| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když je všechno velké

 Celkem 41 názorů.
 Anca-Filipek4.12.2006 


Pekny clanek 

(12.1.2009 10:11:47)
Preji hodne zdravi a stesti velkemu prckovi Maxovi.
 Mab 


Re: Pekny clanek 

(12.1.2009 10:32:24)
Moc pěkný článek, moc pěkné miminko. Přeju jemu i celé vaší rodině hodně štěstí a zdraví po celý dlouhý život.~s~
 JANINA 
  • 

Re: Pekny clanek 

(12.1.2009 11:26:12)
PŘED DVĚMA MĚSÍCI SE MI NARODILA DRUHÁ DCERA A TAK MĚ STÁLE JEŠTĚ ČLÁNKY O PORODECH DOST BEROU,I KDYŽ JÁ RODILA OBĚ STANDARTNÍ CESTOU...
ASI JE TO TÍM POPORODNÍM BLÁZNĚNÍM HORMONŮ.
MÁM SLZY NA KRAJÍČKU A PO ZÁDECH MI BĚHÁ MRÁZ.
PŘEJU VÁM VŠEM HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ! J.
 Pohodarka1 


Re: Pekny clanek 

(13.1.2009 16:15:30)
Úžasně napsané, mám slzy v očích, ačkoliv jsem rodila před pěti lety. Přeji celé rodině štěstí, a když něco ve velkém, tak jen to dobré!!!~x~
 Betull 


to je teda husty :-) 

(12.1.2009 10:45:17)
ono se rekne rodit cisarem, bezna vec, ale takto si precit osobni pribeh, pro me docela sila. A to byl bez komplikaci. Priznam se, nechtela bych to zazit - tedy ani v narkoze, stejne jako nechci zazit zadnou operaci. Treba budu mit v zivote stesti:-)

Rodince gratuluji, ze jste to tak dobre zvladli a mohli byt u porodu spolu.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: to je teda husty :-) 

(12.1.2009 15:10:39)
císařský porod je operace, rozhodně bych nechtěla situaci zlehčovat.
První dítě jsem rodila taky tak, po 3 dnech nepostupujícího porodu a mé vysláblosti se lékaři rozhodli pro sekci.
Manžel sice něco brblal o tom, že bychom to chtěli zkusit přirozeně, ale poté, co jsem na něj zasyčela pár nadávek a doporučení, ať on si rodí jak chce, přestal...
Rodila jsem v epidurálu, lékaři byli velmi příjemní, ptali se, jestli vím, co to bude, jak se bude jmenovat, žertovali se mnou, snažili se, abych se nebála.
Já se nebála a dorazila je tím, že jsem požádala, aby mi vše popisovali. Nejsem zdravotník, rozhodně jsem je nechtěla kontrolovat, jsem jenom děsně zvědavá a to, že mi před obličej dali plentu a donutili vyndat kontaktní čočky, mě jaksi diskvalifikovalo jakožto diváka. Manžela na sál nepustili, v Ostravě se to nedělá, takže odpadlo i natáčení na kameru nebo focení.
Anesteziolog mi napíchl epidurál a už se jelo. Byl opravdu tak hodný, že mi popisoval, co se tedy děje.
Pro ty, které se plánovaného i neplánovaného císaře bojí: není pravda, že necítíte nohy. To mě docela zarazilo, protože já je cítila. Myslela jsem, že budu mít pocit, jako bych od pasu dolů nic neměla. Já o nohách věděla, akorát mě nic nebolelo. Taky dobře.
Řez na břiše jsem vnímala asi tak, jako bych si přejela prstem přes holé břicho. Další fyzické pocity jsem už moc neuměla zařadit, postupně se prořezávali všemi vrstvami kůže a tuku, rozevírali břišní dutinu až k děloze. U mně teda voda nešplouchala, předtím postupně odtekla.
No a pak už jsem slyšela naše miminko. Byl zdravý, krásný a děsně naštvaný, že ho vyndali z teplíčka. Ale když mi ho donesli ukázat, poznal mě po hlase a uklidnil se.
Pak se pokračovalo, vyčistili mi dělohu, to jsem cítila, jako by mi ji "vytírali" hadrem, trošku to tlačilo na okolní orgány.
No a na závěr mi pan anesteziolog píchl "extra komfortní narkózu" na šití. A řeknu vám, to byl fičák. Cítila jsem, jak mi to z paže prolítlo až do hlavy a už jsem si snila super psychedelické sny. Ale příjemné.
Probudila jsem se, když mě vyváželi ze sálu, postupně nohy přicházely k sobě. Nic mě nebolelo, o jizvě jsem jenom "věděla", absolutně bez bolestí, sestra se divila, že nechci nic na noc proti bolesti.
Akorát to bolelo ráno, když jsem poprvé vstávala z postele, neuvěřitelné ale je, jak se tělo rychle regeneruje, protože den ze dne to bylo lepší.

