| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přípravy na příchod miminka

 Celkem 24 názorů.
 Roxi a Kocour 
  • 

Držíme ti palečky 

(3.5.2000 17:19:10)
Milá Káčo a Skoky,
ještě nevíme přesně kdy, ale vaše e-miminko bude mít e-sourozence. Taky jsme se seznámili díky internetu, na x-chatu, rozhodli se na sebe kouknout a hned jsme věděli, že k sobě patříme.A taky se jeden z nás "musel" za tím druhým stěhovat do Prahy.Na Silvestra jsme zjistili, že chceme miminko, ale zatím se nám to nepodařilo. Neměli jsme zatím tolik štěstí co vy, ale pevně věříme, že to vyjde a rodina e-miminek se rozroste. A věříme, že jich bude čím dál víc.

Držíme vám palce, Káče mnoho sil a rychlý porod.

Roxi a Kocour

P.S.Káčo, tvoje bříško je nádherné a docela ti ho závidíme.
 Anna,4 děti 
  • 

Volba porodnice 

(3.5.2000 23:53:56)
Ahoj Káčo,zdravím tebe i tvé miminko. S napětím sleduji, jak volíš porodnici. Já mam špatné zkušenosti s velkými porodnicemi, kde se napřed usmívají a když tam přijdeš rodit upoutají tě k monitoru, musíš ležet a je to příšerné. Pro poslední porod jsem vybrala porodnici, kde mi slíbili,že se budu po celou dobu porodu moci volně pohybovat /dokonce byli ochotni mi tento slib zapsat do karty/. Musim říct, že porod při kterem si mohu dělat co chci je báječný, byla jsem překvapená, že jsem cítila opravdu kontrakce a nikoli bolesti a bylo mi fakt dobře. Tehdy ještě nebyl na Bulovce CAP, ve kterem to určitě musí být ještě lepší. Moc ti přeju, abys měla příjemný zážítek již z prvního porodu /já jsem ráda, že se mi to povedlo asponˇnapočtvrté/.
Ahoj Anna
 Jitka 
  • 

E-miminko je skvělé!!! 

(4.5.2000 10:16:56)
Ahoj Káčo,

Tvoje "povídání" o e-miminku od začátku doslova hltám, ale až teď jsem se konečně "dokopala" Ti taky napsat.
To, co tu popisuješ, je opravdu skvělé, úplně to s Tebou všechno prožívám a s napětím vždy očekávám další pokračování. Před nedávnem jsme se s manželem domluvili, že bychom rádi miminko, no a tak se teď snažíme, a já si jako praštěná každou chvíli vypočítávám datum porodu a vracím se na Tvé první příspěvky o e-miminku, abych byla pro případ, že to vyjde "v obraze".
Už se nemůžu dočkat až budu mít taky takové bříško jako Ty na fotce, kterou jsi zveřejnila (moc Ti to tam sluší!!!).

Přeji hodně pohody a (už za chvilku) krásné zdravé E-miminko!

Vášnivá čtenářka (a třeba teď už taky těhulka) Jitka
 Jana, zatím bezdětná 
  • 

Re: Volba porodnice 

(4.5.2000 10:34:14)
Prosím, napište, v které porodnici jste byla tak spokojená. Velmi by mě to zajímalo (a zřejmě nejen mě). Díky.
 Anna 
  • 

Re: Re: Volba porodnice 

(4.5.2000 21:59:16)
Ahoj Jano, sama jsem byla velmi spokojená na Bulovce.Jsou to už více než dva roky a tehdy to byla jediná porodnice v Praze, kde se se mnou bavili o tom, co mě zajímalo. Kdybych se chystala rodit tedˇ, asi bych volila Centrum aktivniho porodu , což je pokoj zařízený též na Bulovce. Tam rodilo několik mych kamarádek a jejich spokojenost i s téměř domácím prostředím byla absolutní.
 Lída, kluk 1 rok 
  • 

