Mikita.miki |
|
(14.7.2016 17:28:39) slíbila jsem synům kremrole a teď máme prd. jsem dost naštvaná a nevím, čím to, máte s tím zkušenost? vzala jsem chlazený listový těsto, vyválela, nařezala a navinula na plechový trubičky, vršky potřela rozšlehaným vejcem a po pár minutách nakukuju a všechny, lautr všechny praskly v horní části jak kdyby tam byl nějaký šev a rozplácly se. nechápu, fakt ne a ještě prosím o nějaký dobrý recept na těsto, docházej mi nervy, ale kluci jsou nešťastný jak šafářův dvoreček, když sem ji to už naslibovala
|
Monika |
|
(14.7.2016 17:54:51) Podle mého se kremrole nedělají z listového těsta :-( Radu bohužel nemám, v naší rodině se kremrole zásadně kupují v cukrárně
|
Mikita.miki |
|
(14.7.2016 18:08:36) ale jo, dělaj, většina cukrárenských kremrolí je z něj
|
Lupka+Linda 11/09+Ema 10/13 |
|
(14.7.2016 18:50:36) A proto ty cukrárenské v 95% nepozřu. U nás se teda z listového těsta nedělají. A jak opravdu, slušně řečeno, nemusím Ditu P., tak trubičky z podle jejího receptu jsou úžasné. Teda mně chutnají moc.
|
|
|
|
angrešt |
|
(14.7.2016 18:00:16) Na listové těsto používám recept od Nadi. http://www.cuketka.cz/?p=1819 Rozjetí těsta by mohlo jít na vrub použitému tuku, pokud to byl margarín, tka ten mnohem víc zřídne než máslo a asi se to může rozjet dřív, než stihne ztuhnout lepek a vaječná bílkovina a udržet to.
|
Mikita.miki |
|
(14.7.2016 18:08:10) asi to bude těstem, ač jsem vzala to ,,lepší,, z nabídky, tak přeci jen... jsem si myslela, že si to usnadním, přitom vím o víceru lidí, co kremrole dělají z nejlevnějšího listovýho těsta a ok a já... no nic, našla jsem variaci na křehký kremrolový těsto, ale kluci si počkaj, potřebuje dost odelžet
|
angrešt |
|
(14.7.2016 18:12:03) Tak to je možné, že levnější těsta budou dělaná z něčeho typu omega, tedy palmového tuku, a ten tak rychle netaje, jako nějaký olejový margarín typu hery.
|
Mikita.miki |
|
(14.7.2016 18:22:51) takže vlastně moje snaha nekupovat úplně to nejhorší narazila na to, že to ,,jen trochu špatné,, je vlastně špatně a do pekel, to je blbá filozofie
|
|
Pruhovaná |
|
(14.7.2016 19:10:12) Nojo ale teď jsem četla složení hery a je to samej! palmovej tuk. Přestala jsem ji kupovat, už jen máslo.
|
angrešt |
|
(14.7.2016 20:06:52) Obsah palmového oleje činí margaríny méně zdraví škodlivými. Palmový olej je tuhý při pokojové teplotě, takže je ztuží, aniž by byla potřeba hydrogenace, při které vznikají trans-nenasycené mastné kyseliny. Zůstávají samozřejmě barviva, aromata a konzervanty, na ty to nemá vliv.
|
|
|
|
|
|
Stáňa * |
|
(14.7.2016 19:54:02) I když to není zdravý, tak nejlepší těsto na trubičky jsem měla z Omegy. Recept najdeš na Mimibazaru, z hlavy si ho nepamatuju, už dlouho jsem ho nedělala.
Ať se daří!
|
angrešt |
|
(14.7.2016 20:05:07) Na omeze nic nezdravého není, je to čistý palmový olej.
|
|
|
|