| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Piškotový korpus na dort

 Celkem 9 názorů.
 ozakova 


Téma: Piškotový korpus na dort 

(6.11.2013 18:31:00)
Ze všech receptů na internetu jsem z toho celkem zmatená.
Hledám uplně osvědčený klasický dortový korpus
Někde píšou že přidávají prášek do pečiva, někde není ani uvedený, někde dávají trochu oleje, někde horkou vodu tak už opravdu nevím. Synovi je 7 let, chtěla bych si dát záležet a udělat domácí klasický máslový dort se sedmičkou.
 HelenaPa 


Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(6.11.2013 18:32:29)
Dělám sníh a žloutky šlehám s horkou vodou (kolik žloutků, tolik lžic). Prdopeč ani olej nedávám a je výborný.
 HelenaPa 


Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(6.11.2013 18:34:57)
5 vajec, 20 deka cukru, 20 deka polohrubé mouky (prosáté)
 veverkaa 
  • 

Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(6.11.2013 18:39:59)
ano, dělám podobný. poměrem surovin si teď nejsem jistá. ale nedávám žádnou vodu, mléko, prášek do pečiva... nic navíc. jen vejce, mouka, cukr. je vždy výborný. vejce se musí pořádně vyšlehat.
 HelenaPa 


Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(6.11.2013 18:55:35)
souhlas, šlehat je potřeba fakt dlouho, v původním receptu bylo 15 minut. Já to tak dlouho nedělám, ale stejně dýl než jiná těsta.
 tofu 


Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(6.11.2013 18:34:21)
Dělám tento:
4 vejce
160g cukru
160 g pol. mouky
4 lžíce oleje
Ušlehat sníh, přidat cukr, žloutky, mouku a olej.
Lepší korpus jsem nejedla.
 vertigo 


Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(6.11.2013 20:01:30)
Dělám tento (teda s dýní jsem ještě nezkoušela), je výborný a někdy ho dělám i místo buchty. Dokonce si ho vyžádala moje jinak nebuchtová dcera ~;)

http://blog.veruska.cz/?p=1110
 Lenka Pražanda 


Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(7.11.2013 10:54:36)
Souhlasím, že těch receptů je tolik, že se v tom jeden nevyzná. Každý má ten svůj osvědčený. Horká voda se do piškotu přidává místo sněhu. Takže buď můžeš vyšlehat zvlášť žloutky s cukrem a pak přidat sníh. Nebo si to můžeš ulehčit, přidat horkou vodu a šlehat vše najednou.
Žádný olej do piškotu nepatří.
Mě osobně piškot nechutná. Přijde mi suchý a dávivý. Dort dělám z jakéhokoliv těsta. Třeba bábovka. Takže doporučuji místo experimentování (většinou to nedopadá dobře)použít osvědčený recept.
 Hanča 
  • 

Re: korpus na dort - piškot (klasika) 

(7.11.2013 13:44:10)
Jako bábovka NE! To teda fakt NEEEE! Korpus se dělá většinou z piškotového těsta, pokud chceš třeba dort ořechový, uber mouku a nahraď ji ořechy. Piškot je suchý, protože se pak promazává krémem, ve kterém je tuku dost.
Já dělám tento recept:
4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 4-5 lžic horké vody, l-2 lžíce oleje, prášek do pečiva. Vyšleháš žloutky s cukrem, postupně přidáš vodu s olejem a pak mouku s prdopečem střídavě s bílky. Pokud dělám ve šlehači, nešlehám sníh, ale nechám vyšlehat ve šlehači.
Ta horká voda s olejem vpodstatě nahrazuje další vejce.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.