volba porodnice 

(4.5.2000 12:56:48)
Káčo, měla jsem stejné dilema. Chodím na kontroly do Medy. Má ordinace na Bulovce a v rámci porodnice má i své oddělené místo pro rodičku a její doprovod. A má i samostatné pokoje, kam, když bych o to velmi stála, mě byli ochotní ubytovat i s manželem, takže je možné, aby rodina byla hned od začátku pohromadě. (Zbaběle jsme toho nevyužili :-))
A také jsem chtěla dávat pupečníkovou krev. Po dlouhém rozhodování jsem zůstala u svého lékaře v Medě a naprosto toho nelituju a na porod vzponínám s příjemnými pocit doteď, na následující pobyt také a nešla bych v budoucnu nikam jinam, i když jsme na ten nadstandard museli něco ušetřit. Držím palce, abys také svého rozhodnutí, ať bude jakékoli, neměla důvod litovat.

Lída
 Káča Skokanová, 35. týden 
  • 

Re: volba porodnice 

(5.5.2000 9:15:41)
Milá Lído, Evo a Anno,

díky za doporučení. Opravdu jsme to se Skokym zvažovali ze všech stran, ale pro tentokrát zvítězil Motol (tzn. bez mého doktora). Krč je pro nás opravdu dooost daleko a hlavně jsem přesvědčená, že pupečníkovou krev darovat musím. Strašně bych si pak asi vyčítala, že jsem měla možnost někomu pomoct a darovat krev, ale nevyužila jsem toho. A člověk, vlastně žena, není těhotná zas tak často, aby mohla pupečníkovou krev dávat na počkání...

O peníze by nám ani tak nešlo, samozřejmě, že to něco stojí. A peníze za nadstandardní pokoj by nám aspoň částečně vrátila zdravotní pojišťovna (jsem pojištěna u OZP a přispívají 500,- Kč/den pobytu v porodnici).

Ještě jednou díky za pomoc a neberte to tak, že bych Vaše rady nechtěla poslechnout.

Ahoj Káča
 Hanka, bezdětná 
  • 

Re: Re: volba porodnice 

(8.5.2000 21:16:49)
Ahoj Káčo, ráda bych se dověděla něco víc o darování pupečníkové krve. Ještě jsem o tom nikdy neslyšela. Dík
 Gábina(dcera 5,5 , syn 4) 
  • 

Re: Pupečníková krev 

(9.5.2000 21:37:21)
Ahoj Hanko,
podívej se na www.bpk.cz.Bohužel odběr je možný jen v porodnicích Motol,Apolinář,Brno-Bohunice,Hradec Králové a Kutná Hora.

Gábina
 Hanka, bezdětná 
  • 

Re: Re: Pupečníková krev 

(10.5.2000 21:33:43)
Milá Gábino,
díky moc za tvůj odkaz. Je to opravdu zajímavé a hlavně moc užitečné. Jen mě překvapuje, jak málo nemocnic tyto odběry umožňuje. Je to docela škoda.
Hanka
 Káča Skokanová, 36. týden 
  • 

Re: Re: Re: Pupečníková krev 

(10.5.2000 22:26:50)
Ahoj Hanko,

takže Gábina mě s odpovědí předběhla a koukám, že už ses i potřebné informace dozvěděla. Mně to taky zaráží, že odběry provádějí jen v několika nemocnicích, ale snad se to časem zlepší.

Gábině děkuji za vyřízení dotazu,
čau Káča
 Gábina(dcera 5,5 , syn 4) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pupečníková krev 

(11.5.2000 22:49:59)
Ahoj Katko,
není zač děkovat.Kdybych mohla,tak bych pupečníkovou krev také darovala.Sice jsem z Kutné Hory,ale odběry zde začali dělat teprve asi 3 měsíce po tom co se narodil můj syn.Udivuje mě ,jak málo maminek tuto krev daruje.je to škoda,protože spoustě dalších lidí a hlavně dětí by tím mohli zachránit život.
 Katka(dcera 2,5, syn 5 měsíců) 
  • 

