| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Začínáme přikrmovat

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 104 [Dalších 84 >>]
Eva21546
28.10.2007 22:03:17
Ahoj, já dávala kromě vody čaj ROIBOS. Má jemnou chuť a je lehce nasládlý. Ale kup bez příchutě, dělají ho i s medem apod. Pořád bych opatrně zkoušela tu vodu. Ten heřmánek bych fakt nedávala, je taky hodně alergení.
Taky jsem dávala šťávy, když jsem Lucce vařila ovoce či zeleninu, trochu vody jsem jí slila a naředila k pití. Teď (1,5) jí nejvíce chutnají kupované šťávy např. od Hipp. Všechno jí stále hodně ředím.
Když nechtěla pít, docela se mi osvědčovala střídání flašek, to ji bavilo. A všechno hodně ředit, ale to si vyzkoušet, každé mimčo je jiné, třeba bude radši za "silnější". Eva
Eva21546
28.10.2007 21:55:03
Ahoj, v medu je obsažen pyl z rostlin, takže se může projevit alergie na pyl a když nad tím tak přemýšlím, tak med může být pokaždé z jiné kytky... My s medem začali v roce a půl. Jinak pít dávám dopoledne čaj či štávy a odpoledne vodu.
Lepek dostala po roce a nemyslím, že by měla málo pestrou stravu, spíš to bylo dost náročné pro mě na vymášlení:-). Nové potraviny přijíma dobře, takže zakopaný pes bude jinde.
Co ty párky z Vodňan, měli by být vhodné pro děti? Je tam maso, 10% sádlo, voda a koření.
Uzeniny, Rama a sladkosti, taky mě děsí, že děcko sotva sedí a už žužlá něco nechutně barevného. Viděla jsem osmi měsíčního se smaženou čipsou. Eva
Lucka, syn 7 měs.
  • 
28.10.2007 13:00:13
Dokud jsem nezacala davat prikrmy, cajik nedostaval syn vubec, jenom v lete po lzickach prevarenou vodu. Ted uz mu davam i caje, a to od Lerosu (pro deti od 4. nebo 6. mes. a take detsky caj s hermankem, ktery mu moc chutna). Zpocatku jsem mela obavy mu caj vubec dat, protoze mame v rodine alergie. Nastesti je vse dobre a po jidle uz caje pije bezne. Takze nebat se a po troskach vyzkouset (nejlepe na lzicce).
27.10.2007 20:54:26
I mně se osvědčilo mačkání vidličkou hned od 1. dne příkrmů (synovi bylo 7 měsíců, měl 2 zoubky a už skoro měsíc vypadal, že by měl zájem jíst něco jiného než MM; čekala jsem do 7 měs., protže měl kojenecký ekzém a narodil se o 14 dní dřív - zdálo se mi to rozumné). Myslím, že je to důvod, proč neměl sebemenší problém přejít někdy okolo 10 měsíců na zeleninu nakrájenou na kostky (kterou jsem ho nechávala jíst samotného ručičkama) a vůbec s přechodem na pevnou stravu. Taky myslím, že budu postupovat stejně s případným druhým miminkem. A pokud by příkrmy jen rozmačkané nechtělo, asi bych váhala, jestli to není signál, že je na příkrm ještě brzy. Syna jsem krmila od začátku u stolu, sedět ještě neuměl (to se naučil sám až v 9,5 měsících, pak teprve přišla na řadu židlička), ale držela jsem ho na klíně v podstatě v sedu - ale opíral se zadíčky o mě. Těch pár minut sedu s oporou mu snad neublížilo (resp. babička ho v téhle poloze chovala snad už o 4 měsíců - ale zdá se mi, že od klubíčka se ta pozice snad zas tak neliší). Taky se mi osvědčilo vždycky s další lžičkou počkat, než otevře pusinku. Nikdy jsem nemusela praktikovat metody "za maminku", říkat "ham" apod., a to nemám nijak velkého jedlíka. Odmalička umí dát najevo, kdy má dost, v jídle se nikdy nepatlal. Jediné, co bych mohla považovat za problém, že se stále nechá rád krmit - jsou mu 2 roky a 2 měsíce (ale je fakt, že momentálně si často hraje na miminko, tak to s tím asi souvisí). Stolujeme spolu (manžel jí obvykle v jiný čas) od té doby, co mu vařím stejná jídla jako pro mě a manžela (pochopitelně jídelníček je uzbůsobený batoleti, ne naopak:-), vždycky si u jídla se synem povídám a krásně si společné chvíle u stolu užijeme (chvíli jí sám, chvíli ho krmím a mezitím i sebe). Tak nevím, jestli mám tak výjimečné dítě, ale myslím si, že nějaký vliv zvolených metod tam určitě bude.
