24.9.2018 10:05:13 Binturongg
Re: Jak zavařit strouhaná jablka?
Včera večer jsem tuto činnost provozovala
Nastrouháš jablka - ne nahnilá, ale mohou být natlučená, to se vykrojí.
Vymačkáš z nich šťávu - stačí ručně, nemělo by to plavat a šťávu můžeš zamrazit nebo podělit rodinu 100% džusem
Napěchuješ do sklenic - neměly by tam být bubliny, fakt nacpat a já to sem tam procukruju, ale jsou tací, kteří to zavařují v naturální podobě.
Pečlivě očistíš okraje sklenic a víčka - já je vyvařuju a proleju 40% alkoholem a okraje sklenic tím alkoholem otírám.
Zavíčkuješ.
Šoupneš do hrnce tak, aby byly sklenice ponořené cca do 3/4, nesmí se vzájemně dotýkat, ani se dotýkat krajů hrnce a necháš to půl hodiny táhnout na nějakých 90-100 stupňů.
Prostě to tak probublává.
Zatím mi vždy všechny vydržely.
Odpovědět