| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dětmi se člověk nikdy nenudí

 Celkem 25 názorů.
 VítězSlávek 


Zdravím autora 

(12.6.2008 8:42:04)
V organizaci dnešního dopoledne objevila se chvilka na kafe, jak známo ke kávě patří buď klábosení s družkou životní nebo přáteli - obojí mám daleko, takže nezbývá než použít další variantu: ke kávě patří dobré počtení. Místo tiskovin spouštím prohlížeč a www.rodina.cz. Titulek "S dětmi se člověk nenudí" lákal a já jsem po pár řádcích poznal autora podle stylu vyprávění :o) Hezky se četlo, díky. "S dětmi se člověk nenudí" - to rozhodně nenudí, já někdy používám termín "máme veselý barák". Tím nemyslím naši nemovitost, která se vytrvale dožaduje řemeslných rukou a vytrvalých investic, ale její osazenstvo. Občas mi vyvstane na mysl jiný z výroků Luboše Nágla: "Děti jsou jakousi zvláštní směsí trvalého štěstí a malých domácích katastrof." Úžasně trefné! Člověk si přes všechny problémy a starosti uvědomí, jak úžasný dar je rodina.
 Mlada 


Dědeček také nemá odhad :) 

(12.6.2008 9:01:32)
Pane Nágle, čtu vás ráda.

Příhoda s autem mi připomněla podobnou historku z naší rodiny. Vlastnila jsem poměrně čerstvě řidičský průkaz a děda mě nechal řídit do Sběrny se starým papírem. Pak jsme jeli "trénovat" couvání či cosi podobného na parkoviště u krytého bazénu. Nevím, jak dědu napadlo posadit za volant mého (patnáctiletého) bratra. Já odmítla v autě jen sedět, a tak jsem zvenku sledovala, jak se auto rozjelo a řítilo proti zdi. Místa tam bylo naštěstí dost, na trávníku se dědovi konečně podařilo strhnout volant. Cestou přejeli jen tyč čouhající z trávníku (která na autě způsobila jen "menší" škodu asi 7tis Kč - před 15 lety). Několik dalších let tvrdil děda babičce, že řídil on :)
 mopika 
  • 

letiště 

(12.6.2008 10:09:06)
Už vím, proč mě učila mamka jezdit na letištní dráze :) Je fakt, že i ta mi byla tenkrát na otočení malá a vletěla jsem do trávníku :)
 Vladan 


Byl večer a bylo jitro. Den sobotní. 

(12.6.2008 11:08:49)
Ta hláška mě naprosto odrovnala:-)) Jinak - článek super. Celou dobu jsem čekal, co se stane. A uznávám, že pocuchané Clio je síla - já svého času skončil Felicií ve stromě. Zabočil jsem trochu víc než bylo třeba, řítil jsem se proti stromu, který, zdržuje se na stejném místě už nějakých osmdesát let, neviděl důvod, aby uhnul. Strom dodneška přežil, auto se opravilo...ale moc hezky mi nebylo.
Lituju i Bětku - musel to pro ni být šok
Přeju více hezých zážitků a méně katastrof. A užijte si roli svatebního otce.
 Vladan 


Trochu jsem to popletl s těmi časy...pardon:-)) 

(12.6.2008 11:13:10)
Omlouvám se. Tu Bibli mi to připomnělo příliš.
 Miilu 


Re: Byl večer a bylo jitro. Den sobotní. 

(12.6.2008 12:32:28)
Vladane, stromy jsou opravdu nepřející a záludné. Též jsem jeden potkala, ale bylo to na Simsonu, no, z předního kola byla osmička, já byla taky lehce pocuchaná, ale naštěstí nic vážného:-D. Strom stojí vesele dál, občas se na něj jdu podívat:-D;)
 Vladan 


Záludné stromy 

(12.6.2008 12:39:02)
To jsem rád, že nejsem jediný, kdo se na strom chodí dívat:-) Zjistil jsem, že to odření kúry už se mu zahojilo a je ještě větší pašák než předtím. :-)
Všichni vždycky říkají, když se někdo vybourá: "A co, je to jen hromada plechu. Život je důležitější". Jo, je to pravda - ale škkoda sto tisíc taky není žádná výhra...
 Ledule 