  • 
27.10.2007 13:29:37
Ahoj já sem měla to samý že chtěl jíst po 2 hod. ale potom se ti srovná a jelikož musim k doktorům a všude dojíždět , tak sem mu zžačla dělat nutrilon a je v pohodě vydrží 3-4 hodiny a někdy i 5 ale na to je to moc velkej žrout...jinka ostatni příkrmy máš od ukončení 4 měsíce ale i když budeš přikrmovat je dobry aby jsi ho jeste kojila nebo mu dávala ten nutrilon apříkrmy dávála v době oběda nebo svačiny ....Když dám malýmu nutrilon na noc tak mi spí od 8-9 hod do 4 do rána takže si odpočinu
  • 
27.10.2007 13:29:17
Ahoj já sem měla to samý že chtěl jíst po 2 hod. ale potom se ti srovná a jelikož musim k doktorům a všude dojíždět , tak sem mu zžačla dělat nutrilon a je v pohodě vydrží 3-4 hodiny a někdy i 5 ale na to je to moc velkej žrout...jinka ostatni příkrmy máš od ukončení 4 měsíce ale i když budeš přikrmovat je dobry aby jsi ho jeste kojila nebo mu dávala ten nutrilon apříkrmy dávála v době oběda nebo svačiny ....Když dám malýmu nutrilon na noc tak mi spí od 8-9 hod do 4 do rána takže si odpočinu
MaminkaLucinka
26.10.2007 9:56:43
Tak tenhle článek musíme brát jak VELICE VELICE všeobecný. Hlavně popisuje zavádění příkrmu u absolutně bezproblémového dítěte, které odmítá stravu maximálně 3 dny :-) Hlavně by spoustu maminek, které ještě nemají se zaváděním příkrmu žádné předešlé zkušenosti a mají miminko, které jinou stravu odmítá, mohl přivést k šílenství... Strašně škatulkuje uváděním konkrétních "termínů splnění" a věřte mi, takových miminek, která přijímají příkrm bez problémů, znám opravdu minimum. Co vím ze zkušeností kamarádek (a momentálně i vlastních, protože právě už celý měsíc bojujeme s příkrmy), hooooodně kojených miminek odmítalo jakoukoliv jinou stravu klidně i do 10. měsíce. Takže informace typu "Od devátého měsíce už dítě jí pevnou stravu k oběma svačinám, k obědu i k večeři" mě teda dost nadzvedává ze židle. Příště prosím přemýšlejte, než takovýto článek uveřejníte nebo pod něj aspoň dopište větu, že každé dítě je jiné a tyto informace jsou jen a pouze ORIENTAČNÍ.
  • 
25.10.2007 22:27:02
podle mě je to přehnaný , já už dávám od 6měsíce ráno mléko , potom ovoce , v poledne maso zel. příkrm a odpoledne pribináček , večer pak mléko , nebo kaši - doktorka mi to schválila a jogurty též nejsou problém , nevím , jestli by mně malá celý den vydržela jen na dušené mrkvi - výborně mi prospívá je čiperná a prozatím ani nemarodila :-) určitě nic měnit nebudu
Helena, 2 děti (3 roky a 6 měs.)
  • 
25.10.2007 14:32:13
Ahoj, já jsem zkusila třešňový ovocný čaj (sáčkovaný, ne granulovaný)od Megafytu, píšou, že je od ukončeného 6. měsíce. Nebo fa Babio dělá ovocné bio čaje pro mimča, jak v sáčcích, tak granulované, ale přislazované pouze laktózou (např. lékárna TESCO Letňany).
Niki + Terca, 6,5 m
  • 
25.10.2007 12:56:12
Barco, dekuji moc za zpravicku, ktera me dostala do "pohody". Zvolime zlatou stredni cestu a zloutek 2x tydne. Jogurty nastesti snasi dobre (ma geny po tatinkovi :-)) a co se tyka poledniho jidlo, tak se polevky neujaly a radeji bastime kasicky. Preji Vas pohodovy den a zdrave a hodne kluky
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 104 [Dalších 84 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.