| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Letní zažívací problémy u dětí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 27 [Dalších 7 >>]
Agnes+3
  • 
14.7.2006 22:33:17
Díky všem. Fakt jsem si nemyslela, že je to možný. Sama jsem na třešně vypila kdeco, ale asi mám dobrý žaludek. A možná, že jsem jich nikdy nesnědla tolik, jako postižení:-D To s kvašením ovoce jsem taky slyšela, ale na mně to nepůsobí (zatím. Kdoví, co bude později:-)
Katka,kluci 3 a 7
  • 
14.7.2006 10:54:46
U nás je to tak,že zhruba 2x do roka přinese jeden z hošíčků ze školky nebo ze školy "bezvadnou" virózu,
načež se doslova po.... celá rodina,včetně babiček,které si v té době kontakt s vnoučátky prostě neodpustí
("no jó,ty naděláš,tak maj průjem,asi něco snědli...").Pak následují zoufalé telefonáty,že teda takhle blbě
jim dlouho nebylo a že je to hrůza a jak je to jen možné?? Příště to ale proběhne úplně stejně.Já varuju,ony stejně přijdou a pak se po.....
Clare
  • 
13.7.2006 13:16:15
Ja si pamatuju jednu pekelnou prihodu z detstvi- zapite tresne (viz nize). Des a hruza, myslela jsem, ze mi kazdou chvili pukne bricho. Stava se to pry po vsem ovoci s peckou...
Clare
  • 
13.7.2006 13:11:41
Ja teda buchty, chleba ani maslo nekonzumuju, ale prihodu s tresnema z detstvi si pamatuju dodnes- se sestrou jsme jich snad metrak presunuli ze stromu rovnou do nasich utrob a pak i pres varovani matky hodne zapili (jeste k tomu slazenou bublinkovou limonadou) a pak se pekne dlouho svijeli, myslela jsem, ze nam pukne bricho.
13.7.2006 11:54:56
Minulý týden dostal manžel příšernou žaludeční infekci a po dvou dnech jsem to chytla i já. Když mi to tak nějak docvaklo, obvolala jsem pár nemocnic ("co mám dělat s dítětem nenarozeným??“ - jsem v 9. měsíci a „co mám dělat s dítětem dvouletým??“...) Přes naprosté nepochopení manžela (Bože, proč jsou ti chlapi tak zatuhlý?) jsem nechala dvouletého sbalit a okamžitě odeslala na tři dny pryč. Tentokrát jsem ho ochránila, ale člověk nikdy neví...

Článek jsem si ráda přečetla, vytiskla a založila.


13.7.2006 10:37:58
Mám bohužel čerstvou dvojnásobnou zkušenost se salmonellozou (kdo by chtěl něco poradit-pište na e-mail).Téměř sedmiletý syn do sebe nedostal tekutiny ,ani když cucal kousky ledu -prostě to šlo horem spodem ven a po 30 hodinách byla nutná hospitalizace -kapačky. Bohužel mi onemocněl i mladší 10 měsíční ,věděla jsem,že prostě musím ty tekutiny do něj dostat (měl oproti staršímu výhodu -nezvracel),ale ORS,rýžový odvar,mrkvový odvar,slabý černý čaj slazený Glukopurem -nic mu nejelo,jeden lok a konec.
Takže jsem celé dny s prckem bojovala,s použitím mírného násilí -držela jsem ručičky a pusinu,aby to neplival (pomáhala jsem si svými koleny)jsem do něho výše uvedené lila stříkačkou od Nurofenu po 5 ml...,pak jsem koupila obyč. stříkačku-ale s tou nurofenovou to šlo líp,i když má malý objem,musela jsem plnit a plnit..Je i taková se mi zdá bezpečnější -mimís bojuje,a normální stříkačka má takovou tu ostrou špičku...
Všechno bylo dokola špinavé,já ubrečená....ale povedlo se. Nemocnice se nám vyhnula.


Zapité třešně -manža coby malý kluk zapil třešně a skončil s podrážděným slepákem v nemocnici -ovoce prý rozmělněné na kousky v zažívacím traktu váže vodu a kvasí...takže ho měl v pupku po zapití asi moc a ,,vecpalo" se i do slepáku.....

Teplé buchty -tak Ty já miluju a bez problémů :-)
Žžena
13.7.2006 10:12:02
Já mám tu samou zkušenost, ale ne se zapitýma třešněma, ale s teplým kynutým pečivem. Zbožňuji buchty čerstvě vytažené z trouby, vždycky se na ně vrhám a pořádám je ještě horké... babička mně celý život upozorňuje, že se z toho po..., ale nikdy nic. Ptám se všech kolem, ale taky jsem nenarazila na člověka, kterému by se to přihodilo. Já, táta i manžel docela pravidelně konzumujeme buchty, chleba atd čerstvě dopečené (teplý chlebík, na kterém se rozpouští máslo je skvělý), ale nikdy jsme s tím neměli potíže. Tak nevím.
Mab
13.7.2006 8:15:57
Čaj se dává sice slabý černý, ale slazený, ev. slazený glukopurem. Pokud dítě přijímá čaj, tak tímto do něj propašujeme alespoň nějaký zdroj energie.
Za další si dovolím mírně nesouhlasit s potřebou tekutin na den. Chybí tam údaj o zvýšené potřebě - tedy je nutno nahradit ztracené tekutiny (potřebu zvyšuje horečka s pocením, zvracení a průjem) - takže každou takto ztracenou tekutinu musím přičíst k normální potřebě.
Mléko se sníženým obsahem laktózy je pro normální děti s normálním průjmem zbytečné, používá se při dlouhotrvajících průjmech nebo u dětí dlouhodobě neprospívajících (měl by jej indikovat lékař).
Pečivo nemusí byt slané, ale dětem dávámes klidným svědomím piškoty.
Řekla bych, že v článku je spousta drobných nesrovnalostí a zastaralých informací. Vždy je dobré se poradit s lékařem.
A jak to do dětí dosta, otravovat je každých 5 minut s 1 lžičkou tekutiny a ozbrojit se nekonečnou trpělivostí - vyplatí se!
myska
  • 
13.7.2006 1:21:21
Tak to je dobry, ja jsem si taky vzdycky rikala, ze jist tresne a zapit se normalne muze a ze potize maj akorat stary babky :)
To samy si myslela moje segra, ale zmenila nazor kdyz snedla kilo tresni a pak vypila takovou tu klasickou zlutou limonadu. Pak mela honku asi 3 dny a noci, u postele mela kybl...
Od ty doby si i ja davam na tresne pozor. Letos jsou ale vsude cervavy. nemate nekdo na zahradce necervikaty tresne??
  • 
12.7.2006 21:53:42
:-))

Myslím, že ovoce s vodou začne kvasit. Tak mi to tedy v dětství vysvětlili. Ale těžko říct, třešněmi jsme se každoročně přetláskávali a v pohodě. Mléko jsem tedy na ně nezkoušela:-).

Eva
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 27 [Dalších 7 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.