| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Trápení s kůží

 Celkem 74 názorů.
 Petr 
  • 

Dulezite 

(26.7.2007 11:07:41)
Par veci v clanku nezaznelo a dle nasich zkusenosti jsou snad nejdulezitejsi:
Skoro nema cenu bojovat s ekzemem ruznymi mastmi (ani ty nejdrazsi a neprirodnejsi ho moc nezmirnili, snad krome zminenych kortikosteroidu (zkusili jsme asi 2x) a imunomodulatoru, ale i ty postupne prestavali ucinkovat) a nejlepe je zamerit se na pricinu ekzemu, najit ji a odstranit - v nasem pripade to byla alergie na vejce a kr. mleko - po jejich odstraneni doslo k jasnemu zlepseni v ekzemu a pokud nahodou nas syn snedl vejce nabo mleko (napr. o vanoch se vrhl na cukrovi), tak hned mel ekzem na par dni zpet.
Dalsi co je dulezite, je, ze pokud se zjisti, ze je dite na neco alergicke, a matka ho koji, musi alergen vynechat ze stravy i matka.
A snad nejlepsi rada je vyzkouset homeopatii, ktera je snad doslova delana na ruzne alergie a pokud clovek najde skutecneho homeopata, ma skoro jiste, ze nad alergii zvitezi.
 Petr 
  • 

Re: Re: Re: Dulezite 

(26.7.2007 11:47:20)
Nerikam, ze neni dulezite mazat, ale podle me nez resit dusledky je lepsi resit pricinu, tedy nez mazat je lepsi odstranit alergen a to z clanku vubec neni jasne.
 Jana, 7měsíců syn 
  • 

Re: Re: Re: Re: Dulezite 

(30.7.2007 12:53:20)
Dobrý den Petře,

mám 7mi měsíčního syna, má dermatitidu. Souhlasím s tím, že je nutné odstranit příčinu, to je nsamozřejmé a nutné, ale pokud už jsou projevy na kůži, bez promaštění..z vlastní zkušenosti...kůže se obtížně dává dokupy a dítě se strašně škrábe.Ale musím říct, že jsme malého vzali v půl roce v moři a od té doby má pokoj...asi ale ne napořád. Když se něco malého objeví, udělám mu koupel z krystalů mořské soli a je to dobré. Mořská sůl ( různé kvality ) se dákoupit v lékarně a společně s pobytem u moře pomohla ze všeho nejvíc ( protože příčinu se nám zatím nepodařilo odhalit :(( ).
 Tuliša 


ekologické praní 

(26.7.2007 12:19:33)
Já bych zkusila ekologické praní prádla. Nejsem žádná reklama na ekologii a nechci nikoho nutit, peru ekologicky i když ekzémy nemáme, ale kamarádka co to víc studuje, tak říkala, že eko praní konkrétně pomohlo na atopické ekzémy, prý je to vyzkoušené, že když se pere bez chemie, tak to má něco do sebe... Zkusit můžete...
 Jana 
  • 

Re: ekologické praní 

(26.7.2007 13:21:55)
V cem konkretne perete?
 Tuliša 


Re: Re: ekologické praní 

(26.7.2007 19:51:19)
Jani,
konkrétně v Permonu.
 Tuliša 


Re: Re: Re: ekologické praní 

(26.7.2007 19:55:36)
Teď jsem si uvědomila, že to možná nebudeš znát a název Permon ti nic neřekne, takže pokud chceš vědět víc nebo kdokoliv jiný, tak mi napiště na mail. Já myslím, že za pokus to stojí, pokud se vy nebo děti trápíte ekzemem, tak bych zkusila fakt všechno...
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: ekologické praní 

(26.7.2007 22:08:38)
Dík, našla jsem to na netu a objednala. Vyzkouším to. Jana
 Rubiales 


Re: Re: Re: Re: Re: ekologické praní 

(27.7.2007 15:49:07)
Kde jsi prosim ten Permon objednavala? Taky bych ho chtela vyzkouset.
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ekologické praní 

(27.7.2007 15:55:00)
Napsala jsem na www.missiva.cz, ze bych si ho chtela objednat, jeste mi neodepsali, mozna se raduju predcasne :-)
 eva 
  • 

ekopraní - mýdlové ořechy 

(29.7.2007 13:12:08)
zdravím vás.. nemáte někdo zkušenosti ohledně praní s mýdlovými ořechy?
 gabča 
  • 

Re: ekopraní - mýdlové ořechy 

(29.7.2007 13:42:50)
Peru v eko tekutém prášku na mýdlové bázi pokud chceš více info napiš na matej.verunka@centrum.cz
 Lenka 
  • 