Re: Záludné stromy 

(12.6.2008 13:01:19)
Taky jsem nabourala do stromu, když mně můj, tehdy ještě přítel, půjčil jeho motorku, ať si zkusím jaké to je jí řídit. Bylo to bezva, ovšem jen do té doby, než jsem moc přidala plyn a řítila se jak kulový blesk. Výsledek = odřený strom, pomuchlaná motorka, moje naražená žebra a výron kotníku. Přítel stačil seskočit, takže se "jen" odřel. Od té doby motorky moc nemusím.

Loni v létě jsme jeli na výlet, cesta tam i zpět proběhla v pohodě. Celí uondaní jsme zaparkovali naše auto u nás před domem a šli jsme si odpočinout po náročném dni. A najednou...RÁNA manžel říká: "někomu nabourali auto", kouknu z okna a vidím nabourali nám auto. Jeden mladík co měl asi týden řidičák si při parkování podél silnice spletl brzdu a plyn a picnul nám do auta. No, jak se říká, hlavně, že se nikomu nic nestalo.
 Teraza Horáková 


Super 

(12.6.2008 13:04:20)
jako vždy, Luboši
 Martina 
  • 

Článek je přeplácaný... 

(12.6.2008 13:37:41)
... mnoha "vtipnostmi" a špatně se čte. Nemusíte to tak hrotit, méně je v tomto případě opravdu více.
 zuzini 


Re: Článek je přeplácaný... 

(12.6.2008 14:13:05)
No jéje...
Nenapadlo Vás, že každému se čte dobře něco jiného? Nebo jste snad literární kritik?
 nordica 


Re: Článek je přeplácaný... 

(12.6.2008 14:27:29)
Souhlasím, článek je opravdu silně přeplácaný a styl je, ve snaze o vtipnost za každou cenu, i příliš mnohomluvný a umělý. Ale každému se, samozřejmě, může líbit něco jiného. A pro případné kritiky mého příspěvku - ne, nejsem spisovatelka, ale překladatelka :-)
 Mediana 


Re: Článek je přeplácaný... 

(12.6.2008 16:09:50)
Jejda, to jsem ráda, že někdo nabořil mýtus Nágl. :) (Snad se nerozzlobí, jistě je to hodný člověk.) Já jsem z té květnatosti vždycky celá ulepená, ale doposud jsem se neopovažovala prolomit tabu, že Luboš N. je nerozpoznaný Homér. Autoři, kteří staví styl na malebných přídavných jménech (čím víve tím lépe) mi byli vždy nemilí. To je tak s prominutím do Vlasty ...
 Červená řepa 


Re: Článek je přeplácaný... 

(12.6.2008 18:21:22)
Jakýpak mýtus? Máme zde žeň češtinářek? Autor má zřejmě specifický smysl pro humor, který možná leckomu nesedne -na mě osobně je v tomto článku někdy vtipu také naroubováno až moc- ale proč taková kritika stylu? Je to snad maturitní slohová práce?
Ve výsledku na mě článek působí mile, občas zábavná spojení, takové lehké, zábavné čtení, nebo je snad cílem tohoto článku něco víc?!
V zápalvách těžkých témat mi to připadá jako příjemné osvěžení.
 Zdenka 
  • 

Re: Článek je přeplácaný... 

(12.6.2008 21:18:16)
A četla jste někdy nějaký starý řecký nebo latinský text, když zrovna mluvíte o Homérovi? Asi byste zjistila, že pan Nágl píše v téměř holých větách :-) Dneska je holt "in" psát tak, aby to bez většího přemýšlení pochopilo i roční dítě (ačkoli neumí číst). Jsem moc ráda, že ne každý je "in" a někdo ještě umí psát hezky. A ti, kdo všechno chtějí zhltat za pár vteřin, ať ten článek raději přeskočí. Stejně se v něm nic "důležitého" nedozvíte, o tom články pana Nágla nejsou. Nechte si to užít ostatní, kteří rádi trošku zpomalí, nechají se vtáhnout do děje a potěší se hezkou češtinou.
 nordica 


Re: Článek je přeplácaný... 

