| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hrůza z doktorů a porod, jak se to rýmuje?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 327 [Dalších 297 >>]
Eva K
  • 
16.12.2005 13:19:02
Já osobně si s cizinkou docela notuji a jestli má na něco jiný názor než já.. neoznačím jí jako někoho, kdo je "úplně mimo". To je opravdu velmi snadné, někoho odsoudit pro jiný názor. Jiný názor je výsadou každého z nás, i když vypadá z našeho pohledu jako kravina.
Pokud vím od kamarádky sestřičky, když má dvanáctku přes noc, jde a vyspí se. Já osobně si 20 hodin v práci nedovedu představit, ale ne každý je takový spáč:-). A myslím, že se každý z nás dokáže vyprovokat k výkonu a když jdu dělat zdr.sestru, musím se směnamy počítat nebo nepracovat v nemocnici. Kamarádce to naopak velmi vyhovovalo, měla pak delší volno a menší pocit stereotypu. Třeba můj táta pracuje 10 a více hodin denně a to opravdu pořád dělá rukama, sestřičky určitě nemají všechny šichty takové, že by se nezastavily.
Myslím, že kdyby cizinka měla možnost, rodila by jinde. Seš na ni naštvaná, protože měla špatný porod a mluví o tom? Eva
PajaMM
16.12.2005 12:05:27
Cizinko,

ale ja prece nerekla, ze to, co se stalo tobe, je spravne. Psala jsem, jak to bylo u me... Tvuj pribeh znam z tveho podani, ne uz z podani lekare, ale to je jedno.

O to m stezovani - chapu, ze to nemuze jit hned a nekdy to nejde vubec. Ale Sylva taky psala, ze to zvladla az po delsi dobe - na to jsem reagovala. Ze je dulezite si stezovat na mistech, kde to ma smysl.

Vim, ze tady to ma svuj smysl take, ale se zdravotnim systemem a s chovanim personalu to nejspis nic neudela. Ale je dulezite, ze to bude vedet vice rodicek a budou pripraveny reagovat, s tim souhlasim.

A proc jsem si nestezovala ja? Protoze mi to neprislo jako neci hrozneho. A strach Klarky z hluku z toho jen odvozuji, nemam to potvrzene. Jeji strach navic mizi. A ja nemela zrovna nejpohodovejsi tehotenstvi diky sve tehdejsi rodinne situaci, tak kdo vi, cim to muze byt. Jen jsem cetla, ze tobe se to stalo taky, takze je to asi pravdepodobnejsi. Nicmene to nepovazuji za potrebne si na to stezovat Jen ted vim, ze uz si to nenecham udelat. Ale myslim, ze i kdyby mi tehdy rekli, co udelaji a proc, tak bych je nechaloa, nebot bych jim duverovala...

A nevycitam ti prece, ze sis nikde nestezovala... to jsi me spatne pochopila. Jen jsem psala, jak probihal muj porod a ze me nikdo nezastrasoval, normalne se mnou mluvili, nikdo na me nekricel... taky tim chci castecne uklidnit prvorodicky, ktere se treba do Bohunic chystaji a boji se vseho, co tu ctou... Aby necetly jen sama negativa...

A proc vytykas mne moje zkusenosti z Bohunic a mych kamaradek. Ty mas jinou zkusenost a i tve zname asi maji jinou zkusenost...Ale to se neda nic delat... Ja jen psala, jak to bylo se mnou v Bohunicich a tobe verim, ze se stalo to, co pises, nijak to nezpochybnuji. A souhlasim, ze zdrav. system je u nas spatny a musi se zlepsit...v tom vsem s tebou souhlasim!!!
Eva K
  • 
16.12.2005 9:00:12
Jojo, snažím se si přizpůsobit stravu svým střevům, se kterými je to teď trošku jiné než obvykle, ať už jde o interval nebo bublinky:-). Kromě omezení bílé mouky a více zeleniny a ovoce jsem svou výživu doplnila ještě o Psylium a sušenky ze zrníček.
Ještě to ale pořád není ono, tak uvidíme. Na jogurty či zakysané nápoje nemám vůbec chuť, takže tímhle směrem to netlačím.
Beru to jako trénink kvůli miminku, včetně toho tlačení po třech-čtyřech dnech:-(. Eva
cizinka
  • 
16.12.2005 8:36:24
Jitko, jen par drobnych poznamek o tom, ze jsi asi nepozorne cetla: s Evou mluvili jsme ne o prazskych ale o podprazskych porodnicech. Uz jsem to vysvetlovala i Eve, proc nektere porodnice trvaji na dlouhou smenu pro PA. Jde predevsim o 1) vytvoreni atmosfery duvery mezi rodickou a personalem, 2) dodrzeni doporuceni Svetove zdravotnicke organizace (dustojna organizace, vid?) pro vedeni fyziologickeho porodu, a to ze porodnicke vysetrovani musi provadet jen jedna a tatez osoba, 3) jestli PA vi, ze neodejde domu, dokud jeji rodicka neporodi, tak ji nestresuje, nezachazi s ni hrube a udela vse proto, aby se citila bezpecne. Ceske soukrome PA a duly, a take i doktori, kteri prichazi na porod svoji klientky z nadstandardni poplatek, take cely porod bez problemu vydrzi:-))).
cizinka
  • 
16.12.2005 8:25:33
Jitko, ja se svymi zmanymi (a to i ceskymi) casto dochazim k nazoru ze patologicky je spise cesky zdravotnicky system a zpusob, jak je organizovane porodnictvi. A vice mene mi o to tady jde, ne o vypraveni hororu. (Podrobne horory jsem vypravela jedine lidem kteri v porodnictvi pracuji a ktere jsem na netu potkala - zajimala mne jejich reakce, a vlastne jsou to lide, kteri muzou neco udelat, aby zadna jejich prvorodicka zadny horor nezazila.) Trauma z porodu je bezpochyby patologie, a kdyz pred 20 lety v Evrope se ruzbehli diskuse o humanizaci porodnictvi, vliv medikalizovaneho porodu v porodnici na psychycke zdravi zeny byla jedna z dulezitych temat. Take se hodne udelano, aby take timhle problemum bylo predchazeno.
Smim se zeptat, co je jeste na mne patologickeho? Jinnak (tohle je reakce na tvuj prispevek tam na hore) ja pracuji, a mam dost narocne povolani. Zanetovat jednou do dvou mesicu a tuknout si na stranku rodiny na prestavce na kavu tolik casu nezabere:-))).
MarkétaP + 4 dcerky
16.12.2005 7:49:59
Jitko, rodila tady, protože má manžela Čecha a tak asi chtěla být s ním, ne? A taky proto, že počítala s tím, že co slibují taky budou dodržovat ... Cizinka je úplně v pohodě, jen prostě její porod pro ni byl traumatizující (evidentně dlouhodobě) a tak se mu holt věnuje víc než ty.