Re: ekopraní - mýdlové ořechy 

(29.7.2007 16:51:31)
Peru v mydlovych orechach asi 4 mesice. Miminko bude az v zari, ale chtela jsem to vyzkouset. Jsem s tim naprosto spokojena. Na bile pradlo pridavam sul, na skvrny zlucove mydlo. Dokonce jsem se zbavila nekterych skvrn, ktere mi nesly vyprat beznymi prasky vcetne Vanish. Nevim, jak to bude fungovat na pleny, ale snad to zlucove mydlo pomuze. Orechy jsem dala i v pribuzenstvu a po vyzkouseni na ne vsechny prechazi. Daji se objednat na www.plinky.cz, www.latkovky.cz nebo se podivat na www.ekoprani.cz. Je tam k tomu docela dost diskuzi (uz si nepamatuji, kde presne).
 Jana 
  • 

Re: Re: ekopraní - mýdlové ořechy 

(30.7.2007 13:25:52)
Ahoj,

peru pro synka- 7 měsíců..taky v mýdlových ořechách,přidávám jedlou sodu. Musím ale říct, že plínky se mi nepodařilo vyprat, takže plínky peru v Batoleti.
 Lucka,Adélka a Kubík 


Re: Re: ekopraní - mýdlové ořechy 

(31.7.2007 20:59:52)
prosim te jak pridavas to zlucovy mydlo? zvlast na skvrny nebo primo do pracky s pradlem?
 Marie 
  • 

Re: ekopraní - mýdlové ořechy 

(1.8.2007 10:32:50)
Mýdlové ořechy mají stejnou prací účinnost jako čistá voda. S ohledem na jejich nutnou přepravu z druhého konce světa je velice diskutabilní předpona "eko".
 Věra. 


Re: Re: ekopraní - mýdlové ořechy 

(1.8.2007 11:34:54)
Souhlas s Marií, účinnost mýdlových ořechů na výslední prací efekt je podobná jako účinnost čisté vody, perte tedy raděj jen ve vodě a ušetříte za dovoz ořechů tisíce km odsud.

Test vyšel ve francouzské obdobě časopisu Test, proběhl i u nás někdy na jaře, mýdlové ořechy vyšly s minimálním efektem na praní.
 Insula 


Re: ekologické praní 

(26.7.2007 13:54:40)
Nevím, jestli to funguje, nemám zkušenosti, ale každopádně je nejdůležitější pořádně máchat. Klidně i zapnout dvakrát za sebou máchání.
 ronniev 


Re: Re: ekologické praní 

(30.7.2007 20:46:03)
Souhlas. Mně to doktorka taky kladla na srdce. Do tří let jsem všem dětem prala věci výhradně zvlášť, bez aviváže a po doprání a odstředění zapnula ještě jeden máchací cyklus. Jsem sama atopik a bronchitik a v rodině mého muže je ekzém a astma, takže to děti mají chudáci z obou stran. Kojením, hlídáním stravy (např. do roka bez lepku), důsledným mácháním prádla, promašťováním kůže (osvědčil se excipial lipolotio), občasnými koupelemi s mořskou solí a každoročním pobytem u moře jsme to - ťuk ťuk ťuk - zvládli tak, že dnes jsou problémy u všech minimální a projeví se v podstatě jen v zimě, v mrazech. Potravinová omezení dnes už nedodržujeme žádná (děti jsou 10, 8, 5), jen excipialem ještě mažeme, ale teď v létě jen tak jednou, dvakrát do měsíce (v zimě víc).
 Daniela 
  • 

Ekzém po Persilu 

(29.7.2007 4:16:43)
My jsme měli náběh na AE odmalička, ale vzhledem k preferované bio stravě jsme to asi 2 roky zvládali. Naplno se nám rozjel až letos v květnu po JEDINÉM praní v Persilu, kdy jsem zrovna neměla peníze na Sanosol - bio prací prášek. Od té doby bojujeme... a i já, která jsem absolutně proti mastem s kortikoidy, zhruba jednou týdně mažu... zkusím ty masti, o kterých tu píšete, je to totiž peklíčko. Ačkoli máme ekzém "teprve" dva měsíce, už máme parádní pigmentové mapy :-(. Musíme znovu najet na homeopatika, ale dcera na ně bohužel reaguje málo...
 Daniela 
  • 

Ne Sanosol, ale Sodasan 

(29.7.2007 4:17:53)
Už se mi ty názvy pletou :-)
 gabča 
  • 

Re: Ekzém po Persilu 

(29.7.2007 10:33:13)
Ahoj a kolik stojí ten tvůj eko prášek na který jsi neměla a měla jsi na persil, vždyť ten je taky drahý ne? Můžu ti doporučit eko prášek od české firmy stojí méně než persil při tvém zájmu napiš napiš na matej.verunka@centrum.cz
 Lucka, 2 děti 
  • 

Re: Tide taky můžeš zkusit 

(23.8.2007 9:00:25)
Ahoj, souhlasím s tím, že nejlepší je prát ekologicky, nicméně když jsem se ptala naší (vyzkoušené) léčitelky na nějaký super prášek(měla jsem leták, dneska jméno nevím), rezolutně řekla ne,naopak velmi dobře vyšel obyčejný Tide. Peru v něm 3 roky, od té doby, co máme pořádný ekzém, máchám víckrát a nepoužívím aviváž. Ekzém se ve 3 letech výrazně zlepšil, ale už 2 roky tvrdě dodržujeme dietu. Ekologie je dobrá věc, ovšem v případě ekzému po celém těle jsem musela dát přednost tomu, že nebudem chránit planetu, ale kůži naší holčičky. Asi jsem zrovna potkala něco, co nebylo úplně neškodné.
P.S. pro zajímavost, vzpomínám si, že Lovela sensitive vyšla hůř než ten Tide. Zkuste, na každou kůži sedne něco jiného, ovšem v batolecím věku bez diety nad úporným ekzémem nevyhrajete
 Ekaterina 


