20.8.2014 20:33:11 Jája s čápátkem
Re: Zeleninová pakora
Kopíruju od Govindy
Zeleninové pakory (Pakora):
225 g cizrnové mouky
1 pl semínek kalindži
1/2 čl mleté skořice
1/4 čl kájenského pepře
2 čl mletého koriandru
2 čl mletého kmínu
1 1/2 čl kurkumy
1/4 čl asafoetidy
2 čl soli
1/2 čl kypřícího prášku
250 ml studené vody
675 g upravené zeleniny
ghí nebo olej na smažení
Do pakor lze použít prakticky jakýkoli druh zeleniny. Zeleninu, kterou použijete, krájejte na kousky přibližně stejné velikosti, aby se smažily stejnou dobu. Baklažány, cukýny, brambory, tykev a karotku můžete nakrájet na kostky nebo na malé kousky, květák a brokolici na růžičky a papriky na kolečka nebo proužky. Růžičkovou kapustu, chřest a složené špenátové listy můžete použít celé. Velké růžičky květáku můžete předvařit, jinak použijte zeleninu syrovou.
Do velké mísy prosejte cizrnovou mouku a přidejte koření, sůl a kypřící prášek. Pomalu přidávejte studenou vodu, až dostanete řídké těsto, dostatečně husté k obalování zeleniny. Na pánvi rozehřejte ghí nebo olej a obalenou zeleninu smažte několik minut, dokud pakory nejsou zlatohnědé a křupavé. Spolu obalujte a smažte jen zeleninu téhož druhu.
Odpovědět