| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Peřiny z Evropy

 Celkem 7 názorů.
 Anafabeta 
  • 

Ráda čtu Vaše články 

(5.8.2015 10:10:42)
Paní Souradová, ráda čtu Vaše články, ale v jednom pravdu nemáte: "Husa pak byla spařená v horké vodě, aby se uvolnilo peří, to pak bylo oškubáno do velikého pytle." Omyl!!! Velký omyl. Protože opařené peří se vyhazuje, to není do peřin vhodné. Peří do peřin se škube z normální živé husy. Když je peří tzv. zralé, husa ho sama pouští a jde snadno oškubat. Husa po oškubání znovu opeří. Pokud chtěla hospodyně peří do peřin, před zabitím husu oškubala, nikoli ji zabitou spařila. Po zabití se peří spařuje proto, aby šlo snadněji oškubat, stejně jako u slepice a dalších opeřenců. Kdo neměl husy, choval na peří kachny, i jejich peří je do peřin vhodné.
 Lída+4 


Re: Ráda čtu Vaše články 

(5.8.2015 15:39:03)
A pak taky - to, do čeho se husa dává, není podsada, ale posada.
 Vera S. 
  • 

Re: Ráda čtu Vaše články 

(5.8.2015 17:18:32)
Podsadu si "vymyslel" pocitac pri uprave a prehledla jsem to. Vim dobre, ze je to posada. :) :)
 Jirka Sirka 


Re: Ráda čtu Vaše články 

(5.8.2015 18:33:52)
Korektor příspěvku se omlouvá za podsadu a vrací do článku zpět správně POSADU, jak uvedla autorka článku.


Jirka
 kreditka 


Re: Ráda čtu Vaše články 

(5.8.2015 16:27:34)
~R^
 Vera S. 
  • 

Re: Ráda čtu Vaše články 

(5.8.2015 17:34:13)
Moc dekuju za tohle doplneni. Mam to tedy spatne v pameti. Na skubani uprostred leta se pamatuji. Presneji,jasne jste mi to pripomnela. Vidim ted, jako by to bylo dnes,babicku s zivou husou mezi koleny, jak skube peri. A pak ji nadavajici pousti na svobodu,aby chytila dalsi. A jiste i pred tim zabitim. Diky moc, doufam, ze si ctenari prectou i vase dopleni, abych je nemystifikovala... Ale opravdu jsem si myslela, ze i sparene peri se pripravuje na drani.
Jinak ilustrace doplnila redakce zcela genialne. Od belounkych hus po dracky za "starych"casu. Potesili mne jako vy svou pripomonkou. Vera S.
 Danča 
  • 

Drobná chyba v krásném článku 

(7.8.2015 10:23:37)
Velmi krásný a poetický text. U nás doma stále husy a kachny máme a peří dereme. Jen tak pro radost, abychom zužitkovali, co dvůr dá. Chtěla jsem jen upozornit, že kačeny a husy nejde pařit horkou ani jinou vodou. Vodní ptáci mají peří promaštěné a voda po něm steče. A pokud už by se vám to podařilo, nelze zmáčené peří použít na draní. Škube se na sucho, paří se parou. Používám namočenou utěřku, kterou přiložím na husu a přežehlím starou žehličkou, pokud je napařovací, tím lépe. Pára pronikne až na kůži a peří jde snadno oškubat, aniž by bylo promáčené. Až když jsou více méně holé, dají se spařit a doškubat na mokro, ale spíše ty drobné chlupy, co na nich zbydou, se opalují nad ohněm.
Děkuji za krásné články a zdravím za moře z Českého ráje, Danča

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.