| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Informační kampaň k prevenci umělých potratů u dospívajících

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 451 [Dalších 421 >>]
2.6.2006 23:02:51
Libik, masožravci nejedí jen bůčky a paštiky:o)
2.6.2006 22:44:52
Tvůj příspěvek bych v podstatě podepsala.

Nevyjádřila jsem se obratně, pokud to vyznělo, že vegetariáni nedělají nic pro zvířata.
jenom si nedovedu představit, jak vegetarián promýšlí humanizaci zvířecí porážky, šlo mi o to, upozornit na život a smrt zvířat, tak aby ti co maso za každých okolností budou jíst, byli ochotni akceptovat třeba jeho vyšší cenu pro to, aby ta zvířata žila(a umírala) snadněji.

Praxe bývá taková, že vegetarián ohromí masožravce krutou pravdou, ten se nakrkne, utře ústa od bůčku a dá si paštiku, protože si to neumí představit jinak a neví co s tím.


Bára
  • 
2.6.2006 21:47:57
Já neříkám, že jim musí líčit to, jak se zvířata chovaj. Jen mě zarazilo, že někteří jim tvrdí, že maso zvířata dávají dobrovolně, roste na stromech, atd.. ALe uznávám, že kdyby jim řekli pravdu, hodně dětí by masojíst nechtělo a oni by se báli, že jim to ublíží. Otázka je, jestli je tohle to nejlepší řešení.
Samozřejmě dětem neřeknu jen to, že to není správné-jen se sem snažím psát stručně. Takže "není to správné, protože při tom zvířata trpí-během chovu i na jatkách. Protože to ani není potřeba a protože chov zvířat je největším znečišťovatelem život. pr. a částečně způsobuje chudobu ve světě." Samozřejmě přiměřeně k věku.

S vegetariánskýma rautama to nevidím tak černě. Vegetariánů přibývá a nabídka v obchodech i restauracích se pomalu, ale jistě rozšiřuje.

Je potřeba obojí-i zlepšovat podmínky, i omezovat spotřebu. Ta je totiž tím nejdůležitějším důvodem špatných podmínek.

Není pravda, že se o to zelení nezajímají-mají sekci Ochrana zvířat a ve volebním programu mají např. prosazení vegetar. jídel v nemocnicích a ve školách.

Taktéž nesouhlasím s tím, že se o to vegetariáni nezajímají. Stali se vegetariány (teda někteří) právě kvůli zvířatům a snaží se proto pro ně dělat i další věci. A jen díky vegetariánům se o těhle problémech dozvídá veřejnost a mění se, aspoň občas, zákony.
Bára
  • 
2.6.2006 21:34:11
Ale tady uvidí jen utrženou ruku. To není hrůzostrašný video. Takže to na něj možná zas tak moc nezapůsobí. Pokud si billboardu vůbec všimne.
2.6.2006 21:25:02
Mně jde dneska Rodina extra pomalu, ale vidím, že tu vysvětluješ, jak není maso nutné jíst. Souhlas. Ale existuje velká skupina lidí, kteří si to nemyslí a část odborné veřejnosti je v tom podporuje. Lidé, kteří dávají v dobré víře dítěti maso, mu zákonitě nelíčí ponurost kravínů, transportů a jatek.
Až ty budeš mít děti, řekneš jim, že jíst maso není správné. No pokud nebudou ty děti blbé, zeptají se tě proč. Potom jim řekneš co.
Já vím, že vegetariáni netrpí nenávistí, většina z nich si dokonce myslí, že jejich býložravost v nich potlačila "to horší". já nevím. Ale vím zcela jistě, že doba kdy se na rautech, které nebude pořádat Petr Vachler, bude servírovat seitan jako hlavní chod, je v nedohlednu.
Do té doby bych se snažila zlidštit podmínky chovu. Ani slavní Zelení se o to nezajímají.
Masožrouti nevědí nebo nechtějí vědět a vegetariáni od toho dávají ruce pryč, protože jejich problém to není. A zvířata ostrouhají.
Bára
  • 
2.6.2006 20:52:57
Jak dokazují životy milionů lidí (a prohlášení Světové zdr. org., Americké dietetické org., Organizace pro výživu a zem., atd.), člověk maso nepotřebuje. Je pravda, že všude se píše něco jiného. Ale pro mě jsou nejdůležitější názory výše uvedených organizací a to, že znám spousty lidí, včetně dětí a vím, jak na tom jsou.