Podotýkám ale, že císař není "lepší" než normální porod, zažila jsem obojí a rekonvalescence u normálního je úplně o něčem jiném.
 Betull 


Re: to je teda husty :-) 

(12.1.2009 18:31:25)
no ja nevim, proc si mnoho lidi mysli, ze cisar je lepsi. I kdyz muj prvni porod prirozenou cestou byl velmi tezky, stejne netrvrdim, ze radsi cisar.
No vlastne jo:-) Kdyz jsem jela do porodnice s druhym prckem, tak jsem v jedne zatacce rekla, ze priste bud cisar nebo epidural:-)Samozrejme hned po porodu jsem zmenila nazor:-)
 asmara 


Re: to je teda husty :-) 

(12.1.2009 19:26:38)
Doteď jsem si myslela,že jsem jediná,kdo chtěl popisovat průběh SC.Já bych to tak neřešila,ale starší,vědecky založený synek po tom toužil.
Jinak mám pocit,že císař není porod,já měla SC plánované pro kefalopelvický nepoměr/velké dítě-úzká pánev/ a byla to regulérní společenská událost~;)bez bolestí a s kapačkou šup po svých na sál,epidurál,zabalení do zelených roušek-a pak už jen zvláštní tahavé pocity,komentované sestrou"teď pan doktor prořízl kůži....cítíte,jak Vám teče voda po nohou....a teď vybavuje miminko".Doktoři se mnou celou dobu vtipkovali a pak řešili,kam se chystají na dovolenou~:-D Prostě si tady my všichni před obědem pěkně zarodíme a podrbeme~b~
Bylo to úžasné,bezbolestné-tedy až na druhý a třetí den-a skoro jsem měla pocit,že si to mimi ani nezasloužím,že jsem k němu přišla moooc lacino:-)
 Cow :-) 


Re: to je teda husty :-) 

(12.1.2009 19:49:12)
Asmara, no vidíš..měla jsem to tak 3x-taky kefalopelvický nepoměr, jako bonus těh. hepatoza, GD, a placenta praevia.
V současné době jsem dokonce našla gynekoložku, která by se mnou klidně šla do dalšího těhotenství.
 Vaal 


Re: to je teda husty :-) 

(12.1.2009 19:28:13)
Martino, moc hezky si to napsala, mohla by si prosím tak hezky popsat i jak probíhal druhý "normální" porod? Po kolika letech to bylo? Mám prvního císaře a podruhé bych to chtěla zkusit normálně pokud bude vše ok, moc mě to zajímá. ~b~Prosím, prosím, smutně koukám ~x~~x~~x~
 Zuza, tři holky 
  • 

Re: to je teda husty :-) 

(12.1.2009 23:34:14)
Já jsem první dceru rodila normálně, druhou císařem a třetí po pěti letech od druhé zase normálně. Celou první dobu MUDr. vyhrožovala rupturou dělohy nebo tím, že se porod nejspíše stejně zvrtne v císař, ale nekonalo se. Když se malá po poněkud překotném závěru narodila bez nástřihu a jen za přítomnosti asistentky, přišla mi doktorka, která nestačila k porodu doběhnout, poněkud zklamaná... Takže jde to. Ale nevím, jak je to, když jsou mimi brzy po sobě.
 Vaal 


