| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pohoštění na oslavu

 Celkem 27 názorů.
 Franty 


Téma: Pohoštění na oslavu 

(4.4.2012 10:13:22)
Prosim, jednou v tematu tipy na dobre a levne pohosteni psala vyborne namety Angrest, rada bych neco vyzkousela, konkretne ty male pastiky z listoveho testa, pokud to budes cist, muzes mi prosim dat recept na napln? Event. nejake dalsi tipy na studene pohosteni? My tedy krome studeneho pohosteni delame pak i teplou veceri, postradam uz napady, co varit pro 12 lidi, poradite? Dekuji
 anemon 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 10:39:19)
Měla jsem úspěch s kuřecími paličkami na rozmarýnu: paličky (z masny, ne marketu, aby na nich bylo trochu masa) jsem upekla opepřené osolené se snítkou romarýnu a pokapané citronem do měkka den předem, v den akce manžel dopékal na elektrickém grilu dle chuti, vedle toho pekl zelaninu oblemcanou v tom výpeku, jen se zaprášilo.
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:11:10)
Paštičky plním různými studenými pěnami - paštikovou, šunkovou, uherákovou...
nebo teplými náplněmi - třeba zadělávanými žampiony nebo kuřecím soté.

Paštikovou pěnu dělám vyšleháním paštiky s máslem a koňakem. Paštiku dělám obvykle jen rychlou dušenou, ne ve vodní lázni - té by bylo škoda~:-D

Klasická paštika ve vodní lázni je mimochodem taky dobré pohoštění.

Teplé se mi osvědčily minivepřenky (pečené na plechu s pečpapírem) s různými omáčkami - karamelizovanou cibulí, barbecue omáčkou...
Supersnadné jsou minibuřtíčky - párky na 3 cm kousky, naříznout a opéci jako buřtík, napíchnout na párátko.

Dělám ale teplé i nabírací do misek co se dá uvařit předem a ohřát - třeba jemné kuřecí soté a pikantní hovězí guláš.

Nevím, jakou chceš třeba držet myšlenku oslavy, dá se dělat ledacos.
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:15:39)
Jo, a studené - krom třeba té paštiky - např. různé aspiky - telecí, krevetový... na fotce je zeleninový

Pak jsou tam plněné košíčky ze slaného těsta - taky fajn.

Pak třeba sýrová roláda, ovocné minišpízky, všemožné saláty - to dělám obvykle tak, že nakrájené zeleniny nandám jednotlivě na mísy, zvlášť udělám 3 - 4 druhy zálivek, připravím do misek posypky (ořechy, olivy, parmazán, feta...) a dám misky a všichni si sestaví svůj salát sami. To je prevence toho, aby sůl v zálivce "vytáhla" vodu z jemné zeleniny, kdyby byl salát hotov dlouho předem.
 Franty 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:27:16)
agreste Ty ses fakt vyborna kucharka a plna napadu, prosim Te a mas nekde odkaz na sve recepty? neb ja jsem vecne zacinajici kucharka, takze prave bych potrebovala ty recepty presne, co si predstavit pod sunkovou penou nebo pastikovou? Pastikovu jsi napsala delam vyšleháním paštiky s máslem a koňakem. Nojo ale jak udelam tu pastiku ? :-) dekuji predem a pak se jeste zeptam na recept na syrovou roladu :-( no ze studenyho si pak jinak nejak poradim, ale furt resim teple zkousela jsem kohouta na vine, ale i kdyz jedu po nekolikate po vybranych receptech, vysledek nikdy neni takovy a pro takovy pocet lidi bych tedy zvolila neco jineho, ted me napadl hovezi gulas s rumem a vinem, co Ty na to? jinak jsem delavala trebas thajske kure, kureci ala cina, rizky
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:32:33)
Franty, recepty za chvíli budou vydány v kuchařce ~;)
Už mám hotovo cca 70%, takže už je to v naději ~t~

