Wiking |
|
(4.1.2012 11:02:54) Holky poraďte, jak na sos (ne omáčka) k masu. Pořád mi to nějak nejde. Třeba kuřecí plátek s bramborem a na to ten sos. Jen nevím, jak na to
|
15.5Mišel12 |
|
(4.1.2012 11:11:56) Ke kuřecímu dělám jen dresing,neumím si představit,že bych plátek masa na přírodno polila olejem z pánve.Ale hovězí a vepře dělám v troubě,nakrájím cibuli,rozložím okořeněný maso.To nepeču na oleji,ale na tuku.Ten výpek udělá ten sos.
|
Wiking |
|
(4.1.2012 11:16:44) Jaký děláš dressing? Hoď nejaký recept. Dík
|
15.5Mišel12 |
|
(4.1.2012 11:18:28) Většinou zakysanou s jogurtem a do toho cokoli.Česnek,bylinky,paprika,..
|
|
|
Anni&Annika |
|
(4.1.2012 11:17:16) tak ja smazim na teflonu, kde moc oleje nepotrebuju...a kdyz smazim treba panenku /steaky vyssi/, dam ji stranou, do vypecku soupnu treba povidla, skorici, mlety hrebicek, susene svestky, trochu podleju trochou vody a provarim...hodi se k tomu svycarske rösti a dusene fazolove lusky zabalene do schwarzwaldske sunky.
kdyz delam kulicky ze sekane, podusim extra susene houby a ty pak zaleju smetanou a provarim, je-li potrba, zahustim...k tomu brambory a brusiky....
|
|
|
zuzini |
|
(4.1.2012 11:17:20) Dělám plátky jen na kapce oleje, když jsou hotové, vyjmu, vleju trochu vývaru nebo vody, kápnu trošinku sojovky a lehce zapráším moukou. Někdy dám ještě před tím podusit žampiony, až pak vývar.
|
|
hokkaid |
|
(4.1.2012 11:46:42) Já myslela, že voláš o pomoc))
|
cvachovka+ Filípek 01/09 |
|
(4.1.2012 13:46:22) Dělám tak že opeču maso okořenené, pak vyndám a v té štávě rozmíchám kousek bujonu(magi apod bez glutamátu) pak zasypu trošičkou poloh.mouky a zapražím a pak zaleju studenou vodou, maso vrátím zpět a provařím, přidám třeba ješte hrášek nebo nějakou jinou zeleninu.
|
avokádo |
|
(4.1.2012 15:05:50) Tak základ k tomu sosu ti tvoří ten výpeček. To znamená maso si vždy zprudka opečeš aby se zatáhlo, ochucené jak jsi zvyklá. Třeba hovězí plátky osolíš, opepříš, potřeš hořčicí, zprudka opečeš a pak v papináku orestuji cibuli, k tomu dám maso a dusím 20 min. jo ještě dám trochu zel. vývaru nebo kostku. Až vyfučí nasypu konzervu hrášku podle potřeby přidám trochu vody a ještě chvíli nechám dusit pak podle potřeby zahustím, Místo hrášku můžeš dát žampiony, nebo namočené houby, fantazii se meze nekladou
Vepřové zrovna tak, ten sos ti udělá to co dáš do toho výpečku + trochu vývaru a zahustit
Kuřecí, třeba jenom osolit a trochu posypat kmínem. obalit v mouce a opéct, k tomu trochu zákysky s kečupem
Určitě jsi šikulka a vymyslíš spoustu dalších receptů
|
|
|
|
|