, takže snad nemanipuluju tolik, nebo jo?
Rachel
  • 
2.3.2009 12:20:42
Ale o tom to je. Pokud není kde jinde skladovat, pak tedy OK, ale naprostá většina lidí si to místo ve stěně zabíjí vitrínami s "vázičkama". A aby se do mě nikdo nenavezl, tak píšu i to, že je chápu, protože mají k těm věcem z nějakého důvodu úctu. Ať ale potom nepláčou nad nedostatkem místa.
Rachel
  • 
2.3.2009 12:17:01
No já jsem si právě splnila sen v podobě šatny a je to SUPER. Všem to moc přeju, ale málokde to jde. Pokud stěnu opravdu používáte, tak to má své opodstatnění a vás se podtextový údiv nad výstavbou stěny v obýváku netýká :)
Pole levandulové
2.3.2009 12:14:50
Na to je ovsem dobry mensi byt - pokud nechci skoncit zavalena kramama, musim pravidelne vyhazovat. A potvrzuji, ze je to velmi ulevne, i kdyz obcas vyhodim neco, co casem postradam, ale porad je to lepsi, nez schranovat vse s tim, ze jednou, nekdy se to muze hodit. Moje mama to taky nekdy dela /to vyhazovani/ a rika tomu, ze preventivne dela svoji pozustalost:-)
Rachel
  • 
2.3.2009 12:11:47
Nešlo o to, dojít v diskusi k nějakému závěru. Ale je vidět, že i vás, ač se vám článek zdá zbytečný, to donutilo zapřemýšlet a dokonce reagovat.
Souhlasím s názorem, že stěna je otázkou stáří majitele - nezavání to ale taky trochu právě tím, že to bylo IN, když byla babička mladá??? Zařízení bytu je otázkou toho, co zrovna letí, jen si to nechcete přiznat. Před 30 lety letělo umakartové jádro a lidi byli unešení z toho, že jsou v novém, v moderním a kde je umakart teď??? Že by všichni podlehli trendu přejít na kachličky?
Já jsem zastánce toho, aby se byt přestavoval když né každých 5 let tak aspoň deset let. Mám to ráda. Doma se to za mého dětství dělalo a i já ve své domácnosti měním každý druhý rok alespoň jednu místnost. Baví mě to, líbí se mi v novém, vzpomínky si nesu v sobě a sošky s vázičkami pravidelně vyhazuju. Loni jsem povyhazovala svoje sešity z dětství, diplomy z táborů, časopisy starší dvou let, hadry které nenosím... Nevěřila byste, jak se mi ulevilo. Když bych to nevyhodila já, budou to po mě jednou muset vyhodit jiní. Ale respektuji vetešnické sklony většiny lidí. Neříkám nikomu, že to dělá špatně, když nechce nic vyhodit. Ten článek o tom není.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 383 [Dalších 353 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.