Paštiku dělám různě - asi nejjednodušší tahle: 200g bůčku (i s kůží) nakrájíme na kostky2Očistíme 200g kuřecích jater. Jednu cibuli nakrájíme na kostky. Do papiňáku vložíme bůček, játra i cibuli a podlijeme trochu vodou. Papiňákujeme 40 min. Když jde papiňák otevřít, sundáme poklici a zprudka odpaříme vodu, kterou maso pustilo. Poté necháme vychladnout. Umeleme dvakrát najemno, smícháme se čtvrtinou kostky změklého másla, lžičkou soli, lžičkou paštikového koření (paštikové koření si míchám sama, ale můžeš použít koupené) a 5 lžícemi portského. Vyšleháme 3 min do pěny, naplníme do paštikové formy a necháme do druhého dne ztuhnout.
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:33:44)
Jinak z toho co píšeš - k hovězímu by mi kombinace rumu a vína nesedla. Víno je ovocný alkohol, přidala bych jiný ovocný alkohol - buď přímo brandy, nebo třeba Kirsch či slivovici.
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:45:54)
Jdu venčit dítě, kdyžtak dočtu po návratu.
 Miilu 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:51:55)
Angešte, prosím tě, pošli mi Tvoje úžasné jídelníčky, všichni je tu chválí....mila.bubu@tiscali.cz
moc a moc Ti děkuji ~:-D
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 13:55:56)
Máš je poslané a jsi tím zařazena do kuchařkových obětí ~:-D
 Franty 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 14:00:41)
diky, nojo tak co ale uvarit pro skupinu 12 lidi za teplou veceri? poradis?
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 14:32:08)
No tak když chceš hovězí a víno, tak udělej klasické boeuf bourgoignon, ne?

To je výborné, dá se bez problémů udělat den předem a ohřát (ohřívané je dokonce lepší).

Boeuf bourgoignon
Den předem nakrájíme na kostky hovězí maso, zalijeme červeným vínem do potopení, přidáme bobkový list a několik snítek bylinek (tymián, rozmarýn, saturejka, majoránka, petrželka). Druhý den nakrájíme jemně kousek slaniny, rozškvaříme v silnostěnném hrnci na dušení spolu s olivovým olejem a vyndáme. Ve vyškvařeném tuku opečeme silná kolečka mrkve a cibuli na měsíčky. Vyndáme. Maso vyjmeme z vína, osušíme a postupně dohněda opečeme (kousky se nesmějí dotýkat, takže opékáme na několikrát). Opečeme také na plátky nakrájených 5 stroužků česneku. Nakonec vrátíme do hrnce maso, slaninu i zeleninu, zalijeme vínem i s kořením, případně dolijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo vše potopené. Osolíme, opepříme, přiklopíme a na mírném ohni dusíme 2 – 3 hodiny. Půl hodiny před koncem dušení zvlášť na olivovém oleji pomalu opečeme do hněda malé cibulky vcelku a vsypeme do hrnce. Potom opečeme rozpůlené žampiony a také přidáme do hrnce. Dusíme společně, nakonec dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme s bagetou.
 Franty 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 14:42:49)
jo tak to je vyborne, ale to delala svagrova minule na oslavu :-( ta je taky kucharka par excellence, takze to by nebylo dobre
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 14:51:02)
Tak co třeba kuřecí roláda?

Na 12 lidí by byly potřeba 2 - 3 (podle rozměru kuřat). To se krásně vejde vedle sebe na pekáč, dají se udělat svázané den předem a pak dát jen do trouby a navíc jsou všechny porce stejného typu (narozdíl třeba od pečené krůty)
 Franty 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 15:03:44)
nojo kdyz to uz tam bude sekana a detem rizky, tak jsem myslela neco trosku jineho, se mnou je to hrozny, no a nejak tak kureci rolada, to je spis v tom "studenem pohosteni" nakrajene na taliri pro vsechny na tech nasich oslavach
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 15:29:16)
No, takže to nemá být pečené, ale má to být dušené a nabírací?
Ztrácím se v tom, upřesni zadání ~:-D
 Franty 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 15:30:44)
no nejak tak ~:-D
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 15:37:41)
krůtí soté na žampionech
španělské ptáčky
segedínský guláš
provensálské kuře
krkovice na černém pivě
dušené královecké karbanátky
kohoutí stehna na ryzlinku (alsaská verze kohouta na víně)
....