Re: to je teda husty :-) 

(13.1.2009 17:38:07)
Zuzi díky...no z toho mám právě strach, všichni budou tak vycvakaní z toho, že budu mít rupturu, že z toho budu vycvakaná i já a neuvolním se...škoda, že ještě něco nenapsala Martina, někam se vypařila ~a~
 Lu 
  • 

Re: to je teda husty :-) 

(18.1.2009 13:10:24)
Kámoška před měsícem rodila druhé dítě normálně - 1. bylo císařem teprve před 2 roky a v pohodě. Záleží na tvém stavu a na tom, z jakého důvodu jsi měla 1. císaře, jestli se ty podmínky budou opakovat. Ta kámoška měla poprvé preeklampsii, podruhé byla bez problémů. Jo a taky záleží, jakým směrem byl veden řez dělohy.
 Vaal 


Re: to je teda husty :-) 

(18.1.2009 13:18:26)
Lu, jaký je ten špatný, ten vertikální(dnes už skoro nedělaný) je horší?
 Dobra1 


neni pravda, ze nic necitite.. 

(12.1.2009 22:38:46)
To je rozdil mezi typem narkozy, ktera se do zad dava. Epidural vyblokuje hlavne bolest, to ostatni lze citit, ale nijak neprijemne, spinal vyblokuje vse a clovek opravdu od pasu dolu obvykle neciti vubec nic.
 Insula 


rozdíl 

(17.1.2009 16:19:05)
Martino, on je rozdíl mezi plánovaným císařem a císařem po nepostupujícím porodu. ~:-D Kdybys rodila plánovaně císařem, tak jsi fit ještě rychleji. ~;) U tebe by to tedy asi byla "super" rychlost. ~t~
 Insula 


rozdíl 

(17.1.2009 16:19:18)
Martino, on je rozdíl mezi plánovaným císařem a císařem po nepostupujícím porodu. ~:-D Kdybys rodila plánovaně císařem, tak jsi fit ještě rychleji. ~;) U tebe by to tedy asi byla "super" rychlost. ~t~
 Hanka 75 


rodila jsem SC 

(17.1.2009 22:00:21)
Kdyby tě to náhodou potkalo, nemusíš se toho tolik bát. Rodila jsem SC (v zájmu dětí) a byl to naprosto nádherný zážitek.
 ruamdama+4 


nejde tomu verit 

(12.1.2009 11:29:06)
no vidite a me obrika neprorokovali a nakonec mel syn pres 5kg a rodila jsem normalne.Docela jsem v te chvili y cisare zavidela.ed jsou mu dva roky a vypada na 4.Jsem zvedava co z nej bude,ze by obrik?:-)))
 zmije 


Re: nejde tomu verit 

(12.1.2009 15:00:36)
Taky jsem rodila zcela normálně, alespoň doktorům se to zdálo.....jen já si jako druhorodička připadala, že nejde všechno tak rychle a "snadno" jako poprvé. První kluk měl 3.650 kg a 51 cm a porod vcelku rychlej, i když nemůžu říct, že by to nebolelo. Ovšem teď čerstvě po druhém porodu (20.12.08), kdy jsem porodila obříka s 53 cm a 4.700 kg (což mi nikdo dopředu ani neřekl, ale ani to netušili při porodu na sále)jsem moc ráda, že jsem jej porodila úplně v pořádku, i když jsem během porodu měla prosby....zda by nešel ještě udělat císař a že už to faaaaaakt nezvládnu. Když pak vykoukl malej na svět, tak porodník si oddychl a prohlásil cosi o exelentním porodu-konstatoval manžel, že na doktorovi byla vidět zřetelná úleva. Na mne ovšem taky.~t~
 alžbjeta 