(12.6.2008 22:04:10)
Zdenko, nedá mi to a musím reagovat. Jak jsem napsala, každému se líbí něco jiného, ale pro mne (a zdůrazňuji, že ostatní na to mohou mít jiný názor) jste se svými argumenty "vedle jak ta jedle". Nejde o to, že dnes chce každý vše podat co nejjednodušším stylem, ale spíš o to, aby se obsah, který by se v tomto případě dal shrnout opravdu vtipným komentářem do několika výstižných vět, nerozpliznul v záplavě zaplevelených souvětí, přívlastků apod. Netřeba sahat po Homérovi a jeho dlouhých větách, stačilo by kouknout třeba do Karla Čapka. Problém dneška nevidím ani tak ve zjednodušených sděleních ( i když v tom máte i kus pravdy), ale spíš v tom, že dnes chce psát opravdu každý a kytičky, srdíčka, lidičky a šroubované příměry to nezachrání. No, ale pokud se takový styl někomu líbí, je to jen jeho věc. Co mne trošku popudilo bylo to přehnané nadšení pro článek, který by opravdu byl tak chabě do Vlasty, spíš to Chvilky pro Tebe apod. Na svoji obranu, pokud budu obžalována z netolerance, intelektuálství a nerozplývání se, mohu pouze uvést, že mám ráda češtinu a opravdu vtipný a výstižný styl psaní.
 Stáňa 
  • 

Re: Článek je přeplácaný... 

(16.6.2008 7:47:25)
No musím říct, že Váš text se mi četl mnohem hůře.
 Mediana 


Re: Článek je přeplácaný... 

(16.6.2008 9:15:25)
Stáňo, zkus něci od Stanislava Rudolfa, to se ti bude číst ještě lépe. :) Jaksi těžko můžeš srovnávat líčení a argumentaci, to je jako kdybys říkala, že krupicová kaše klouže do krku lépe než mrkev...
 jara 
  • 

Re: Článek je přeplácaný... 

(8.6.2009 13:48:29)
To jsi trochu vedle s argumenty: vadí Ti košatost a slova navíc, přitom Čapek místo jednoho slovesa psal 20 a než k něčemu došlo, potřeba obrátit 30 stránek.
 gaga 
  • 

re 

(12.6.2008 15:44:12)
ja bych souhlasila, nekdy uz preskakuju radky a nebylo tomu tak vzdycky, jako napr. u: http://www.rodina.cz/clanek4993.htm
 JANINA 
  • 

POHODOVÉ ČTENÍČKO 

(12.6.2008 23:48:46)
POHODOVÉ ČTENÍČKO. I TAK LZE VYLÍČIT KARAMBOL.... MĚL BYSTE PSÁT ČASTĚJI!
 10.5Libik12 


Re: POHODOVÉ ČTENÍČKO 

(13.6.2008 0:01:17)
Ale Janino, pan Nágl přece píše dost často.
:-D

 JANINA 
  • 

Re: POHODOVÉ ČTENÍČKO 

(13.6.2008 2:18:37)
JO JO, ALE MOC HEZKY, DALO BY SE TO ČÍST POŘÁD. JE TO DOST INSPIRATIVNÍ.R^
 Pavla, 4 děti 
  • 

Re: POHODOVÉ ČTENÍČKO 

(13.6.2008 13:32:59)
Jediný, co na rodině čte celá naše rodina, je pan Nágl. Ostatním se této pocty nedostalo.
 Lucka,Adélka a Kubík 


Re: POHODOVÉ ČTENÍČKO 

(13.6.2008 21:51:23)
přesně tak, krásné počtení, pohodička, odregování se, úsměvy. Těším se na dlaší R^

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.