Re: Dulezite 

(26.7.2007 12:44:28)
Že nemá cenu s ekzémem bojovat mastmi, tak to tedy nesouhlasím. Syn má ekzém už od šestinedělí. V 5 měsících byla diagnostikována potr. alergie - pšenice, bílek, mléko. Všechno toto jsem vynechala ze svého jídelníčku, protože jsem kojila (a kojím i v roce synova věku dosud). Samozřejmě taky kakao, dráždivé koření, některé ovoce, atd. Přesto se synův ekzém zlepšil jen mírně. Takže zkoušíme různá mazání, teď slavíme úspěch s krémem A-derma Exomega - ekzém na 14 dnů zmizel úplně, pak se zase objevil, ale je výrazně lepší. A to i ve vedrech, kdy jinak byl ekzém hodně rozjetý.
 annette 
  • 

Re: Dulezite 

(29.7.2007 20:39:47)
i já mám doma atopika a můžu říct že to není utrpení rodičů ale dětí!Naší anetce vadila i voda kterou má doma každej když otočí kohoutkem!Naštěstí je u nás studánka s kojeneckou vodou tak jsme si jí tahali domů a dcerku v ní koupali!Atopický ekzém ustoupí až ustoupí alergie potom už je to jen dobré!!Přeji všem dětem a jejich rodičům co nejméně probdělích nocí a hlavně brzké uzdravení!!Aneta
 Michal 
  • 

Re: Dulezite 

(29.7.2007 20:43:12)
Na atopický ekzém mám jitrocelový extrakt vlastní receptura, který léčí ekzémy s více než 90% úspěšnosti. Nebudu k tomu nic dodavat, protože si každý myslí , že je to reklama, ale za cenu kterou to nabizím, nemohu se nijakým spůsobem obohatit, protože to davám teměř za vyrobní cenu. Mast 50ml - 50.Kč, olej 50ml - 60.-Kč. Můžete se na mne obratit i na tel.596744672, 608431916.
 Jana 
  • 

Re: Dulezite 

(29.9.2008 22:51:44)
souhlasim, ze se musi v kazdem pripade hledat pricina akzemu, ale jak rikate, MASTI rozhodne pomahaji, resp. nesmi chybet / kortikoidy pouzivat opravdu jen vzacne pri akutnim zhorseni) jinak vysusenou kuzi promastovat KVALITNIMI PRIRODNIMI KREMY /na trhu je jich cela rada, me se nejlepe osvedcil Grahams Natural alternatives, dela zazraky} u vetsiny je to alergie na MLEKO a ekzem je protestem organismu proti necemu, co nesnasi...
 Lenka 
  • 

S ekzémem žiju už 33 let... 

(26.7.2007 11:32:08)
... a tak jsem celé těhotenství řešila strach, aby to naše miminko nezdědilo. Naštěstí se tak nestalo. Dodnes ale nezapomenu radu naší - tehdy budoucí - pediatričky: Od začátku zcela bez kosmetiky, žádné mýdlo, šampon, oleje, nic. Miminko se nemá kde ušpinit, je prostě jenom třeba zpocené a či pokakané, a to všechno zvládne čistá voda. Té rady jsme se drželi a držíme dodnes. Mýdlo ani sprcháč nepoužívá v naší rodině vůbec nikdo a i já mám proto kůži mnohem lepší - I když, promazávat musím prostě pořád, jinak je zle. A tady můžu doporučit obyčejnou modrou indulonu.

A ještě ta psychika
V dětství jsem velmi trpěla posměchem spolužáků - ekzém, ekzém.. Je důležité připravit Vaše dítě na takovou situaci, aby vědělo, že není prašivé a dokázalo případné hnusné poznámky odpálit, aniž by se dotkly jeho vlastní sebedůvěry. Ne každé to dokáže samo.

Tak hodně zdaru a pevné nervy v boji s ekzémem.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Dotaz. 

(26.7.2007 12:05:48)
Tvůj příspěvek nečiší právě optimismem, takže doufám, že otázka, kterou položím nebude vypadat jako rýpavá, protože, tak to fakt nemyslím.
Tedy, pokud nepoužíváte mýdlo ani sprcháč, čím si třeba myjete ruce - já se při vaření třeba zamastím, to vodou dolů nejde a můj manžel je automechanik :)
 Hela, syn 9 let 
  • 

Re: Dotaz. 

