19.10.2015 13:46:07 Žžena
Voní vám jasmínová rýže?
Jak byste popsali vůni jasmínové rýže? Je příjemná oříšková, jak píšou na netu?
Letos si moje maminka poprvé nakoupila jasmínovou rýži. Když ji vařila, zjistila jsem, že ten myší puch, co se line z některých asijských stravovacích zařízení, není kuchyň plná hlodavců, jak jsem se kdysi domnívala, ale jasmínová rýže.
Tak nevím, jestli je chyba v konkrétní rýži, nebo v mém čichovém orgánu, mně prostě jasmínová rýže "voní", jako by do ní nachcaly myši. S prominutím.
Zaujalo mne to v souvislosti s tím, že pozoruji, že se tato rýže stává jaksi módní a někteří kuchaři jasmínovkou zcela nahrazují klasické formy rýže ve všech možných receptech, takže kupříkladu naše místní restaurace již dělá italské rizoto s parmazánem jen z jasmínové rýže, tutéž také podává jako přílohu k českým jídlům v poledním menu... a jsem jediná, komu to přijde divné (protože dostat na stůl rizoto, které je cítit tou myšinou, posypané parmazánem, je na mne prostě už silný kafe).
Čuchám to tak jen já? Skutečně někomu jasmínová rýže voní po oříškách? Dali byste si ji k roštěnce nebo do rýžového nákypu?
Odpovědět