| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hrůza z doktorů a porod, jak se to rýmuje?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 327 [Dalších 307 >>]
17.12.2005 21:33:20
já nejsem "cíťa", fakt ne....A nevím, proč jsem se takhle cítila, všechno bylo v naprostým pořádku....Ale cítila jsem se tak, nic s tím nezmůžu...Proto Blanku chápu, přesto jí radím, ať se "na to vykašle", což stejně časem udělá...
17.12.2005 21:29:03
Federiko, nemyslím to nijak zle. :o)
Víš, já jsem cíťa, ale tohle se mě nějak nedotklo. Naštěstí. A proto mi připadá divné, zvláštní - nechci se nikoho dotknout - že to bere takto.
17.12.2005 21:23:22
Vrani,
já měla spinál, Denise jsem viděla hned, všechno probíhalo hladce....Nejsem z těch, kdo by se oháněl tím, jak je lepší rodit, už jsem to říkala, jsem spíš racionální člověk, dokonce ani přehnaně citlivá...
A přesto se ta euforie nedostavila vůbec, něco leželo vedle mě a já nevěděla, co k tomu vůbec něco cítím a cítila jsem se kvůli tomu provinile...)Záměrně jsem použila slovo TO, nekamenujte mě za to...)
Řekla jsem to hned manželovi i kamarádkám, neměla jsem z toho depresi, jen mě to trochu zaskočilo...Ani na okamžik jsem nelitovala, že jsem ho rodila císařem....Čekala jsem, že přijde ten pocit, co jsem měla u Davida, ale nic...(Teď ho samozřejmě miluju...)
Ty říkáš, že ten pocit byl u tebe srovnatelný, ale u mě prostě ne, co s tím nadělám??
Vůbec mi nejde o srovnání toho či onoho, jen o ponechání práva mít nějaký pocit a možnosti ho bez obav vyslovit, proč se za něj mám stydět, proč se za něj má stydět Blanka? Protože má být prostě ráda, že má zdravé dítě?
A já ti trochu závidím, že se ta euforie u tebe dostavila i u císaře, proč to u mě nemohlo být taky tak?
Já to tady rozebírám, ale ve skutečnosti mi věř, že se tím běžně vůbec nezaobírám, jen si prostě dovedu představit, že Blanka a další se takto mohly cítit....
cizinka
  • 
17.12.2005 21:08:09
Jitko, jsem vdecna Markete (velice pozorne a inteligenti zene) za to, ze udelala za mne to, co mne samotnou uz ponekolikate nebavi - a to poukazala na tu nejbanalnejsi a nejpochopitelnejsi situaci, proc cizinky obcas rodi v CR. Par dalsich poznamek musim udelat sama: ja povazuji Cesko za civilizovanou evropskou zemi. Moje "uzasna domovina" jak tomu rikas, je mala nudna zemicka, ve ktere je posledni dni zima a hnusny, jako vsude v Evrope:-). Ver mi, ze jsou v ni cele oblasti, o kterych bych mohla mluvit stejne kritickym tonem jako o ceske zdravotnicke kulture, kterou navic nezdeluji vsichni zdravotnici. Dokonce kriticky ton je jistym druhem vlastenectvi - jestli o sve zemi mluvila jen ruzovym tonem, mne opravnene by mohly povazovat za zabednence.
Ve socialnim prostredi, ve kterym se pohybuji je to normalni byt kritickym ale umet sve kriticke nazory vylozit slusnym a argumentovanym zpusobem. Urcite normalnejsi nez skocit do diskusi a vynadat nekomu do "patologicke osobnosti". A tady pisu ne proto, abych tady chtela nekomu vynadat. Tady pisi nekolika velice inteligentnich zen, ktere usiluji o z meho pohledu smysluplne pokracovani v reforme v porodnictvi. Chtela jsem je podporit, a poskytnout par tematu a argumentu navic.
Humanizace porodnictvi v cele Evrope se neomezilo na nakup porodnich vaku a stolicek, a obcasneho dovoleni nejake zene porodit v jine poloze nez vleze, jestli na tom trva. Docela hodne bylo udelano pro to, aby z porodnicke pece byly eliminovani elementy strachu v cizim prostredi a mezi cizimi lidma, zduraznen lidsky rozmer porodu a aby byla vytvorena skala volitelnych alternativ. Ne zeby vedeni ceskych porodnic o tom neslyseli, ale do velke miry opatreni, ktere pecuji o psychickou pohodu rodicky, zustavaji zatim na retoricke urovni anebo primo na urovni reklamni lzi.
PajaMM
16.12.2005 16:42:36
Cizinko,

moc diky!!!! At mas praci brzy uspesne za sebou:-)))))
cizinka
  • 
16.12.2005 16:19:28
Danielo, Tobe preji vsechno totez, a Klarce sourozence v novem roce. Jdu uz zase pracovat, aby to pocasi na mne se nezmohlo:-)).
PajaMM
16.12.2005 15:57:40
Cizinko,

kez by bylo pocasi to nejhorsi, co se deje....:-)

A dekuju za prani, doufam, ze ji to brzy prejde. Vcera nastesti stihla vanocni besidku ve skolce, byla nadsena a my dojati...:-)

Tobe taky preju krasny zbytek dne, vikend a dalsi tyden! A kdybychom se tu pristi tyden uz nesesly, tak krasne Vanoce a hodne zdravi a stesti do dalsiho roku tobe i tve rodine!!!!
cizinka
  • 
16.12.2005 15:46:32
Jo, Danielo, hnusny je to vsude:-)). At se ti Klarka brzo uzdravi a uzijete si Vanoc:-).
PajaMM
16.12.2005 15:21:56
Cizinko,

nemusis se omlouvat, nic se nedeje!!! Ja si rikala, ze to nejsi ty, ze s tebou neco je, takhle vetsinou nereagujes...:-)

Je dobre, ze jsi ze sebe svuj pribeh mohla dostat alespon tady a ze te to boli, to vim...je to z tvych vet citit..

Ja se vazne snazim tu ty budouci maminky taky povzbudit... Kdybych tohle vsechno tady cetla pred porodem, tak neporodim:-))))
Ba ne, je dobre mit informace ze vsech stran, pokud o to clovek stoji...

Takze hezky den - dnes je v Brne opravdu hnusne, co?, ale ono vsude - usmev na tvari a preju krasny vikend!!!

Klarka je zrovna od noci nemocna, ale zvlada to dobre, tak si z ni musim brat priklad:-)))

Papa D.
cizinka
  • 
16.12.2005 15:15:10
Danielo, promin, vcera vecer byla jsem prehnane vztahovacna. Byla to diskuse, ktera se odvozovala od me zkusenosti a tak jsem vzala tvoje odpovedi Sylvie jako castecne reakce na muj pribeh.

Jestli to ma smysl to resit tady, ja nevim sama, ale pokousela jsem navazat nejaky dialog s porodnikami a dulou, kteri tady se vyskytuji, a upozornit na to, ze nektere odlisnosti ceskeho systemu porodnictvi od zapadoevropskych praktik nejsou malickosti. Nemam prehnane naroky, ze neco zmenim, ale mozna nekdo, kdo bude o necim rozhodovat, muj hlas uslysi. Pro mne osobne to melo smysl.

Tvoje role tady je velice uzitecna - je fajn kdyz nekdo, kdo zazil krasny orod muze povzbudit nekoho, koho to vse jeste ceka.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 327 [Dalších 307 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.