(27.7.2007 10:30:43)
Taky mám ekzem skoro 30 let, ale poslední 2 roky mám tip od mé kožní doktorky na Balneum Hermal, je to sice olejová přísada do koupele, ale dostala jsem to předesané na umývání rukou, když jsem měla olezlé ruky na hřbetech i dlaních a to tak, že jsem i vařila v gumových rukavicích. Moc to nenapění, ale umývá dobře a hlavně nevysušuje!
 Reny 
  • 

Re: Re: Dotaz - balneum hermal 

(29.7.2007 11:13:42)
Take pouzivam Balneum Hermal na myti rukou. Ekzem na rukou mam chronicky, coz zhorsuje caste myti. A kvuli miminku si ruce myji velmi casto (krmim bohuzel po prstu strikackou). Nejmensi skodu nadelaji olejove myci prisady - krome vyse uvedeneho mam vyzkouseny myci olej Exomega (A-derma)....
 gabča 
  • 

Re: Re: Re: Dotaz - balneum hermal 

(29.7.2007 11:51:32)
Ahoj Reny, můžeš se i podívat na www.missiva.cz vyrábí eko výrobky má výborny jar celestina nedráždí nejvíce si ho pochvalují ti co mají problémy s ekzémem na rukou, po vyzkoušení a mytí v tomto jaru měly do 14dnů po ekzému, je tam i krém na ruce a nehty který je pro ekzém na rukou výborný podívej se a napiš na matej.verunka@centrum.cz, jo co je ještě velmi důležité jar není karcinogenní-nevznika rakovina tlustého střeva, tak i přípravek do myčky. Je tam toho hodně tak koukni a písní co na to říkáš. ahoj
 janča syn 2 roky 
  • 

k atopickému ekzému 

(30.7.2007 7:34:20)
bych chtěla napsat,že i my ho máme. To už 3 měs věku. Je pravda, že postupně se ekzém zlepšuje. Museli jsme vynechat čokoládu, ořechy, rajčata, papriku. Jinak se nám daří držet ekzém v přirozené formě. Koupeme taky v Balneum hermal a promazáváme Ambidermanem 1 x denně. Mazali jsme dle potřeby. V dubnu jsme byli na Slovensku v termálních lázních Podhájská a to nám taky pomohlo. Podle mě je to boj na dlouho trať, ale každý musí podle svého vysledovat co vadí a co ne. Naše syna třeba zase vůbec na alergii netestovali, vše jsme sledovali sami doma. Pereme taky v šetřném prášku a aviváž vůbec nepřidávám. Držím vše palečky, aby se brzo uzdravili nebo alespon zmírnili problémy.
 janča syn 2 roky 
  • 

k atopickému ekzému 

(30.7.2007 7:34:20)
bych chtěla napsat,že i my ho máme. To už 3 měs věku. Je pravda, že postupně se ekzém zlepšuje. Museli jsme vynechat čokoládu, ořechy, rajčata, papriku. Jinak se nám daří držet ekzém v přijatelné formě. Koupeme taky v Balneum hermal a promazáváme Ambidermanem 1 x denně. Mazali jsme dle potřeby. V dubnu jsme byli na Slovensku v termálních lázních Podhájská a to nám taky pomohlo. Podle mě je to boj na dlouho trať, ale každý musí podle svého vysledovat co vadí a co ne. Naše syna třeba zase vůbec na alergii netestovali, vše jsme sledovali sami doma. Pereme taky v šetřném prášku a aviváž vůbec nepřidávám. Držím vše palečky, aby se brzo uzdravili nebo alespon zmírnili problémy.
 Lenka 
  • 

Re: Dotaz. 

(29.7.2007 20:03:18)
Ahoj,
Na ruce používám Oilatum gel (Oilatum plus taky do koupele) anebo physiogel od firmy Stiefel.
 Lenka 
  • 

Re: Dotaz. 

(29.7.2007 20:03:20)
Ahoj,
Na ruce používám Oilatum gel (Oilatum plus taky do koupele) anebo physiogel od firmy Stiefel.
 Petra, dcera 1 rok 
  • 

taky bojujeme 

(29.7.2007 23:03:36)
Ahoj, taky doma bojujeme s ekzémem, dcera je atopička od dvou měsíců, zatím má prokázanou alergii na vejce, ale nevím, jestli je už všem dnům konec.... spíš se pořád obávám, co se ještě projeví. Jenom že nám kromě vynechání alergenu ze stravy (i z mé, dokud jsem kojila) a dodržení obvyklých doporučení (umělé mléko jen hypolaergenní, vyhýbat se preventivně všem silným alergenům, jako je mléko, ořechy apod., vaření z bio potravin atd.) pomohlo právě neustálé promazávání. Vyzkoušela jsem za ten rok spoustu věcí a nakonec se nám nejvíc osvědčilo:
1. Před spaním důkladně promazat glycerinovým krémem (podle našeho pediatra ho dnes už moc lékařů nedává, ale když už na tom byla dcera hodně zle a museli jsme na čas použít i kortikoidy, tak řekl, že zkusit můžeme, a zabralo to perfektně) - je hodně mastný a kůži opravdu promastí
2. Přes den natírám krémem na atop. ekzém Bioderma od A-dermy (nyní jen ráno, ale když to bylo hodně špatné, tak i několikrát denně)
3. Do koupele používám Balneum Hermal
4. Klasické mýdlo vůbec, jen trochu speciálních "mýdel" určených pro atopiky (měli jsme víc, v lékárně určitě poradí)
5. Koupání celkově omezit

