| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Učit se, učit se… Ale jak?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]
Bobo
  • 
19.2.2019 16:54:30
A ti fušeři budou plnit pořady typu Černé ovce. Od vybraných záloh bez odvedené práce, od jemně řečeno nekvalitní práce, kterou budou odvádět a smutných očích jejich zákazníků. Tito zde přežijí.
Bobo
  • 
19.2.2019 16:49:50
Certifikát Ti dá každá firmičky, jen když budeš prodávat či používat jejich výrobek. Jejich školení je většinou za několik hodin odbyté. Například u fasádních systémů. Všichni mají "certifikáty". Řemeslo ovšem umí jen pár. Mně to nemusíš vysvětlovat, vím co je to stavět RD. A že jsme těch profíků jsme ale poznali:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Holí si zaslouží hnát. Dnes si přečti článek, Do deseti let hrozí, že zde nebudou prakticky žádní řemeslníci. Fušeři jistě ano. Hlavně, že zde budou humanisté s oběma ručičkami levými.
X__X
18.2.2019 22:44:44
ale no tak, Bobo, copak to povídáš? máš vůbec kontakt s realitou, nebo se vezeš na vlně domněnek? však i můj drahej bejvalej učňovské zkoušky má, jenom je prostě při práci sfouknul za kratší dobu, než kdyby šel na učňák hned po základce. plus k tomu měl další certifikáty od firem, že umí pracovat s jejich (moderními) materiály a to materiály, které na učňáku ani nezahlídnul. na školení samozřejmě posílal i své stálé zaměstnance. ostatně, i to v tom článku bylo zmíněné, že české stavební školy často učí dávno překonané postupy ~d~
Analfabeta
  • 
18.2.2019 20:55:53
Jenže problém je v tom, že za chvíli mistři odborného výcviku odejdou do důchodu a ty děti -i kdyby se řemeslu nakrásně chtěly vyučit - nebude mít KDO to řemeslo naučit. Maximálně tak táta syna, protože ho vezme sebou a naučí ho všechno v praxi. Cizí dítě si ale nevezme, přece si nebude vychovávat konkurenci, a pokud už by si někoho vzal, pak si to nechá zaplatit, protoře předává know-how a praxi. Takže i to řemeslo se postupně stane úzkoprofilovým.
Bobo
  • 
18.2.2019 18:26:25
S touto logikou by řemeslo a řemeslníci ve svém vývoji nebyli sdružování do odborných cechů, neprocházeli by fázemi učedníků, tovaryšů a mistrů, neskládali by příslušné profesní zkoušky. To, co popisuješ ty, je právě ta cesta do fušeřiny. Protože jsi omezená, tak si to ani nepřipouštíš.Protože jsi hloupá, tak ti nedochází. A můžeš se tomu vesele smát.
X__X
18.2.2019 15:55:41
ehm, Bobo, jsi legrační a ani si neuvědomuješ, jak ~t~ ale jinak je fakt, že je dobrý řemeslník, ať už prošel učňákem nebo zaučením, a špatný řemeslník - ať už prošel učňákem nebo zaučením.
Bobo
  • 
18.2.2019 15:24:15
Moje zkušenost je, že mnohem rizikovější prostředí než na učňovských oborech vládne dnes na gymnáziích. Učit se dnes na automechanika, instalatéra, klempíře, ale i zedníka, elektrikáře... není nic až tak snadného. A motivovaní jsou mnohem více než za socialismu. trochu ujíždíte na seriálech typu Třetí patro. Už ti mladí kluci si dobře uvědomují, že budou žádaní a že mají dobrý předpoklad si také velmi dobře vydělat. většina to má v hlavě srovnané. Zatímco gymnazisté často začnou studovat na VŠ, nejpozději v II. III. semestru končí. Ze škol i opakovaně odchází. Zvláště kluci. Potom se snaží různě protloukat, ale většinou o žádnou hitparádu nejde. Část z nich se časem chytne a školy si pracněji dodělávají. Hodně jich končí neslavně.
Bobo
  • 
18.2.2019 15:14:29
Dnes sehnat šikovného zedníka je velké terno. Za hodinu si řekne minimálně 250 - 300,- Kč čistého na dlaň. V Rakousku má 500,-Kč za hodinu u běžné stavební firmy. Když tam pracuje o víkendu, tak mu platí o polovinu více. Nevím, kde žijete??? Šikovný zedník má kalendář zaplněný až několik roků dopředu. Stejně jako sólista opery. Hlavně, že máme úředníků, či vystudovaných humanistů stovky tisíc. K ničemu. Jde vidět, že jste nic neopravoval a už vůbec nestavěl. Takoví chytráci se prohnou při placení nejvíce.
Bobo
  • 
18.2.2019 15:06:40
Zaučit se mohou, a podle toho to vypadá. Zlaté české ručičky platily naposledy před 2. světovou válkou. Každý trouba se dnes snaží dělat vše a výsledek je tristní. Staví se domy, které jsou naprosto zfušované včetně drahých bytů například v Praze. Na jednom bytě se běžně vyskytuje i desítky závad. Byt za pomalu 10 miliónů (v Praze) a jeho hodnota může být maximálně třetinová. Že trh určuje cenu nemovitosti??? Ale potom jste blázni a přeji vám se zadlužit po zbytek života a splácet fušeřinu. I přes moderní materiály dnešní doby, jsou často výsledky tragické.
Rozállie
18.2.2019 12:44:43
Kdyby to bylo tak jednoduchý, Bobo.
I zdejší matky vidí, jak to dnes chodí na učňácích nebo odborných SŠ. To, čemu se za mého mládí říkalo "výběrová" škola, dnes studují čtyřkaři. A samozřejmě tomu odpovídá i to prostředí, která matka by chtěla své chytré dítě dát do prostředí, které za našeho mládí vládlo na dvouletých učňácích?
Nejde o peníze, ale o tu společnost, kde se to dítě stejně nic kloudného nenaučí, protože to s těmihle spolužáky prostě nejde ~d~
Prakticky u nás v současnosti neexistuje možnost se řemeslo opravdu dobře naučit, výuka má strašlivou úroveň. Učňáky s maturitou dnes navštěvují absolventi bývalých zvláštních škol, věř nebo ne, těch pár snaživých mlaďochů to nevytrhne.
Souvisí to mj. s děsivou degradací maturit - je dnes potřebná úplně všude, a školy kvůli penězům berou úplně každého (jediní, kdo si vybírá, jsou gymnázia a školy s talentovkama) , takže to vyústilo v situaci, kdy má maturitu kdekdo. Jenže ne proto, že bychom měli tak chytré obyvatelstvo, ale protože jsou maturity tak jednoduché. Bystřejší dítě někde v osmé třídě maturitu z čj i mat v klidu zvládne na dvojku! ~8~ (ověřeno na několika dětech).
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.