Navíc, kdybys to četla celé, všimla by sis, že i Irena posléze přišla na to, jak diskuse běží, a s cizinkou si docela porozuměly - možná by ti neškodilo u čtení taky nejdřív přemýšlet i o pocitech jiných lidí a pak teprve plivat jed.

Já jsem s porodem celkem spkojená, jako prvorodička jsem tu přečetla leccos a hrůzu a děs jsem si z toho neodnesla, přesto zcela akceptuju právo ostatních mít jiné pocity než já. Co jeden vnímá jako nepodstatné, druhému činí velký problém (a nejen v porodnicích). Pokud neco vnímá jako problém velká část lidí, asi by bylo vhodné s tím něco dělat a ne nad tím mávnout rukou, protože MNĚ to nevadí.
Jitka,3 dcery
  • 
16.12.2005 1:02:16
Přesně tak, naprostgo souhlasím s Mirkou V a Irenou. Tady se všichni předhánějí v co největších hororech a poníženích. Ale skutečnost je úplně jiná. Mezi běžnou populací se porody a doktoři probírají uplně jinak a takovýmahle blbostma se nikdo nezabývá. Já to tu čtu jen pro pobavení,normální hovory o těhotenství a porodu s mýma známýma tedy probíhají v mnohem lehčím a zábavnějším duchu. Já tohle číst jako prvorodička, tak strachy ani nedojdu do porodnice. A cizinka je přímo patologická osobnost.
Jitka,3 dcery
  • 
16.12.2005 1:01:17
Přesně tak, naprostgo souhlasím s Mirkou V a Irenou. Tady se všichni předhánějí v co největších hororech a poníženích. Ale skutečnost je úplně jiná. Mezi běžnou populací se porody a doktoři probírají uplně jinak a takovýmahle blbostma se nikdo nezabývá. Já to tu čtu jen pro pobavení,normální hovory o těhotenství a porodu s mýma známýma tedy probíhají v mnohem lehčím a zábavnějším duchu. Já tohle číst jako prvorodička, tak strachy ani nedojdu do porodnice. A cizinka je přímo patologická osobnost.
Peggi
  • 
16.12.2005 0:49:14
ahoj Eecto,
cetla jsem jen tvuj prispevek, nemám čas číst bohužel ostatní, já jsem měla také podobný strach a nedůvěru k doktorům a porod si nedokázala dobře představit. Tak ti doporučuju porodnici v Neratovicích, jsou tam dobrý doktoři i sestry. Sice se platí za nadstandartní pokoje,2L 750Kč/den,1L 1200Kč/den, 3L 200Kč/den - ale máš pohodu, klid, a pocit že se někdo o tebe stará. Já tam už rodila 2naše děti, naposledy v 04/2005 a jela bych tam určitě i potřetí přes celou Prahu.A navíc prohlídka porodnice je po tel. domluvě s vrchní sestrou zdarma v kterýkoliv den, ne jako v Pze kde se třeba i platí či tě tam vůbec nepustěj. Tak hodně štěstí a pohody při porodu, ať jste zdraví a netáhne se to moc dlouho :)))!
Jitka, 3 dcery
  • 
16.12.2005 0:34:20
Já už se nemohu udržet a musím napsat že ta cizinka je teda uplně mimo. Co je to za žvásty, že pražské porodnice konečně pochopily jak si získat rodičky, když jsou imrvere nacpané až po střechu a někdy musí odmítat.A sestru která slouží 20 hodin bych tedy u sebe nechtěla, ta by musela být po 12 hodinách tak unavená, že bych se bála že z únavy něco zanedbá. Ono nevím jak v cizině, ale u nás jsou zdravotníci lidi, tam asi stroje když vydrží na jeden zátah sloužit 20 hodin. A když je česká provincie, jak psala cizinka, tak strašně zaostalá, proč proboha rodila tady,a ne ve své zřejmě úžasné domovině.Já mám čas na rodinu pár minut v týdnu, naše osvícená cizinka jak vidím je tu pořád.Asi nepracuje, ale nechtělo by se to taky někdy věnovat dítěti.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 327 [Dalších 297 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.