Aktuálně je na tom dcera realivně dobře, většina ekzému zmizela úplně a nevrací se ani při silném zapocení (což ještě loni byl problém číslo jedna), zůstal jí už jen jeden malý flíček pod paží, ale i toho se snad (doufám) brzo zbavíme.
 Ivana + 3 deti 
  • 

imunomodulátory 

(4.8.2007 11:36:46)
ahoj,
nečetla jsem celou diskuzi a mozna to tu uz zaznelo, ale vcera jsem se informovala v Motole na imunomodulátory. pani doktorka mi sdelila, ze se jiz pouzivaji, ale jsou pro deti az od 2 let. tak to jen pro informaci, kdyby se po tom nekdo pidil.
hezky den, ivana
 Marky 
  • 

Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(26.7.2007 12:33:03)
Já žiju s ekzémem 30 let a mám ho už plný zuby. Říkám si, že Bůh přeci nemohl rozhodnout:"tahle holka bude celý život trpět", tak se snažím hledat příčinu, ale zatím se nedaří.
 Irene 
  • 

Re: Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(26.7.2007 13:09:23)
Zkus nějakého dobrého homeopata, nebo regresi - tam se taky dá zjistit příčina a něco s tím udělat. Viděla jsem pána, který se zbavil lupenky.
 Zuzana+Terezka 


Re: Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(26.7.2007 16:26:32)
Ahoj, já to dobře znám, měla jsem velmi velmi akutní od 13 do 20 let. Vyzkoušela jsem snad všechno (kromě homeopatie, v té době to ještě nějak nebylo). Lžela jsem s tím i v nemocnici, nikdo už nevěděl kudy kam, ani nejlepší kožaři, ani léčitelé.... no beznadějný. A psychika taky v háji. No a pak už jako poslední šance mě máma vzala do centra Paracelsium (tuším, že se jmenovalo takhle). Lékařka se jmenovala nějak jako Bannasová. Dělala metodu, která je třeba v německu úplně normální, ale tady zatím ještě není uznávaná (tedy v té době nebyla). V jednoduchosti to vypadalo tak, že mi vzali krev a moč. A z toho nějak vyfiltrovali ty látky, které mi škodily a udělali z nich kapky. Pak jsem několikrát denně kapala ty dvoje kapky pod jazyk jako očkování. Stálo to tenkrát 4 tisíce (v porovnání s tím, kolik jsme do toho exemu narvali za ty léta peněz, to bylo fuk), ale už jsem na další kůru nemusela. Můj šílený exém zmizel. Během tří měsíců. Je to pět let, pokožku mám stále suchou a citlivou, nepoužívám mýdla ani chemické prací prostředky, ale ten exém jako takový je fuč. Ještě říkala, že se to může vrátit v těhotenství, ale ťuk ťuk, nic. Sice teď díky tomu trochu šílím z dcery, hodně dbám na stravu a tak, ale říkám si, že kdyby se to nedejbože rozjelo, vezmu jí k této lékařce co nejdřív. Čím dřív, tím líp. Takže zkuste vyhledat na netu Paracelsium - MUDr. Bannasová. Zdravím, Zuzana
 Michala, (syn 3r., neteř 2r.) 
  • 

Re: Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(27.7.2007 6:32:53)
Mám 2-letou neteř Marušku, u které se projevil ekzém v 9. měsících. Od té doby se Maruška změnila v uplakaný, nevyspalí uzlíček, nad kterým nám všem krvácelo srdce.
Lékaři nepomohli a řekli, že musíme počkat do tří let a pak se mohou udělat testy, aby zjistili původ tohoto ekzému. S tímto ortelem jsme se nemohla v žádném případě smířit.
Zabrousila jsem na internet a zkoušela různé masti. Pomohlo nám ošetřující konopné mléko ATOPOS na atopii a lupénku(245,-Kč) a zázračný krém SKIN-CAP (420,-Kč).
Po týdnu natírání SKIN-Capem zůstaly po ekzému pouze vybledlé fleky. Kůže je krásně hladká. Teď pouze promašťujeme preventivně mlékem ATOPOS. Mohu všem doporučit. Opravdu
zázrak!!
Zdravím všechny a přeji co nejvíce úspěchů v léčbě.
 Zuzana, 2 vnoučata 
  • 

