| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názor k článku Peřiny z Evropy

5.8.2015 10:10:42 Anafabeta

Ráda čtu Vaše články

Paní Souradová, ráda čtu Vaše články, ale v jednom pravdu nemáte: "Husa pak byla spařená v horké vodě, aby se uvolnilo peří, to pak bylo oškubáno do velikého pytle." Omyl!!! Velký omyl. Protože opařené peří se vyhazuje, to není do peřin vhodné. Peří do peřin se škube z normální živé husy. Když je peří tzv. zralé, husa ho sama pouští a jde snadno oškubat. Husa po oškubání znovu opeří. Pokud chtěla hospodyně peří do peřin, před zabitím husu oškubala, nikoli ji zabitou spařila. Po zabití se peří spařuje proto, aby šlo snadněji oškubat, stejně jako u slepice a dalších opeřenců. Kdo neměl husy, choval na peří kachny, i jejich peří je do peřin vhodné.
Odpovědět
Názory k článku (7 názorů)
Ráda čtu Vaše články Anafabeta 5.8.2015 10:10
*Re: Ráda čtu Vaše články Lída+4 5.8.2015 15:39
**Re: Ráda čtu Vaše články Vera S. 5.8.2015 17:18
***Re: Ráda čtu Vaše články Jirka Sirka 5.8.2015 18:33
*Re: Ráda čtu Vaše články kreditka 5.8.2015 16:27
*Re: Ráda čtu Vaše články Vera S. 5.8.2015 17:34
Drobná chyba v krásném článku Danča 7.8.2015 10:23

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.