Girili |
|
(7.3.2014 20:08:35) Prosím nemáte někdo recept na krupicový svítek? Mám tu sice od mámy, ale neznám množství, dělá to od oka. Já to v oku nemám.
Díky.
|
Girili |
|
(7.3.2014 20:16:50) Jeste upresnuji, ze mi nejde o sladky svitek pro deti, ale o nesladky do koprovky nebo do polevek. Dik.
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(8.3.2014 12:55:52) 2 bílky ušlehat na sníh, lehce osolit, přidáme 30 g krupičky. Do máslem vymazané a moukou vysypané misky rozetřeme na 1 sm vysoko a upečeme v mírné troubě do růžova. Krájíme na čtverečky, vkládáme do polévky.
To je takový jednodušší, levný. Taky můžeš dělat "lepší"
Uvaříš ze 125 ml mléka a 50 g krupice kaši, necháš vychladnout. Pak 30 g másla dobře do pěny utřeš, přidáš 2 žloutky, osolíš, přidáš sekanou zelenou petržel. Přidáš kaši k máslu se žloutky a opatrně vmícháš tuhý sníh z bílků. Opět - ve vymyzané a vysypaná nádobě upečeme do růžova.
|
neznámá |
|
(8.3.2014 18:24:39) Babička ho dělala jako silnou palačinku z hrubé mouky a ze sněhu, smažila na pánvi, po usmažení ještě podlévala vývarem a nechávala dojít na horké plotně. Ale přesný recept taky neznám. Pak ještě dělala něco, čemu říkala třené palačinky. Přidávala do těsta sníh a pekla opatrně na pánvi, nebyl to trhanec. Byly neuvěřitelně dobré a syté, jedna palačinka zasytila i dospělého chlapa. Kdyby jste někdo měl recept na "podlévaný" svítek a třenou palačinku, byla bych moc vděčná, je to chuť dětství.
|
|
Girili |
|
(10.3.2014 22:13:37) Diky! Priste to tak zkusim. Tentokrat jsem zkusila tak od oka: Namocit krupici v mlece, pak vmichat zloutky a maslo, trochu osolit a tuhy snih. Pekla jsem ve vysypane forme a polevala mlekem behem peceni. Byl celkem dobry, ale nebylo to jeste uplne ono.
|
|
|
|
|