Re: Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(30.7.2007 9:33:56)
Je to opravdu nepříjemné, když ekzém zlobí tolik let a stále nelze nalézt příčinu.Vyzkoušela jste i nějakou alternativní léčbu? A dáváte pozor, po kerém jídle se vám to případně zhorší? Můj malý vnuk z ničeho nic dostal atopický ekzém na obličejík, jen na jednu tvářičku. Bylo to krásné miminko, s kudrnatými vlásky - a ekzém vypadal opravdu odpudivě, každý si ho hned všiml. Samozřejmě mu předepsali nějaké kortikoidy, ale naštěstí se to postupně za pár měsíců podařilo odstranit stravou, dcera jednak absolutně nedává čokoládu, sladkosti a vůbec ne nějaké mandarinky či pomeranče, to může často působit dráždivě. Pak se snaží krmit děti aspoň částečně makrobiotickou stravou, přírodními potravinami atd., správně upravenou zeleninou. Nechci to zakřiknout, ale momentálně mají obě děti pleť bez problému. A jak jsou zvyklé na určité jídlo, ani nějakou čokoládu a sladkosti nevyžadují.Myslím,že je chyba, když rodiče navyknou děti na sladkosti.
Já sama jsem měla zase problémy s pletí, brala jsem to, že ji mám hodně suchou, myslím taky, že jsem si leccos během života způsobila sama, že jsem používala pořád krémy na hodně suchou pleť a mazala si tím celý obličej, přičemž vlastně jsem měla pleť smíšenou, uprostřed rozhodně ne přesušenou. Člověk někdy sám nadělá určité chyby. Pak se mi začaly dělat z ničeho nic různé červené fleky, chodila jsem na alergologii, mám m.j. lehké alergické astma. A před svatbou dcery jsem najednou byla úplně fialově flekatá, chodila jsem na infuze na alerg. A teprve když mi jednou na kožním nová lékařka doporučila používat kosmetiku La Roche Possay (docela drahou na moje poměry), tak se to upravilo, žádné alergie ani fleky na obličeji. Prostudovala jsem si letáček a vybrala vhodné krémy a používám je už několik let s naprostou spokojeností. Občas, když chci ušetřit, zkusím chvíli něco levnějšího - a ihned je to znát. Nedá se nic dělat, že toto mléko na obličej stojí přes 300, zatímco i kvalitní mléka např. od LÓréal polovinu. Zkoušela jsem i naprosto čisté, doma vyškvařené sádlo, které by nemělo kůži dráždit. Ale vzhledem k tomu, že na nose a okolí mám lehké červené žilky, musím používat dva různé krémy. Toto popisuji proto, aby bylo vidět, jak je někdy těžké vyzkoumat, co vlastně vaše kůže vyžaduje a že to trvá i řadu let, než na to člověk přijde.
A co se týká dětské kůže, tak je velmi nutné v létě zvláště tyto děti s citlivou alergickou pokožkou mazat kvalitními krémy s vyšším faktorem. Určitě se to vyplatí.
A praní - myslím, že zde je hlavně důležité, aby bylo důkladně vymácháno, raději vždy přidat další máchání, aby zbytky prášku nedráždily citlivou dětskou pokožku. To platí i u dětí, které ekzémem netrpí.
 Lenka P. 
  • 

Re: Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(30.7.2007 20:11:32)
Ja mam taky atop.e. od detstvi. Je mi 45 a mam ho stale. Prave dnes jsem si musela "zase" sundat prstynky velive me svedi prsty. Namazala jsem si ruce kortikoidovou masti...
 ronniev 


Re: Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(30.7.2007 20:58:10)
Marky, když nemůžeš najít fyziologickou příčinu, nemůže ten atopák být stresový? Ten mám totiž já... a je to mrcha úporná. Vždycky přesně poznám, kdy mi nervy pracují, protože mi zflekatí předloktí a můžu se udrbat. Tedy dnes panbůhzaplať už málokdy. Mně pomohlo, když jsem se vdala - nějak si ta psychikal sedla, uklidnila se, a taky můj muž je flegmouš, tak mě trochu zklidnil (v dobrém "nakazil" tím svým nenervováním) a najednou se zklidnil i ekzém. Taky jsem opustila stresující, i když milovanou práci a odešla na volnou nohu, což taky pomohlo. Takže psycholog by možná nebyl od věci, nebo se aspoň programově snaž vyhýbat stresu.
 lampetra 


Re: S ekzémem žiju už 33 let... 

(26.7.2007 13:18:39)
Protože můj bratr má ekzém od narození, vím jak s posměšky spolužáků a dotazy lidí vůbec těžko bojoval, v sedmdesátých letech byl za exota - když ve školce nemohl spát v peří a mamka nechtěla, aby mu dávali k jídlu citrusy, vím také jak ho ekzém poznamenal na duši ( mmch má ho hrozný pořád, ale je to jeho přístupem, dělat, že nemám ekzém, znamená, že budu jako ostatní.......tzn. nemazat apod. - TO JE PODVĚDOMÍ). Takže když se mi narodila dcerenka v roce 2000, půl roku jsme bojovali s ekzémem bez kortikoidů, těch jsem se bála jako čert kříže, až asi na 10 měsících, já na pokraji nervového zhroucení ( malá byla malá, špatně jedla, málo přibírala, neustále rozškrabaná do krve, probrečené noci,.......) jsme se vydali na kožní odd. ( od kterého nás naše pediatrička zrazovala). Přinesli jsme si domů míchanou mast s 0,1% kortik. Po týdnu mazání 2*denně byla malá bez ekzému, samozřejmě, že promazáváme, mažeme pořád, ale NIKDY jsem to nenechala takhle rozjet, to raději mázneme kortikoidní mastí ( kelímek 50g nám vydrží tak na půl roku, pak jdeme pro novou, zbytek staré vyhodíme). Srovnala jsem si v hlavě, že nechci aby moje holčička trpěla tím, že je nevyléčitelně nemocná, chci raději mít sebevědomé a veselé a spokojené dítě mazané občas kortikoidy ( samozřejmě spotřebujeme kila emolencií, hypo dietu drží stále - nenaučila se jíst čokoládu, citrusy apod., jezdíme každé léto k Baltu aspoň na 14 dní, kde jí to dělá dobře ( sluníčko není ok).
 Elke 
  • 