já fakt nevím, co si představuješ~:-D
 Franty 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 15:55:55)
tak mozna to provensalske kure? no nevim, neco aby to melo smrnc a ne trebas segedin ci ptacky :-) i kdyz nic proti nim
jsi zlata, moc dekuji
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 15:59:49)
blbe se mi pise, drzim dite
tak tohle je docela ok recept - akorat ja porce nejdriv opekam na smesi masla s olivovym olejem a pak teprv skladam do pekacku a davam prisady.
Jo, a pecu jen cca 3 h na 140, ne 8 h.
http://www.arabtimesonline.com/NewsDetails/tabid/96/smid/414/ArticleID/173795/reftab/69/Default.aspx
 jinan 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 14:13:04)
Prosím, Angrešte, mohla bys mi také poslat jídelníček. Stále mi chybí inspirace co vařit. Děkuji. ~x~
 jinan 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 14:14:55)
Promiň, chybí mi tam otazník. Ta první věta je otázka, takhle to vyznívá úplně jinak. ~f~
Takže - mohla bys mi ho poslat na mail fili.tinka@seznam.cz ? Moc moc děkuji. ~x~
 Miilu 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 14:21:33)
díky, zařazena jsem ráda ~:-D
zkopírovala jsem si paštiku, vypadá to velice dobře ~R^ příští týden si jedu pro maso na jatka, tak ji hned spáchám ~R^
 Franty 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 11:51:33)
jeziskote, no to je tezke :-) to radsi koupim pastiku nejakou tu brusinkovou a smicham s maslem :-) pls tak tu syrovou roladu? Bravo bude kucharka, tak kdy a kde se po ni pidit? no prosim Te ten gulas to uz je z nouze cnost, to mi poradia tchyne ono to ma byt spravne kanci gulas, z divociny, konkretne jsem podle netu koukala, ze to odpivida tomuto http://nasekuchyne.blogspot.de/2011/10/kanci-gulas-s-rumem-cervenym-vinem.html
ona mi to rikala do tf a ja dnes hledala, ona tedy rikala bile vino a at to udelam s hovezim, hele dejme tomu, ze primhouris oci, tak to vino bile nebo cervene? a jake? a ta syrova rolada, moc dekuji
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 13:52:09)
Sýrová roláda - nejdřív připravím náplň - vymíchám změklé máslo se sýrem typu lučina, přidám hořčici, pepř, nakrájená vajíčka natvrdo, kyselou okurku, sterilovaný hrášek a sterilovanou kapii (aby to bylo barevné; kapii ne syrovou, při krájení by se to trhalo) a zelenou petrželku.

Pak udělám sýrový plát - buď klasicky eidam vcelku do vodní lázně změknout a pak rozválet (to je lepší, je silnější a nemá oschlý povrch, ale pracnější), nebo na plech pečpapír a na ten vyskládat plátkový eidam s malými překryvy. A ten plech dám do trouby na 100 st. asi na 5 min - chce to hlídat, kdy to změkne.
Vyndat, nechat chviličku zchladnout, potřít náplní, srolovat, vychladit, krájet.
 angrešt 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 13:55:08)
Jo, kuchařka, no ještě není ~t~ Musím ještě hlavně dofotit řadu jídel, sice mám databázi fotek velkou, ale není tam vše a halvně některé fotky mám mizerné. Jenže to znamená i vše na focení uvařit, že ~:-D
Až bude, tak všichni, kterým jsme poslala jídelníčky, budou "ztrestáni" tím, že jim na kuchařku pošlu reklamu ~:-D

Ten recept na kančí na mě nepůsobí dobře, nemůžu si pomoci, maximálně si to umím představit s pravým třtinovým rumem, ale s tuzemákem mi to prostě nesedí. Vynechala bych ho. Ale čiň, jak myslíš ~:-D

K hovězímu spíše červené víno.
 Suza007 


Re: pohosteni na oslavu - studene, teple  

(4.4.2012 12:37:04)
Já dělala na oslavu jenom pomazánky a pak sladké - povidlové šátečky z listového těsta a mrkvové mufiny. Zejm.sladké věci měly velký úspěch. Kdybys chtěla, písnu večer recept.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.