| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kynuté buchty

 Celkem 19 názorů.
 Silvie03 


Téma: Kynuté buchty 

(26.4.2015 10:22:00)
Milujeme povidlové buchty, ale když nám zbydou na druhý den, bývají tvrdé. Mám pocit, že je to špatným zpracováním těsta, nikdy se mi při hnětení nedělají "puchýřky". Nemůže to být olejem? Je lepší dávat máslo? A potíráte buchty i po upečení nebo jen před?

Taky nevím, jestli by nebyla lepší polohrubá mouka, dělám z hladké.
 Katka. 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 10:35:52)
Dělám z polohrube mouky, dávám máslo, při pečení tak 2x potiram máslem.
Omlouvám se za chyby, píšu z tabletu.
 Senedra 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 10:36:43)
Dělám buchty podle receptu od Diny, z polohrubé mouky, zadělávám v pekárně, během pečení tak dvakrát, třikrát pomažu máslem. Ještě mě napadlo - jakou máš troubu - plynovou nebo elektickou? Plynová dost vysušuje, doporučuje se dávat do ní hrneček s voudou.

Recept : http://baby-cafe.cz/forum/diskuse/78/8883
 Silvie03 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 10:52:49)
Mám elektrickou.
Četla jsem ten recept - zajímavě vyrobený kvásek :-)
 Monika 
  • 

Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 11:05:31)
Používám hladkou mouku, těsto dělám hodně vláčné a hlavně máslo napůl s vepřovým sádlem - doma vyškvařené je nejlepší.
 Paradox 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 11:38:12)
Taky tak, hladká mouka a máslo napůl s domácím sádlem.
Na druhý den jsou ještě dobré, ale vlažné z plechu - to neodolám :-)
 HelenaPa 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 11:56:04)
Taky máslo + domácí sádlo a po upečení postříkám směsí lžíce rumu, lžíce cukru a dvě lžíce horké vody.
 Stáňa * 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 12:05:47)
Taky máme rádi buchty, peču je minimálně obtýden.
Ze soboty vydrží občas na pondělní svačinu a jsou stále měkké.

Dělám z hladké, do těsta olej/máslo (na 500g mouky dávám 50 g tuku), ale peču na sádle. Tj. rozehřát sádlo a každou buchu v ní před vložením na pekáč pěkně "vykoupat".
 Hanina 
  • 

Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 12:14:31)
Dřív jsem dělala jen z polohrubé, dneska míchám polohrubou a hladkou paůl na půl nebo i víc hladké. Těsto je lepší, pružnější, ne tak suché.
Používám kvasnice, suché mne nenadchly.
Těsto je třeba hodně vypracovat (dělá pekárna nebo robot) a nesmíš šetřit tukem. Když vezmeš recept s málo tuku, nebude to dobré, bude to, jak píšeš: druhý den tvrdé.
Olej používám jen tam, kde nechci, aby to kynulo hodně do výšky, třeba u koláčů ne plech nebo na pizzu. Na povidlovky bych dala máslo nebo máslo + sádlo v poměru 1:1 nebo víc másla a sádlo jen jako doplněk.
 Silvie03 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 12:23:18)
Pekárnu ani robot nemám, dělám rukama a vařečkou. Jako tuk používám olej a dávám ho tam čím dál míň, protože mám právě pocit, že jakmile ho do těsta přidám, zdrcne se těsto do koule a není pěkně nadýchané.
Jinak kvasnice kupuju taky vážené čerstvé, s těmi problém nemám.
 Hanina 
  • 

Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 14:32:33)
Mně z toho bolely ruce, pekárnu nenahradím, ta to těsto hněte minimálně 20 minut, to já nedám. Ale buchty se v ruce umíchat dají. Obdivuju naše mamínky a babičky, ty to zmákly i bez pekárny a bez robotů.
Místo oleje dej máslo, popř. to smíchej se sádlem. Olej se v těstě chová fakt jinak, krom toho je to tekutina. Hele, ber to tak, že buchta prostě nebude nízkokalorická, holt to pak musíte vysportovat. Tuk a cukr je nositel chuti. Když to tam nedáš, nebude to dobré. Přírodu prostě neošálíš.
 Lady V. 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 12:16:58)
Jedine z hladke, nesetrit tukem a pridat ze dva zloutky. Pak je testo mekounke a vlacne.
 Len 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 12:18:48)
Nesnasim kynute testo z hladke mouky. Specialne kvuli tomu si vozim z CR hrubou mouku a pak micham pul na pul s hladkou. Buchty delam sadlo+maslo, olej se mi neosvedcil.
 Lady V. 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 13:05:06)
Nesnasis protoze jsi jeste nikdy neochutnala moje syrove pirohy.
 Len 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 13:23:33)
Ahaaa, tak to bude tim~:-D
 Epepe 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 13:24:29)
Už jsem tu takové téma zakládala a angrešt mi poradila:
jedině pořádné hnětení udělá vláčné těsto.
Puchýřky jsou samozřejmost, ale já hnětu třeba dvacet minut, až se těsto leskne jak psí kulky.
 Silvie03 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 13:57:53)
A jaký dáváš tuk?
 Epepe 


Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 16:38:08)
Heru.
 Hanina 
  • 

Re: Jak děláte kynuté buchty? 

(26.4.2015 14:37:51)
Puchýřky se dělají na řidším těstě. Když máš pekárnu, děláš většinou i těsto hustší. A pekárna to pak žmoulá 20 minut a je radost na to koukat, jak tě nebolí ruce. :-)
Dřív se braly puchýřky jako znak toho, že to těsto je dobře propracované. Není to tak úplně pravda. Ono totiž když to žmouláš delší dobu, tak se v těstě aktivuje lepek. Když se nezaktivuje nebo jen málo, nebude buchta dostatečně vláčná.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.