5.9.2014 11:56:30 Filip Tesař
Re: Nejvíc nejlepší hamburgery
Praktické rady: nejlepší je telecí, jak tady padlo, nemělo by být úplně libové. Pokud bys dělala směs, hovězího nebo telecího přes polovinu, další vhodný jsou vepřový a skopový (jehněčí), to druhý (třetí) u nás bývá na krámě trochu sázka do loterie (může bejt tvrdý, starý, smradlavý atd.).
Na kilo masa lžičku jedlé sody.
S kořením opatrně, sůk, pepř, dá se i paprika, opatrně hlavně s hotovými směsmi.
Dá se přidat cibulka, hodně nadrobno, případně česnek (totéž).
DŮLEŽITÉ: smíchat, důkladně prohníst a nechat pokud možno 24 hodin (nebo aspoň přes noc) v chladnu odstát, ideálně pak vytvarovat placky a nechat je znovu pořádně odstát. Pak teprv péct.
Odpovědět