Re: nejde tomu verit 

(12.1.2009 16:34:55)
ty jo, to je jako bych to napsala ja. prvni mimco 3,7kg a ted druhy (22.12) 4,4kg.
~:-D
 Jája 
  • 

Já mám 

(12.1.2009 11:34:01)
Já mám taky velkou hlavu, ale jinak jsem normální. IQ 142. Takže velká hlava nevadí. :-))
 lklasinka 


milý článek, 

(12.1.2009 12:04:38)
také přejeme, zdravíčko a štěstíčko, já jsem měla oba drobečky,~p~ tak si to nedovedu představit. tak se držte ať se daří,
 Brigita 
  • 

Re: dárek 

(12.1.2009 13:45:02)
Blahopřeji k nádhernému daru v podobě vašeho Maxíčka a přeji hodně síly, radosti a trpělivosti při jeho každodenním "rozbalování"
 Eva (Klárka 2roky) 
  • 

Mimino 

(12.1.2009 14:16:35)
Taky gratuluju. Moje malá už má 2 roky, ale nějak mě to taky vzalo. Na konci těhotenství jsem měla 54 kg, malá se narodila s váhou 3700g. V půl roce měla slabých 6 kg a v roce 8,5 kg. Teď je to drobek, ale když se narodila a já se na ní podívala, tak jsem si řekla: to je ale obr!
 Viki 
  • 

Sekce u dvojčat 

(12.1.2009 16:25:38)
Moc hezký článek, děkuji:). Já taky rodila "císařem", dvojčata, kdy se spontánní porod po dvou dnech v závěrečné fázi tlačení přestal vyvíjet normálně (první dvojče se zaseklo a odmítalo mě opustit:). Takže po dvou hodinách mého úpěnlivého snažení mě vysvobodili a jelo se na sál. Musím přiznat, že jsem v tu chvíli byla šťastná, že mi po spinálu přestaly minutové již několik hodin trvající bederní kontrakce a celou přípravu na sekci jsem vnímala pod rouškou slastného odpočinku. Jen mě zaujalo, že první dvojče museli doktoři tahat s velkou námahou, hodně se mnou cloumali a dokonce jsem zaslechla větičku JDE TO NĚJAK ZTUHA :). Pak už mi ale sestra ukázala jakýsi balíček, na obličej mi šlápla umazaná malinká nožka a kouklo na mě to nejkrásnější stvoření na světě. No a po minutě se objevil další mimozemšťánek a ačkoli byl nádherný, doufala jsem, že tím je příděl miminek pro mě a manžela vyčerpán :) Naštěstí byl. Rekonvalescence trvala pak dost dlouho, holky měly přes 2 kg, takže byly na dvojky v normě, přesto si pobyly týden v inkubátoru a já měla v děloze zánět a čtyřicítky horečky, pak skoro 14 dní antib. nitrožilně, do toho kojit obě miminka - docela jsem si "užila". Určitě by to celé bylo jednodušší, kdybych mohla porod dokončit přirozenou cestou, tedy kdyby to šlo. Sekce by měla být opravdu jen z nouze, určitě ne na přání, následné zotavování není nic příjemného.
 Baba Jaga 


Muj synek mel odhad 4 a pul kila.. 

(12.1.2009 17:12:44)
narodil se a mel 3, 18. Ultrazvuk jsou jen odhady, nemel by se brat moc vazne. Ja se desila, jak mu vsechno bude male a nakonec ve vsem plaval.
 Luďka 


Obě děti byly obříci 

(12.1.2009 17:13:24)
Obě děti jsem přenášela a v obou případech mi museli porod vyvolávat, rodila jsem spontánně, tj. ne císařem. Nechápu, proč se tomu říká spontánní porod, když je vyvolaný :-))) No nic. Vědělo se, že první dítě (pohlaví jsme nevěděli) bude "větší", ale když mi pak na sále řekli, že váží 4 470 g a měří 54 cm, nevěřila jsem vlastním uším. Mezi tříkilovými novorozeňaty na oddělení se opravdu vyjímal :-) Při druhém těhotenství jsem měla strach, aby dítě nebylo snad ještě větší. Gynekolog mě ovšem uklidňoval, že to bude "drobnější holčina". No, drobnější byla, měla pouhá 4 kila a 52 cm :-) Cukrovku jsem neměla a postavu mám tak akorát.
 Martina a dva rarášci 
  • 