Re: Re: volba porodnice 

(8.5.2000 21:55:37)
Milá Káčo,

e miminko je opravdu skvělé,čtu ho pokaždé,když jsem na internetu a jsem moc napnutá jestli to bide kluk nebo holka,hlavně aby bylo zdravé.Myslím ,že pro Motol, jste se rozhodli správně, já tam rodila před pěti měsíci a byla jsem maximálně spokojená - se vším.Já jsem si domluivila porod s doktorem Horákem, je naprasto skvělý a cítila jsem se naprosto v pohodě,když u mně byl.Pořád dělá vtipy a usmívá se a povzbuzuje tě.
On Má poradnu v motole každou středu dopoledne.myslím, že kdyby jsi k němu zašla a domluvila se sním,tak ti taky přijede k porodu.Je to kapacita - je to šéf porodního sálu.Pak jsem mu dala 5000,- Kč Ale to jsem mu dala podle vlastního uvážení o ničem takovém jsme spolu nemluvili,ani si onic neřekl. Držím palce ahoj Katka
 Káča Skokanová, 36. týden 
  • 

Re: Re: Re: volba porodnice 

(10.5.2000 22:35:27)
Ahoj Katko,

díky za tip na doktora Horáka. Zkusím se po něm v Motole na ambulanci poobhlídnout.
Káča
 Lída, kluk, holka 1,5 roku 
  • 

Re: Re: Re: volba porodnice 

(15.5.2000 22:20:43)
Milá Katko a ostatní maminky, čtu a čtu a nemohu se prostě nepřidat. S odstupem času a chladnou hlavou vzpomínám na "můj Motol". Bylo to perfektní, dětské sestřičky obzvlášť. S dvojčátky jsem si tam poměrně dost užila před i po porodu a bylo to prima (a MUDr. Horák taky)
Přeji jen to nejlepší a hodně radosti, Lída.
 Eva, 31 let, syn 3 roky, další mimi na cestě 
  • 

Re: Re: volba porodnice 

(9.5.2000 8:45:32)
Ahoj Káčo,
moje máma mi vždycky vyčítá, že si nedám poradit, ale já si rady pozorně vyslechnu, a pak si to udělám podle svého nejlepšího přesvědčení. Takže tak i s tebou - nejdůležitější je, abys ty byla přesvědčená, že to, co uděláš, je to nejsprávnější.
Jenom prosím tě, dávej teď na sebe extrémní pozor. Ta těhotenská roztržitost je prevít, všechna krev jde do bříška a na mozek se nedostává. Mě v 37. týdnu srazila tramvaj, prostě jsem se jenom zapomněla podívat vlevo. Blbí mají štěstí, takže se mi syn narodil přesně za čtrnáct dní živý a zdravý, ale to ležení v nemocnici a monitorování a neustálé sledování plodu ze mne udělalo pěkného neurotika. Jako metodu urychlení porodu bych opravdu nedoporučovala.
 Káča Skokanová, 36. týden 
  • 

Re: Re: Re: volba porodnice 

(10.5.2000 22:33:07)
Milá Evo,

s tou roztržitostí máš pravdu. Mám pocit, že jsem asi před 2 týdny jela na semaforu na červenou. Ale 100% jistá si nejsem, pořád jsem viděla zelenou a jestli tam červená padla, až když jsem byla blízko, tak to opravdu nevím.
Nebo je taky možnost, že to auto zprava z vedlejší jelo na červenou...kdo ví, ale jeden z nás to být musel. Naštěstí se nic nestalo!!!! Byla jsem pak celý večer docela slušně vyklepaná a napadaly mě hrozný myšlenky.

Ještě štěstí, že Tvému (tehdy nenarozenému) synovi ani Tobě se při srážce s tramvají nic nestalo!!

Snad budeme příště pozornější.
Káča
 Jitka (22 týden) 
  • 

Kokořín 

(5.5.2000 8:46:42)
Ahoj Káčo,
při čtení dalšího pokračování tvého povídání mne zaujal váš výlet na Kokořín. Říkají ještě pověst o kolébce (myslím v prvním patře v levém pokoji)? Když si žena zakolébá, narodí se jí do roka kluk? Nám jí vyprávěli při první návštěvě. To jsme ještě kolébat nechtěli. Loni 11.9. jsme tam jeli už za účelem kolébání. Nemohla jsem otěhotnět už přes rok, tak kromě začínajících návštěv v CARu u Apolináře jsme zkusili i tuto variantu. A ono to funguje - 11.9.2000 mám termín porodu. Nevím co pomohlo víc jestli kolébka na Kokoříně nebo lékaři v CARu, ale povedlo se.
Jitka
PS: Jen nevím, jestli to bude kluk. Vědět to podobně jako vy dopředu nechceme.
 Káča Skokanová, 35. týden 
  • 

