| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přípravy na příchod miminka

 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]
Jana, 2 kluci
  • 
20.9.2007 13:30:16
Ahoj, i já mohu potvrdit historku o kokořínské postýlce. Byli jsme tam s manželem ještě jako studenti a z legrace jsem si zakolíbala, jelikož oba dva jsme toužili mít syna.A dnes už máme 2 kluky a plánujeme 3 mimi, jen doufám, že to bude holčička :-). Nevíte někdo, jak tuhle pověst obelstít, aby se i nám zadařila holka?
29.9.2004 10:43:47
Miriam,
je to zvláštní, ale já jdu také na druhý pokus do pronatalu a narodila jsem se také 11.9., jinak ta holčička na obrázku je z prvního pokusu v pronatalu !!!
Ahoj
  • 
23.8.2004 22:54:24
ahoj holky,už dlouho se snažíme o mimi,léčíme se v pronatalu a chystám se na druhý pokus,v sobotu jedeme na kokořín aby jsem si mohla zakolébat,tenhle datum 11.9 jsem se narodila já vlastně je to dost významný den (dvojčata v new yorku) přeji všem vytoužené mimi
Káča Skokanová, 37. týden
  • 
19.5.2000 9:31:48
Michale,

samozřejmě, že bych radši umístila autosedačku na zadní sedadlo. Ale když tam připevnit bezpečně nejde, tak to ji radši dám na přední sedadlo, ne? Nebo si myslíš, že je bezpečnější prcka vozit v náručí? To snad ne....

Když se koukneš na www.carseat.org, www.safekids.org a další stránky, tak se dozvíš, že více jak 50% autosedaček je připevněno v autě nesprávně, což může nadělat více neštěstí, než správné upevnění na jiném sedadle. Na carseat.org dokonce uvádějí 95%!

Mimochodem nejbezpečnější místo na sedačku není vpravo vzadu, ale uprostřed vzadu - kvůli bočním nárazům. Jenže naše malé autíčko je vzadu jen pro dvě osoby, takže doprostřed sedačku umístit taky nemůžeme. :(

No a ještě jednu poznámku - když jsem bydlela v Norsku, tak tam zase vyšla statistika, že více nehod se stalo, když se řidič musel "otáčet" dozadu k dítěti, které bylo umístěno v sedačce proti směru jízdy (prostě mimčo na rodiče nevidělo a bylo nervózní), než když byla sedačka umístěna na předním sedadle. Mimčo spokojeně koukalo na rodiče-řidiče a ten se může věnovat řízení.

Ahoj Káča
Michal
  • 
17.5.2000 14:20:01
Nemyslim si, ze vozit autosedacku s prckem na prednim sedadle je dobry napad. Podle statistik totiz na sedadle vedle ridice byvaji nejtezsi urazy. Z tohohle pohledu je nejbezpecnejsi sedadlo vzadu za spolujezdcem. Navic pozor pokud mate pred sedadlem spolujezdce airbag! Pak se na prednim sedadle sedacka vozit NESMI nikde na svete - vystreleny airbag muze detatko velmi snadno zabit.
Ja vim, proc zrovna myslet na nejhorsi - vy prece s detatkem v aute nikdy nehavarujete. Ale proc si potom kupujete bezpecnou sedacku?
M.
  • 
15.5.2000 22:20:43
Milá Katko a ostatní maminky, čtu a čtu a nemohu se prostě nepřidat. S odstupem času a chladnou hlavou vzpomínám na "můj Motol". Bylo to perfektní, dětské sestřičky obzvlášť. S dvojčátky jsem si tam poměrně dost užila před i po porodu a bylo to prima (a MUDr. Horák taky)
Přeji jen to nejlepší a hodně radosti, Lída.
Gábina(dcera 5,5 , syn 4)
  • 
11.5.2000 22:49:59
Ahoj Katko,
není zač děkovat.Kdybych mohla,tak bych pupečníkovou krev také darovala.Sice jsem z Kutné Hory,ale odběry zde začali dělat teprve asi 3 měsíce po tom co se narodil můj syn.Udivuje mě ,jak málo maminek tuto krev daruje.je to škoda,protože spoustě dalších lidí a hlavně dětí by tím mohli zachránit život.
Káča Skokanová, 36. týden
  • 
10.5.2000 22:35:27
Ahoj Katko,

díky za tip na doktora Horáka. Zkusím se po něm v Motole na ambulanci poobhlídnout.
Káča
Káča Skokanová, 36. týden
  • 
10.5.2000 22:33:07
Milá Evo,

s tou roztržitostí máš pravdu. Mám pocit, že jsem asi před 2 týdny jela na semaforu na červenou. Ale 100% jistá si nejsem, pořád jsem viděla zelenou a jestli tam červená padla, až když jsem byla blízko, tak to opravdu nevím.
Nebo je taky možnost, že to auto zprava z vedlejší jelo na červenou...kdo ví, ale jeden z nás to být musel. Naštěstí se nic nestalo!!!! Byla jsem pak celý večer docela slušně vyklepaná a napadaly mě hrozný myšlenky.

Ještě štěstí, že Tvému (tehdy nenarozenému) synovi ani Tobě se při srážce s tramvají nic nestalo!!

Snad budeme příště pozornější.
Káča
Káča Skokanová, 36. týden
  • 
10.5.2000 22:26:50
Ahoj Hanko,

takže Gábina mě s odpovědí předběhla a koukám, že už ses i potřebné informace dozvěděla. Mně to taky zaráží, že odběry provádějí jen v několika nemocnicích, ale snad se to časem zlepší.

Gábině děkuji za vyřízení dotazu,
čau Káča
 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.