| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 763 [Dalších 723 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
6.9.2007 14:15:25
Radko - Ty jsi opravdu vtipalek - taky jsem se zasmala... hlavne ta souvislose, ze deti, ktere do jesli nechodi, by rodice do domova duchodcu neposlaly... aby ses jednou nedivila ;-))

Kimmy
Lassie
  • 
6.9.2007 14:14:58
Berunko, to jsi tu Prekopovou pěkně okrouhala :-)
berunka
  • 
6.9.2007 13:31:35
Já jsem četla knížku od Jiřiny Prekopové a ta uvádí, že chovat dítě by se mělo hlavně do půl roku, od sedmého měsíce už si začíná vymýšlet a dokáže dostat rodiče, kam potřebuje:-).
Lassie
  • 
6.9.2007 13:14:37
Výborně, to jsi mě pobavila :-) Zdravý, donošený důchodce, který je mladší 100 let a má více jak 35kg nepotřebuje pít a ani tlumit léky na spaní, jelikož prostě musí vydržet spát minimálně od 20,00 do 8,00. Takže žádné courání :-)
Radka, 2 děti
  • 
6.9.2007 11:55:35
HM, říká se, že domov důchodců je odplata dětí jejich rodičům za jesle. Možná pak taky budou tyhle tědi důsledné, až budou jejich rodiče staré. Třeba se někde od amerických geriatrů dočtou, že bezmocný důchodce mladší 100 let a vážícíc víc než 35 kg opravdu v noci pít nepotřebuje, ale to je holt risk každé z nás.
Kimmy, 2 deti
  • 
6.9.2007 5:58:27
Mazanka prijed porodit k nam - jedna moje kamoska, co ji manzela preveleli do Jakarty to tak udelala - posli mi na sebe kontakt a poslu Ti detaily. Nechce mi tu moc rozepisovat, precen jen je to diskuse k clanku...

Zdravotni pece se asi lisi zeme od zeme - kamoska z Anglie rikala, ze to tam taky neni nic moc a jedna Ceska, co se odsud odstehovala do Australie a taky nebyla moc nadsena...
Karkulka
  • 
6.9.2007 4:26:19
Já jsem hlavně noční typ, pracuju teď na jednom překladu a dokážu se soustředit jen v noci, přes den mi pořád něco odvádí pozornost. Myslela jsem, že dneska ještě zalehnu, až děti vyšlu do školy, ale nedaří se.
Mimochodem, Kimmy, jak sis tady zvykla? Mně pořád nedochází, že tady nejsme na dovolené, jsme tu teprve měsíc.
Rodila jsem první dítě v USA ve státní nemocnici, ale servis byl perfektní, taky jsem se divila. A druhé ve Francii, což ušlo, ale v USA to bylo lepší. Teď bychom chtěli ještě jedno dítě, mazánka, tak bych asi odjela porodit do Států, tady zdravotnictví zatím moc nevěřím a hlavně jsem měla první těhotenství i porod velmi komplikované, spoustu problémů. Podruhé se nic převratného nedělo, ale stejně nevím, jestli bych tady našla vyhovující porodnici. Seznámili jsme se tady s Francouzským párem a o nemocnicích moc pěkně nemluvili, že je tam dost špína a špatná úroveň, ale určitě tady musí být něco soukromého. Doufám.
Kimmy, 2 deti
  • 
6.9.2007 3:40:36
Karkulko - Ty jsi takovy nocni typ?

Byla jsi v USA v soukrome nemocnici nebo ve statni? Ja jsem mela to stesti, ze jsem rodila v soukromych porodnicich a ten servis podle toho vypadal. Cechy me z tohohle pohledu taky desi.... hlavne proto, ze asi po par mesicich budu vsude povestna a nikdo me neosetri....

Kimmy
Lassie
  • 
5.9.2007 21:59:03
Jo, Karkule, ještě jedna věc - ta Tvá kamarádka, co přišla o prémie. U nás v nemocnici bylo málo pomocného personálu a primář zase strhával peníze za špinavé postele. Na vizitě sáhl třeba na kolečka od postele a pokud byla špinavá, už ses vezla. To, že to je práce ošetřovatelů či sanitářů(případně civilek)byla věc pro něj nepodstatná. Takže o prémie bys přišla, i kdybys dala přednost tomu pacientovi...
Co se týče volby profese - já si posílala přihlášku na zdrávku v pololetí osmé třídy, bylo mi 13 a půl. Dnes se mění systém vzdělávání, což je rozumné. Jiná věc je, že současné studentky VŠ, budoucí bakalářky, budou možná také jednou mýt kolečka u postelí, neb je to s pomocným personálem stále stejné.
Lassie
  • 
5.9.2007 21:49:24
Karkule, tohle je dost složitá věc na tuto hodinu...
Já jsem psala, že nízký plat neomlouvá nikoho za neurvalé a hrubé jednání...I já měla velmi nepříjemnou PA u porodu a jestli tam bude i příště, budu žádat někoho jiného...
Věřím tomu, že dobrá motivace nutí lidi k lepším výkonům - neznamená to, že by lidem měla být tolerovaná neprofesionalita, ale lidé ze sebe vymáčknou maximum, pokud vědí, že jsou náležitě oceněni. Neplatí to jen o zaměstnání, funguje to tak i ve vztazích. Pokud za svou snahu nejsi náležitě oceněn, může to být velmi frustrující.
Co říkám je, že pokud bude mít sestra volbu - zde za podprůměrný plat v Čechách, či v zahraničí za velmi dobrý plat, pak chápu, že bude svou praxi a vzdělání chtít lépe uplatnit. A také je naprosto logické, že bude chodit do práce lépe naladěna, pokud bude hrdá na to, že dělá dobré zaměstnání za dobré peníze.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 763 [Dalších 723 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.