| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Těsto na pizzu

 Celkem 21 názorů.
 Mapat 


Téma: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:10:57)
Včera jsem po dlouhé době dělala pizzu, tak jsem na netu hledala recept a našla osvědčený a vychvalovaný recept od Ridiho. Těsto fajn, dobře se s ním pracovalo, teplá pizza ještě OK, ale druhý den z toho prostě strašně cítím kvasnice. Nevím, zda je to můj osobní problém, v podstatě jsem kvůli tomu i přestala péct domácí chleba (kváskový se mi nedařil), protože mi intenzívní pach kvasnic z těsta vadí. A to ještě v chlebě to není půlka droždí na půl kila mouky, jako v tomto receptu. Překvapuje mne, že jsou v "pravém italském" receptu na pizzu kvasnice, v pizzeri je těsto taky s droždím? Přijde mi spíš takové suché, nebuchtovité.
Máte recept na dobré těsto na pizzu? Nebo můžu prostě ubrat kvasnice, aniž by to negativně ovlivnilo zpracovatelnost těsta a pizza se pak vůbec dala ukousnout?
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:12:57)
Recept na pizzu mám se sušeným droždím, to není tolik cítit jako čerstvé.
 Paradox 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:13:15)
Dělám těsto na pizzu z 1/2 balíčku droždí, půl kila mouky a 5 lžic olivového oleje. Plus teplá voda.
Kvasnice jsem z toho nikdy necítila ani druhý den.
Zkus změnit značku kvasnic.
 Mapat 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:22:10)
Inka: kolik sušeného na půl kila mouky?

Paradox: málem mi zaskočilo, jak jsem vyprskla smíchy. To mě nikdy nenapadlo! Ale jako vážně. Uvědomila jsem si, že fakt kupuju pořád stejné kvasnice a nenapadlo mne nikdy zkusit jiné, jsem trubka. Přitom mi to fakt vadí, cítím to i z knedlíků, ale ty tak často nemáme, tak to přežiju, ale i z buchet, takže čím dál míň peču. Vyzkouším jiný druh.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:30:35)
Dělám tohle
250 g vody
35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
10 g soli (asi 2 lžičky)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme v celku.
Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.
Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.

Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469

Droždí používám v sáčku s modrým ptákem.
 Paradox 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:39:03)
Tu teplotu odspodu vytvářím tak, že pizzu připravím na pačícím papíru a plech dám do trouby rozpálit na 220°C. Pak rychle stáhnu ten papír s pizzou na horký plech. Bohužel jsou k tomu často potřeba čtyři ruce.
 Mapat 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:47:53)
Díky všem za užitečné tipy, jsem ráda, že jsem se tu zeptala~;((
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:59:38)
Já mám v troubě program pizza.
 Slonisko 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:47:07)
Dělám těsto stejně, jen ještě poznámka, nejlepší mi přijde z chlebové mouky.
 Girili 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 15:34:00)
Ano, tohle taky delam. Se susenym drozdim a v pekarne. Je OK, kvasnice necitim.
 Paradox 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:36:51)
~R^ ~;((
 susu. 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:25:08)
Pravá neapolská pizza je dána normou UNI 10791:98, od roku 2010 Tradiční výrobek chráněný EU. Norma udává, že těsto nesmí obsahovat žádný tuk. Schváleny jsou dva druhy pizzy:
http://www.italie-pruvodce.cz/web/info/pizza

http://www.labuznik.cz/recept/prava-neapolska-pizza-stg/

• Profesionální recept:
• 1 lt voda
• 1800 g mouka hladká 00
• 50 g mořská sůl
• 5 g kvasnice.
Pravá neapolská pizza STG (Specialitá tradizionale garantita) je chráněné označení a podléhá normě UNI 10791/98. Touto normou se řídí všechny zaregistrované pizzerie po světě oprávněné označovat se jako výrobci pravé neapolské pizzy.

Kdysi jsem to hledala, ale těžko říct, jestli správně.
 Paradox 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 10:58:28)
Na 1,8 kg mouky PĚT gramů kvasnic?
 susu. 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 11:42:04)
No, ona pizza na mě nikdy nepůsobila moc překynutě. ~d~
 magrata1 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 12:19:23)
Ano, zrovna jsem chtěla psát obdobný recept, který mám z Itálie. Dává se tam teda 2 g droždí na 500 g mouky a 2 lžíce oleje. Kouzlo je v tom, že to těsto uhněteš a šoupneš minimálně na 24 hod do lednice, mísíš studenou vodou. V lednici může být i 4 dny.
Já dávám míň droždí i do normálního pečiva- buchet, dalamánků a nechávám v lednici dlouho kynout. Takové recepty mám od babičky. Je to pak líp stravitelné, Angrešt by jistě vysvětlila, co se tam děje s lepkem a pod.
Před zpracováním aspoň půl hodiny předem vytáhnout z lednice.
 Lei 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 11:06:02)
Ahoj, dělám také ze sušeného, kupuji vysokolepkovou mouku (označena jako Pizza mouka, mají ji mj. v Globusu), vyválet lze úplně natenko a když mám svůj den, tak ji zvládnu i točit v rukou :-). Pořídila jsem si pizza kámen, který se dá do trouby rozpálit, protože teplotu pizza pece doma nenaženeš. Místo pizza kamene lze ale použít třeba nějakou dlaždici, ten kámen má výhodu v tom, že je kulatý. Plech jde nahřát taky, ale ten pak nesálá. Na tom kameni je pizza hotová v řádu minut, aniž by vršek vyschl nb se spálil. Máme vystříhané kruhy z pečicího papíru, a jak tam dáme první pizzu, tak pak už to jede, jedna v troubě, dvě čekají, z trouby sesunout na připravený plech, z druhého pomocného plechu nasunout na kámen, papíry v den pečení používáme opakovaně...mňam, já snad zadělám :-).
 luthienka 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 11:46:01)
Jak holky psaly - používám sušené droždí.
Jinak raději nechávám pomalu kynout v lednici do druhého dne.
 Fren 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 12:36:28)
jaký druhý den?~e~ Nejlepší je čerstvá pizza v tentýž den a ne toho dělat na další týden přeci~8~

Kdysi, za mlada~2~,jsem se taky snažila udělat cosi jako pizzu doma,ale mnohem lepší je to od profíků,pěkně tenoučká,teploučká,k tomu vínko a pohodička!
 magrata1 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 12:52:03)
tak já mám fakt dobrou, ještě by to chtělo kamennou pec, ale tenoučká je. V létě, když je přebytek rajčat, děláme ji furt. Zamísím i na 4 dny a pak jen vytáhnu a peču. Neumím s tím teda tak točit jako profík, ale i tak je super
 Fren 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 13:36:08)
na 4 dny zamísit - panečku,to by tě cigoši hnali, každý den pěkně čestvé navařit a hlavně maso!!~w~
 neznámá 


Re: Těsto na pizzu 

(25.1.2017 13:49:03)
Na kolik stupňů se peče pizza v peci?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.