Re: Kokořín 

(5.5.2000 9:03:19)
Ahoj Jitko,

moc gratuluji k těhotenství a držím palce.
Na Kokoříně jsem sice tu kolébku viděla, ale historku nám průvodkyně neřekla. Jen nás upozornila na "hradní toaletu" v pánském pokoji. :-)

Přeji Ti příjemné těhotenství.
Káča
 miriam 
  • 

Re: Kokořín 

(23.8.2004 22:54:24)
ahoj holky,už dlouho se snažíme o mimi,léčíme se v pronatalu a chystám se na druhý pokus,v sobotu jedeme na kokořín aby jsem si mohla zakolébat,tenhle datum 11.9 jsem se narodila já vlastně je to dost významný den (dvojčata v new yorku) přeji všem vytoužené mimi
 Fergie 


Re: Re: Kokořín 

(29.9.2004 10:43:47)
Miriam,
je to zvláštní, ale já jdu také na druhý pokus do pronatalu a narodila jsem se také 11.9., jinak ta holčička na obrázku je z prvního pokusu v pronatalu !!!
Ahoj
 Jana, 2 kluci 
  • 

Re: Kokořín 

(20.9.2007 13:30:16)
Ahoj, i já mohu potvrdit historku o kokořínské postýlce. Byli jsme tam s manželem ještě jako studenti a z legrace jsem si zakolíbala, jelikož oba dva jsme toužili mít syna.A dnes už máme 2 kluky a plánujeme 3 mimi, jen doufám, že to bude holčička :-). Nevíte někdo, jak tuhle pověst obelstít, aby se i nám zadařila holka?
 Michal 
  • 

Autosedacka na prednim sedadle 

(17.5.2000 14:20:01)
Nemyslim si, ze vozit autosedacku s prckem na prednim sedadle je dobry napad. Podle statistik totiz na sedadle vedle ridice byvaji nejtezsi urazy. Z tohohle pohledu je nejbezpecnejsi sedadlo vzadu za spolujezdcem. Navic pozor pokud mate pred sedadlem spolujezdce airbag! Pak se na prednim sedadle sedacka vozit NESMI nikde na svete - vystreleny airbag muze detatko velmi snadno zabit.
Ja vim, proc zrovna myslet na nejhorsi - vy prece s detatkem v aute nikdy nehavarujete. Ale proc si potom kupujete bezpecnou sedacku?
M.
 Káča Skokanová, 37. týden 
  • 

Re: Autosedacka na prednim sedadle 

(19.5.2000 9:31:48)
Michale,

samozřejmě, že bych radši umístila autosedačku na zadní sedadlo. Ale když tam připevnit bezpečně nejde, tak to ji radši dám na přední sedadlo, ne? Nebo si myslíš, že je bezpečnější prcka vozit v náručí? To snad ne....

Když se koukneš na www.carseat.org, www.safekids.org a další stránky, tak se dozvíš, že více jak 50% autosedaček je připevněno v autě nesprávně, což může nadělat více neštěstí, než správné upevnění na jiném sedadle. Na carseat.org dokonce uvádějí 95%!

Mimochodem nejbezpečnější místo na sedačku není vpravo vzadu, ale uprostřed vzadu - kvůli bočním nárazům. Jenže naše malé autíčko je vzadu jen pro dvě osoby, takže doprostřed sedačku umístit taky nemůžeme. :(

No a ještě jednu poznámku - když jsem bydlela v Norsku, tak tam zase vyšla statistika, že více nehod se stalo, když se řidič musel "otáčet" dozadu k dítěti, které bylo umístěno v sedačce proti směru jízdy (prostě mimčo na rodiče nevidělo a bylo nervózní), než když byla sedačka umístěna na předním sedadle. Mimčo spokojeně koukalo na rodiče-řidiče a ten se může věnovat řízení.

Ahoj Káča

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.