Blizko, přesně tak. kvásek byl založený před několika lety a stále ještě žije. Takové pořád oživované homeopatikum
Beremi, ve všech receptech na chleba je při pečení přesný postup, u toho mojeho prvního bylo třeba rozpálit na 250, stáhnout na 220 po dobu 10 minut, pak dopéct při 170. Já na troubě žádné stupně napsané nemám, otáčím kolečkem a odhaduju, jestli je vevnitř teplo dost nebo ne. Ale pochopila jsem, že se to peče asi jako vánočka a tu už umím. Většinou.
A jinak, dneska ráno jsem ho z ošatky samozřejmě nevyklopila, část mi tam zůstala, troubu jsem asi neměla úplně dožhava, takže mám placku. Ale jako, chuťově je jako chleba, tak na první pokus asi dobrý. Na zítra už rozkvašuju kvásek, tak další pokus na sebe nenechá dlouho čekat. Tentokrát dám ale do ošatky utěrku. Peču na plechu, pekáč mám takový divný, chtělo by to nový. Ale to vícero věcí.
Evi, na Lucčinu soukromou oslavu jsem upekla buchtu z muffinového těsta, šlehačku nahoru. Tak všechno nejlepší!
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.