Re: Obě děti byly obříci 

(12.1.2009 22:27:30)
Mám naprosto podobný příběh - obě děti šly ven indukcí díky odhadům velikosti plodu (taky nechápu, proč se tomu říká spontánně), Vojtík měl 4,55 kg a druhé - nevěděli jsem stále pohlaví, tak jsem se děsila, že když to bude zase chlapeček, tak snad bude pětikilovej. Nakonec to je holčička 4,34 kg. U Vojtíka jsem si užila - každej okukoval obříka, oblečky jsme neměli, plíny taky byly malé... Ale s Klárkou jsme už raritka nebyly - vedle na pokoji porodila maminka holčičku - 4,75 kg. Strčila nás do kapsy:o)
 Petula 38 
  • 

Re: Obě děti byly obříci 

(13.1.2009 8:10:41)
Tak já mám 3 děti.1-porod kluk 4500-53cm porod jakž takž trval 16 hod.2-porod chlapeček 4300-53cm,porod uplně supr.15 min bolestí a byl venku.Ani jsem se nestačila otočit.A 3 porod?úplně hrůza.Další chlapeček.Nešel ven.Neotevírala jsem se.2 kapačky,čípky a stále otevřená na 1 cm.AU.Musela mne asistentka otevírat sama rukou při kontrakcích.Myslelajsem že ho ani nevytlačím,jaká to byla bolest.Už mysleli že budu muset na císařák.Ale nakonec jsme to zvládli normální cestou..Narodil se další chlapeček 4090-52 cm.Byl ze všech nejmenší,zato porod opravdu nejhorší.
 Cita 


Taky tak 

(13.1.2009 14:14:31)
Kluk 4,4..53cm, "drobnější holčička" 4 kila 52cm ~:-D...cukrovka negativní ..a porody stály za to ~Rv
 Zuzka, dvě děti 
  • 

Re: Taky tak 

(18.1.2009 0:25:52)
První porod vyvolávaný pro přenášení, chlapeček 4.25 kg, 52cm. Druhý porod spontánní v termínu, holčička 4.6 kg, 51cm. Taky žádná cukrovka, nic nenormálního. Bojím se mít třetí dítě, ultrazvuky nejsou příliš přesné a tak doktory ani nenapadl císařský řez, i když jsem je upozorňovala na váhu prvního dítětě. Oba s manželem jsme hubení.
 sunnie 


Re: Obě děti byly obříci 

(19.1.2009 9:52:44)
Taky jsem měla holčičku obříka. Vážila 4 130 g a rodila jsem ve 37 týdnu. Porod vyvolávali a jelikož mám alergii na anestetika, tak jsem ji musela pěkně vytlačit a nebyl to žádný med, jelikož jsem drobnější postavy. No jo, cukrovka...
 Kohnova 
  • 

No, 

(12.1.2009 18:32:49)
tri a pul kila, to je fakt hmotnost, ktera je padnym duvodem k sekci... Hned se mi vybavuje moje stara tchyne, ktera povila meho chote coby novorozence o hmotnosti 4680g a delce 57cm. Nejak ji zapomneli nastrihnout, a tak ani nebyla sita. Ne, ze by babi byla nejaka sirokopleci obryne, mela tenkrat metr sedesat. Inu, holt zastarala doba, zadne presne mereni ultrazvuky jako dneska. At zije moderni medicina!
 Dobra1 


