| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

Hrajte o praktické ceny do kuchyně!

Soutěžte s projektem „Mléko vás zdraví” o mlékovar, zapékací misku na sýr či konvici na mléko.

  (?)
 Názory 110 z 11922  [Dalších 11912 >>]
Binturongg 104880
24.9.2018 10:05:13
Včera večer jsem tuto činnost provozovala :-)

Nastrouháš jablka - ne nahnilá, ale mohou být natlučená, to se vykrojí.
Vymačkáš z nich šťávu - stačí ručně, nemělo by to plavat a šťávu můžeš zamrazit nebo podělit rodinu 100% džusem :-)
Napěchuješ do sklenic - neměly by tam být bubliny, fakt nacpat a já to sem tam procukruju, ale jsou tací, kteří to zavařují v naturální podobě.
Pečlivě očistíš okraje sklenic a víčka - já je vyvařuju a proleju 40% alkoholem a okraje sklenic tím alkoholem otírám.
Zavíčkuješ.
Šoupneš do hrnce tak, aby byly sklenice ponořené cca do 3/4, nesmí se vzájemně dotýkat, ani se dotýkat krajů hrnce a necháš to půl hodiny táhnout na nějakých 90-100 stupňů.
Prostě to tak probublává.

Zatím mi vždy všechny vydržely.
Šuplík 137953
23.9.2018 22:13:38
Kudlo, děláme to v zavarovacim hrnci, privedu k 95 stupnum, sleduju teplotu, kryz klesne pod 90, znovu zapalim a prihreju. To delam pul hodiny, vyndam a pak tam strcim dalsi varku.~w~
Kudla2 58452
23.9.2018 20:02:08
~w~Šuplíku, díky moc, to je přesně ta odpověď, co jsem potřebovala.

A díky i všem ostatním, půjdem na to. ~;)
Šuplík 137953
23.9.2018 19:53:48
sterilizujeme to půl hodiny při 90 - 95 stupních, jako skoro všechno~d~ a dáváme i vykrájená natlučená nebo červivá jablka (ne nahnilá).
Vaitea 114076
23.9.2018 16:42:56
Tak to potom jo.
I když průmyslový autokláv např. hydrogenační, pokud jde o sterilizaci....
Ale jo.
Cimbur 64764
23.9.2018 16:37:19
Mimo princip to rozhodně není, jen to pro běžné účely není potřeba a konstrukce běžných autoklavu pro zdravotnictví a potravinářství takový tlak ani neunese. V chemickém průmyslu se ale používají i vyšší tlaky a teploty.
Ropucha + 2 ropušata 120300
23.9.2018 16:32:40
Ale držela bych se tedy té vody, se zavařováním v troubě zkušenost nemám.
Ropucha + 2 ropušata 120300
23.9.2018 16:30:02
Kudlo, já jsem jablka takhle nikdy nezavařovala, ale jiné pochutiny podle té knihy mám vyzkoušené a naše babičky podle ní úspěšně jedou celá desetiletí, takže bych jí docela věřila.
Cimbur 64764
23.9.2018 16:28:13
Mam zkušenost, že 130 je akorát.
Vaitea 114076
23.9.2018 16:28:03
Nechápu Tvoje. Jak chceš dosáhnout 200°C bez autoklávu. Platí pochopitelně i pro konzervarenský.Chystala jsem teď výběrko na autokláv do laboratoře, prošla jsem technické specifikace snad všech, co jsou u nás k mání (včetně konzervárenských,jak jsem hledala) a 200°C je fakt mimo princip, řekla bych.
 Názory 110 z 11922  [Dalších 11912 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.