19.3.2014 15:38:49 Piggy
Ryby - jíte je a připravujete je jak?
Měli bychom jíst více ryby, jíme je minimálně.
Vedou k tomu hlavně dva důvody - moc je moc neumím vařit-péct, navíc snesu jen filé - kostky nebo filety. Ryby v celku (s hlavou, tlamou a kůží) mi pohledově vadí a dále netuším, jak bych je měla nejlépe připravovat? Opékat takto v celku na pánvi asi není vhodné, že? Filety se mi zas rozpadají na kusy, jakmile do nich štouchnu, takže pak nevábné kousky.. Jak poznám, že je ryba dobře propečená, aniž bych do ní musela štouchat? Proč je v některých rybách cítit rybina v chuti? blee. Chutná mi jen losos.
Dalším důvodem je, že ryby jsou dosti drahé oproti kuřecímu, vepřovému, navíc se mi smrskávají na polovinu svého objemu, moc nesytí, celá rodina po nich máme brzo hlad.. :-(.
Co dělám blbě s přípravou ryb?
Odpovědět