Re: No, 

(12.1.2009 22:48:35)
Ono vetsinou nejde o celkovou vahu, ale o rozdil ve velikosti panve (te kostene casti, co nemuze uz nikam moc uhnout) a velikosti hlavicky.Ta je sice celkem mekka a trochu se podda, ale lepsi SC nez pak tahat ven zaskle dite nebo kdyz se dite sice narodi, ale hlavicka se moc zmackla a poskodil se mozek ditete. To se u takovych pripadu driv stavalo. Pravda ovsem je, ze nekdy se to tak trochu z alibistickych duvodu prehani- doktori radsi udelaji SC nez resit komplikace, ktere prave diky castejsim SC nejsou zvykli resit... A uz se tolik nehledi na to, jak na tom bude maminka nasledne, hlavne ze porod se uspokojive vyresil. Tezko ric, jak v tom najit rovnovahu.
 Dita, Matyáš 08,Kiki 11 


Re: No, 

(19.1.2009 14:02:57)
No, taky přispěji svou troškou. Náš Maťa měl 3,870kg, délka 52cm a hlavu odmalinka velkou, myslím, že při narození 36. Nyní má 48cm. Rodila jsem normálně, přirozenou cestou, žádný nástřih, on se totiž přitom udělal spíš nátrh sám, takže šití na půl hodiny. V tomhl případě bych to odhadovala spíše na pohodlí doktorů, že autorce dělali císaře, ale pravdou je, že lepší císař, než třeba oběšené dítě nebo jiné komplikace.
 pet & nany 9/05 & maxik 9/07 


Re: No, 

(13.1.2009 21:01:08)
ja vim, ze 3,5 kg je zadna hmotnost, ale u nas se prave predpokladalo, ze maxik bude mit skoro o kilo vic. navic felcar mi sekci nenutil, jen doporucoval, naopak mi rikal, ze kdybych si stala za tim, ze chci rodit prirozene, ze se pokusi mi vyhovet a budou za mnou stat a pomuzou mi, ale nemuzou mi zarucit, ze se to podari, a ze to sekci neskonci. ja to vsechno konzultovala jeste se svym kamaradem lekarem a nakonec jsem se rozhodla pro tu sekci, nebo rozhodla, proste jsem s felcarem souhlasila.
 klupi 


ANO .. znám 

(13.1.2009 8:50:30)
Honzík byl velký .. na posledním ultrazvuku už v nemocnici měl 4100g, a protože si hezky seděl zadkem dolů, byl císař jasný. Ultrazvuk se spletl o 50g a náš obřík měl 55 cm (teda když ho dodatečně změřili.
Když mi loni před prázdninama gynekolog řekl, že Kačka má velkou hlavu a že těžko určovat hmotnost, začalo to být veselé. Opakovaný test na cukrovku .. OK. Kontroly na ultrazvuku v nemocnici, neustálé přeměřování a konstatování, všechno je v pořádku, jen ta hlava je větší. Byla. I Kačka byla celkově tak nějak větší. Hlava o měsíc, zbytek těla o 14 dní před tabulkami. A tak doporučili porod o 14 dní dřív. Císařem.
Kačka se narodila a v porovnání s Honzíkem měla jen 52 cm, za to 4380g. A velkou hlavu s obvodem 40 cm. Další zkoumání a pátrání. Nic :) Teď je to čtyřměsíční spokojený prcek, co mu hlava roste tak nějak normálně jako všem dětem, takže je pořád trochu napřed. :)
 Dani.K, K 05, P 09 


Re: ANO .. znám 

(13.1.2009 18:40:15)
Sakra, a to jsem si myslela, že s obvodem hlavičky 38cm byl Kubík rarita. Ale povedlo se přirozenou cestou :-). A je pravda, že Kubíka mi v porodnici vyměnit za jiné mimčo nemohli, takovou blonďatou vlasatou hlavičku tam jiné mimi nemělo. ~z~
 pet & nany 9/05 & maxik 9/07 


Re: ANO .. znám 

(13.1.2009 21:04:29)
maxikovi uz je 16 mesicu a ma hlavu skoro jako jeho o dva roky starsi segra ;-)
ale uz jsme si zvykli. ~:-D
 klupi 


Re: ANO .. znám 

(15.1.2009 8:44:04)
akorát Kačka tu šíšu pořád neunese

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.