my máme taky exém  

(26.7.2007 15:22:49)
Já s exemem bojuji od svých 14 let, kdy se mi oběvil po dlouhé pauze (kojenecký věk) a mám ho dodnes (28let). Ale život je někdy zvláštní, zamilovala jsem se do kluka a později si ho vzala i za muže, kterému se v průběhu našeho vztahu oběvil úplně ten stejný exém (máme ho oba na rukou). Takže jsme spolu lítali po doktorech a různých léčitelech, zkusili kde co, od homeopatie po kineziologii. Hlavně jsme se však museli naučit s atopickým exemem žít, tudíž nepoužívat žádnou dráždivou kosmetiku, žádné aviváže atd. Nejdeme však až tak daleko, že by jsme úplně přestali používat mýdlo, jak tady někdo psal, to si nedovedu představit. Obě naše děti pochopitelně tuto dispozici podědili. Dceři exém spontálně vymizel kolem druhého roku, se synem, kterému je necelý rok, bojujeme zatím úspěšně, dnes už má jen v podkolení jamce malé ložisko exému. Co bych poradila maminkám, jejichž děti trápí podobný problém? U těch nejmenších miminek bych radila požívat pouze bavlněné prádélko bez chloupku, prát pouze ve vodě a vyvařovat, žehlit. Pokožku promazávat čistým olejem, bez příměsí, podle mojí zkušenosti je nejlepší panenský olivový, po každém koupání. Koupat tak jednou týdně, protože malé mimi se neušpiní, jinak jen otírat, když je potřeba. Pobyt na sluníčku taky pomáhá, ale nesmí se to přehánět. Co se stravy týče, u malého zavádím, teprve teď na roce do stravy lepek , hypoalergenní mléko jsem používala asi tak do 11 měsíce, teď už používáme obyčejný Sunar. Ryby, vajíčka, citrusy, kiwi, rajčata jsou pro nás zatím tabu. Na závěr chci dodat. Někdy i když člověk udělá maximum, boj s exémem prohrává. Je to totiž běh na dlouhou trať a výsledek je stejně nejistý. Někdy se zdá, že už exém nadobro odezněl a tůdle on se vrátí a udeří ještě z větší silou. Je to o trpělivosti a ani ta někdy nestačí. Mě např. exém během těhotenství a kojení úplně zmizel, juchů radovala jsem se, a teď když už nekojím, jen vzpomínám, jak bylo prima bez exému. Ono nejde asi o to exém vyléčit, ale držet ho na uzdě, tak, aby nám příliš nekomplikoval život. Všem, kterých se tento problém týká, přeji pevné nervy.
 Smidule 


Re: my máme taky exém  

(29.7.2007 22:20:05)
Dobrý večer Elke a všichni, co trpíte AE. Nemusíte se s AE učit žít! Dnes už exisrují pžípravky, které vám mohou pomoci. Můj synovec měl AE v půl roce, a to po celém tělíčku. Bylo to hodně škaredé. Lékaři řekli rodičům, že to má na celý život a že se s tím musí naučit žít. Díky těmto přípravkům, které jsou jen z bylinek, měl AE za 2 měsíce pryč. Dnes mu je 2 1/2 roků a nemá ani flíček, přestože zbaští kde co (i jahody, rybíz...). Nemá řádné omezení! Pokud byste chtěli vědět víc (mohu poslat i fotografie před a po AE), napište mi na mail: smidova-z@seznam.cz.
 Audrey77 


zlepšení ekzému 

(26.7.2007 12:06:00)
Snad vás některé povzbudím: synovi diagnostikovali atopický ekzém v 6 měsících - hodně si užil pod kolínky, na rukou, v obličeji, na krku (to ale ještě v podstatě žádný neměl - takže se pěkně zapařoval a nešlo to mazat:-) Byla jsem z toho dost zoufalá - ta vidina do budoucna. Na kožním v brněnské dětské nemocici nám dali dvě zázračné masti: ZT pastu naložiska a H-mast na promazávání.
Ještě asi rok nebo dva se mu ekzém hlavně na jaře a v létě objevil, ale od té doby, jak když utne...snad občas drobounký problém, pupínek apod.

