Šuplík , s kuskusem se do 20 minut vejdu.....v zimě....kdy tam hodím zmrzlou zeleninu.
Protože dám na pánev maso, mezi tím si ohřeju vývar, hodím do něj zeleninu. Té stačí 5minut. Přihodím kuskus, otočím maso, mezi tím strouhám sýr. Nachystám na stůl. Vyndám maso, dám mu minutku, aby zůstalo šťavnaté. Nakrájím, zamíchám a servíruju.
A v létě musím připočítat čistění a krájení....,ale do 30minut.
A losos s celozr. bagetou k večeři včera jsem podávala do 15 minut
A to jsem udělala i zakysanku s koprem.
Lečo je rychlé....nejdýl chystám zeleninu.
pokud zbydou brambory, tak další super jednoduché jídlo je slanina, cibule, brambory, vejce.....opět 15minut.
špagety jsou taky rychlé, omáčku mám v cuku letu...nejdýl mi příjde , že krájím byliny...pak pokud tam bude maso nebo ne....
Třeba pokud mám v mrazáku předvařené fazole(v misce po 1litrové zmrzlině), tak mám i kluků oblíbené jídlo brzy.....
Ráno je vyndám, aby rozmrzli
Pak osmahnu cibulku, umyju mezi tím pórek co se dělá, nakrájím ho. Přihodím fazole, 2 konzervy rajčat, pokud nejsou čerstvá jako nyní, to samo, nakrájím několik. Přidám bylinky, pálivou papriku, svařím to. Pak to vypnu, vhodím pórek, česnek. A toto jídlo má super vlastnost, v tom hrnci s tlustým dnem mi vydrží 4h teplé a pokud ho dám do postele, ještě déle.
Někdy do toho přihazuju klobásu.