2.9.2013 14:40:18 Hanča
Re: Potahovaný dort - panenka
Ta panenka je moc hezká. Já bych upekla korpus v bábovkové formě. Ona už má uvnitř otvor pro panenku, o to je to jednodušší. Hlavně si vyzkoušej vložit panenku do formy, aby ta "sukně" nebyla moc malá (a přidej něco na krém). Pak bych korpus prokrájela a promazala, pomázla bych i povrch korpusu.
Jinak já ráda pracuju s tímto mléčným medovým marcipánem: 200 g sušeného mléka, 200 g cukru moučka, 30 g 100% tuku (ale já dávám máslo, s ním je to chutnější a báječně se mi s ním modeluje), 3 lžíce medu, pár kapek oleje (já osobně ho nedávám), mandlová tresť a vodu dle potřeby (tak 2-3 lžíce. Dost totiž záleží na tom, jak velkou máš lžíci na med a jakou použiješ tresť. Pokud je to přece jen ještě sypké, jen omočím ruce ve vodě a propracuju. Vydrží i do druhého dne, pak nahřeju v mikrovlnce a řekla bych, že hmota je ještě lepší než čerstvě vypracovaná). Dám všechno do robotu, nechám prohňácat a pak modeluju. Má vlastnosti dětské plastelíny a vymodelovat se z něj dá opravdu leccos. A pak bych si jen hrála s modelováním, protože si s tím užiješ víc zábavy, než dítě, které to vlastně jen sní.
Odpovědět