Vegetariáni nechtějí "zprovodit masožrouty z povrchu zemského", jen by chtěli, aby dotyční trochu přemýšleli, nebáli se pravdy a začali aspoň trochu měnit své zvyky.

Pokud někdo jí maso, bohužel to není jen jeho věc. Stejně jako když vezmu palici a praštím vás s ní do hlavy. Je to moje věc??
Bohužel, asi nevíte nic o tom, co se dělá se zvířaty během "chovu". A ne kvůli instinktu. Je to jen touha po co největším zisku a co nejlevnějším mase.
Doporučuju www.ohz.cz nebo www.svobodazvirat.cz
Ale pokud si chcete dát bez výčitek svědomí pochutnávat na mase, radši se tam nedívejte.
Bára
  • 
2.6.2006 20:37:18
Je to podobné, jako např. s kouřením. Taky se rozhodne, jestli chce nebo nechce. Ale než toho bude schopné, musí rozhodnout rodiče. Když posoudí, že to pro ně vhodné není, tak to prostě dítě nezkusí a zkusí to později.

Myslím, že o tom, jestli dítě chce jíst maso, je schopné rozhodnout se ve 4-5 letech. Pokud bude chtít, ochutnat ho do té doby samozřejmě může. V tom mu nebudu bránit. Ale ani mu to nebudu nabízet. Nevidím důvod. Snad jen, že podobných diskuzí mě čeká hodně.
Ale rozhodně vidím víc důvodů, proč to nedělat.
2.6.2006 18:17:54
Báro, až na to, že když "počkáš" až do věku, kdy se dítě samo bude moct rozhodnout, a do té doby mu maso nedáš ochutnat, zcela logicky mu maso chutnat nebude (pravděpodobně; ačkoliv... možná se i mezi těmito dětmi najdou experimentátoři, kteří budou rádi ochutnávat jídla, která neznají). Ovšem tomu já neříkám "dát na výběr".
2.6.2006 18:15:10
No vidíš to, Báro. A já celý svůj život žiju v přesvědčení, že dravci loví zvěř proto, ABY PŘEŽILI.
Kdyby mohli kousat trávu, patrně by jim instinkt velel, že mají jít kousat trávu. Ale protože by z pouhé konzumace trávy nepřežili, velí jim instinkt, že musí ulovit zvíře.
Jak je na tom člověk se pochybuje pár posledních let (desítek let?). Do té doby si myslím, že nikdy nikdo nepochyboval o tom, že člověk ke svému životu maso potřebuje rovněž.
Potíž je v tom, že NIKDO NIC NEVÍ. Teda - někteří, kteří zhřeší pýchou, občas tvrdí, že VÍ. Ale prozatím podle toho, co jsem dosud slyšela, se neshodnou ani odborníci a vědci.
Prostě já osobně beru za to, že jíst maso je zdravé, a podle toho taky žiju. Pokud někdo usoudí, že to není zdravé, tak si maso klidně nemusí jíst, je to jeho záležitost. Ale fakt je, že mi vadí militantní přístup některých vegetariánů, kteří by nejradši konzumenty masa zprovodili z povrchu zemského.
Bára
  • 
2.6.2006 17:11:31
To je jasný, jsou i děti, který maso zbožňujou, i když ho jejich rodiče nejí a i když vědí, že to je ze zvířat, nevadí jim to.
Taky nechám svoje děti, aby se rozhodli sami, až toho budou schopní. Ale do té doby musí rozhodnout rodiče.

Samozřejmě, že to třeba nakonec bude všechno jinak:).
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 451 [Dalších 421 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.