14.4.2010 15:28:50 Lassie66
Chronický zánět středouší a zvětšená nosní mandle
Dnes jsme byly s dcerou po prodělaném zánětu středouší na kontrolním vyšetření. Když jsme se po třech hodinách čekání dostaly na řadu, lékařka mi oznámila, že má dcera vpáčený bubínek. Po vyšetření tympano mi řekla, že má v obou uších tekutinu(píchané měla jen jedno) a že se jedná o chronický zánět středouší. Doporučila vytrhnutí nosní mandle, kterou má dcera zvětšenou. V podstatě se se mnou moc nebavila, sdělila mi, že termín máme v červnu a že po zákroku mohou nastat komplikace, jako krvácení či infekce. NAZDAR. Na můj dotaz, zda neexistuje jiné řešení, mi lékařka sdělila s ironickým úsměvem, že by mi ho řekla, kdyby nějaké bylo.
Věc se má tak, že máme jeden den přijít na příjem a až druhý den je zákrok. Večer po zákroku propuštění. To jsou dva dny hospitalizace. Celková narkóza, klasické předoperační vyšetření.
Dcera slyší dobře(lékařka to zpochybnila, ale dcera slyší, i když šeptám), nechrápe. Má dlouhodobě rýmu a kašel.
Mám dohodnutou konzultaci s jiným ORL lékařem, tak nechci předbíhat. Přesto se zeptám, zda s tím máte někdo zkušenost. Navrhl lékař i jinou léčbu? Jak vašemu dítěti odstranili nosní mandli? Máte zkušenost s odstraněním laserem?
Budu vděčná za vaše zkušenosti.
Děkuji
Odpovědět