16.11.2018 10:53:15 Martina, 2 kluci
Re: Lehký nedělní oběd
1. Kuřecí vývar se zázvorem, chilli papričkou (10 min vařit),pak kousky kuřecích prsou marinovaných v rybí omáčce, rýži, kokosové mléko (ještě 8 min vařit), nakonec citronová šťáva a koriandr.
Druhý chod nějaké kari - opět vývar, kokomléko, zázvor, do toho postupně zavářet zeleninu a maso (kuře, kreveta,...), k tomu rýžové nudle.
Dezert brownies.
2. Koupit kachnu, stehna péct od večera, skelet na polévku (nudle, obrané maso), prsa těsně před obědem osolit, opepřit, rozmarýn nebo podobné. kůží dolů na studenou pánev, opékat cca 8 min, otočit a ještě 2 min. Pak do trouby na 170 na 10 min. Nakonec na 10 min do alobalu na odležení. Mezitím výpek dolít vývarem, ochutit vinným octem a medem. Podávat krájené na 1 cm plátky.Společná příloha bramboro dýňové pyré s bylinkou.
Dezert pečená jablka s brusinkami a ořechy.
3. Verze "nechce se mi, ale něco spáchám"
Polévka hráškový krém - na másle zelený hrášek, dolít vodou, uvařit, rozmixovat, možná smetana.
Druhý chod - filet lososa, okolo měsíčky brambor, sůl, byliny, olej na to, může i cibuli, česnek, mrkev, dýně okolo, do trouby na 210 st cca 20 - 30 min.
Dezert - ovoce, na to drobenku se skořicí, zapéct prudce v troubě, podávám s jogurtem.
Odpovědět