| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Segedínský guláš

 Celkem 9 názorů.
 Jenda00 


Téma: Segedínský guláš 

(10.11.2016 14:51:41)
Podělíte se o Vaše osvědčené recepty ????
 Jenda00 


Re: Segedýnský guláš 

(10.11.2016 15:05:00)
~f~~f~~f~~f~~f~ Segedínský
 Persepolis 


Re: Segedýnský guláš 

(10.11.2016 15:14:55)
Dělám nejčastěji z vepřové plece někdy i z krkovice.
Maso nakrájím na kostky a na sádle zprudka osmažím ze všech stran, pak přidám objemově stejné množství cibule a nechám zesklovatět, pak dám sůl, kmín(nejraději drcený), trochu černého pepře, mletou červenou papriku. Nechám podusit, co nejdéle jen ve vlastní štávě, pak zaliju vývarem, přidám asi 2-3stroužky nadrobno pokrájeného česneku, bobkový list a když je maso skoro měkké, tak kysané zelí. Já dávám na 4 porce tak půl pytlíku(kupuju většinou dobrovodské) a dusím do změknutí. Asi 10 min před koncem zahustím asi lžicí mouky rozmíchané ve vodě a úplně nakonec přidám trošku čili. Na stůl dám smetanu, aby si každý dal podle chuti už do hotového jídla. Dávám jí zvlášť, protože já jí nesnáším, někdo jí dáva už při vaření.
 Jenda00 


Re: Segedýnský guláš 

(10.11.2016 15:18:28)
A ta lžíce mouky stačí ??? Jinak díky.
 Persepolis 


Re: Segedýnský guláš 

(10.11.2016 15:20:53)
Já dávám jeno tu jednu lžici a stačí. Moje máma, která ho dělá úplně stejně, akorát že smetanu zamíchá přímo do hrnce, tak mouku nedává vůbec a taky je to dobrý(mě vždycky dá stranou porci dřív, než tam tu smetanu zamíchá).
 Jenda00 


Re: Segedýnský guláš 

(10.11.2016 15:26:00)
a vývar je asi lepší než čistá voda co ?
 Gab1 


Re: Segedýnský guláš 

(10.11.2016 16:57:49)
To jako vazne? Nejdriv maso a pak cibuli? To teda slysim poprve. Necham cibuli osmahnout az zkaramelizovat a pak pridavam a prudce opekam maso.
 Persepolis 


Re: Segedýnský guláš 

(10.11.2016 17:18:14)
Dělám to tak i guláše, aby se maso co nejdřív zatáhlo a zůstalo uvnitř š´tavnaté.
 erika,2 děti 


Re: Segedýnský guláš 

(11.11.2016 19:17:34)
Nejdříve osmažím cibuli, na ni pak nakrájené maso osolené, opepřené, okmínované (vepř.plec), přidám sladkou papriku, podleji mírně vodou a dusím. Během dušení vodu přilévám. Když mám vývar, dávám ten. Česnek nedávám, podle mě tam nepatří. Když je maso napůl měkké, přidám pokrájené zelí ze sklenice (sterilované v sladkokyselém nálevu). Zahušťuji moukou rozmíchanou v mléce. Mouku důkladně provařím.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.