6.5.2017 1:47:55 Hanka 75
Top plevel mojí jarní kuchyně
po dvou dotazech si dovolím, též malý tip na dva hojné jarní plevel, které jsou stálicí naší kuchyně a které na jaře sbíráme a moc rádi jíme
Vyzkoušeli jsme toho z jarních bylinek povícero, a za překvapivě chutný považujeme ptačinec žabinec (čím na výživnějším a vlhčím místě roste, tím je chutnější a křehčí), stačí jím posypat chleba s tvarohem, nebo využít do salátů (má jakoby oříškovou chuť).
A pak nám chutná, současně je hojný a na sběr jednoduchý česnáček lékařský (má jemnou česnekovou chuť). Stačí jen nasbírat listy, příp. celou kvetoucí nať, není-li stonek příliš silný a tuhý, pokrájet a zamíchat do tvarohu (na to příp. rajčata, mňam
.
Pak máme rádi potočnici a řeřišnici, ale ty už nejsou tak běžné.
Odpovědět