25.12.2015 15:27:03 Černá kronika
Zkyslý hovězí vývar
Už několik let jsem nekupovala hovězí na vývar, takže po dlouhé době jsem vařila pravou hovězí polívku. Všem nám chutnala, jen syn řekl, že mu přijde kyselejší a následně manžel začal říkat, že je opravdu nějaká kysela a jestli není zkyslá... Jak poznám zkyslou hovězí polívku? Chutná stejně jako bezprostředně po uvaření, to by musela zkysnout hned během vaření. Dnes jsem jí ohřívala, jedli jsme jí prvně, uvařila jsem si jí předem, abych dnes měla míň práce... Je bez játrové zavářky, jen nudle a kořenová zelenina. Nepoužívala jsem magi ani masox. Pravidelně dělám vývar z králičího předku a nebo z vepřových ocásků s kvasnicovými knedlíčky, je možné, že jen nejsme na chuť hovězího vývaru zvyklý? Mě zkyslá nepříjde, ale fakt nevím, jestli jí nemám velejt, na druhou stranu je mi to líto, jen maso na ní stálo 60 Kč.
Odpovědět