Nikdy jsem nezjistila, z čeho to mohl mít - řekla bych, že určitě ne z jídla, spíše se mu objevil po zapocení, tj. z tepla. Takže se zě mě stala hysterická matka, neustále dítě vysvlékající či oblékající (dodnes nechápu, jak v zimě nechají rodiče ve vytopených obchodech děti i s čepicemi a rukavicemi - my sundáváme i bundu, navlačené děti na spaní v přetopených bytech...). A funguje to - syn jí, co chce, koupe se apod.

Jediné, co dodržujeme, je promazávání těla H-mastí. Teď už je k dostání i volně bez receptu (pouze v lékárně ve FDN Brno).
 Staňka,2 synové 
  • 

Re: zlepšení ekzému 

(26.7.2007 15:11:05)
Na FN Brno a H - mast taky nedám dopustit. Kupujeme ji hodně bez předpisu.Já sama mám ekzém 27 let,náš strší syn od 6 měsíců (teď 3,3roky) a menší zatím bez (má 7 měsíců). Můžu jen potrvrdit,co se tady psalo,nedáváme žádné pěny do koupele,žádné aviváže,prádlo se 3x máchá,nosíme oblečení z bavlny (jiné prádlo prostě nesnesu já ani malý) minimum citrusů,koření a čokolády...
Jak se tu jedna mamka ptala na to umývání rukou bez mýdla - takhle mastné ruce samozřejmě mýdlem umýt musíš,ale dá se tu udělat obyčejným mýdlem nela batole a ne tekutým nebo jinak parfémovaným mýdlem.
Jinak posměch "hloupých " spolužáků známe my s ekzémem asi všichni.Cche to děti na to připravit.
 The Marta 74 


Re: Re: zlepšení ekzému 

(26.7.2007 23:44:17)
Můžu poprosit o přesný název té masti - pořídila bych ji manželovi. Děkuji.
Naše obě děti jsou zatím bez exzému, ale ještě nekřičím hop...
 Míša, syn 4 roky 
  • 

Re: Re: Re: zlepšení ekzému 

(27.7.2007 6:56:14)
Přesný název je takový, jak jsem psala, přesnější není:-)) jsou to oboje připravované masti. Dělají je myslím pouze v lékárně v Dětské nemocnici v Brně - je to jejich ,,vynález".
Takže H-mast (čti há mast) - promazávání, ZT pasta - na zanícená ložiska.
Ty H-masti dělají v různých velikostech, nevydrží moc dlouho.
 The Marta 74 


Re: Re: Re: Re: zlepšení ekzému 

(27.7.2007 13:07:16)
Aha, tak to je škoda. Jsem z Liberce a to je přecijen poněkud z ruky...Název jsem chtěla, abych si to ev. koupila v lékárně u nás nebo po netu, ale takhle je to pro nás pasé. Ale i tak díky za informaci
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: zlepšení ekzému 

(29.7.2007 19:56:09)
Ahoj, a jakého máte kožního doktora? Jsem taky z Liberce, možná bych mohla poradit. Kdyžtak se mi ozvi na mail.

L.
 Masalák 


psychika ? 

(26.7.2007 13:20:36)
Dceři se AE objevil v necelých 2 letech. Do té doby neměla žádné alergie a pleť měla od mimina sušší, ale pěknou. Pak jí přibyla sestřička, byla nachlazená, pak očkování, nějaká střevní infekce, do doho se učila chodit na hrnec a už to bylo. To se všechno sešlo během 2-3 týdnů. Hlavně sžívání s miminem je pro ni náročné, začala si kousat nehty. Po 3 měsících mám pocit, že už ji přijala a smířila se s tím. Nehty si taky přestala okusovat a exém se ztratil. Už je to skoro měsíc a nic, ani ty vedra minulý týden. Tak uvidíme, snad už se jí tolik spouštěčů nesejde.
 Insula 


Oilatum gel 

(27.7.2007 11:37:24)
Ještě mě tak napadlo. Mám exém na rukou a kožařka mi napsala na umývání rukou Oilatum gel. Dá se koupit i bez předpisu, protože to pojišťovna nehradí. Je to taková velká tuba. Obsahuje to parafín a nechává pokožku krásně hladkou a chrání jí. Myslím, že to existuje i ve formě do koupele (nabízeli mi to v lékárně), ale to jsem nechtěla, protože to mám jen na rukou.
Tady jsem to ještě našla, tak se mrkněte. Jsou tam i další výrobky vč. mýdla. Je to fakt super.

http://www.lekarna.cz/shop.php?txt_search=oilatum&action=search
 Reny 
  • 

Re: Oilatum gel 

(29.7.2007 11:26:48)
Diky za internetovy odkaz! Je skvele, ze na tech strankach je uvedeno i slozeni nabizenÿch produktu. Zaujalo me, ze Oilatum Gel obsahuje "bylinne aroma". Nevim, co si pod tim mam predstavit, ale neni to jen jine oznaceni pro parfemaci?
 ronniev 


Re: Re: Oilatum gel 

(30.7.2007 22:43:23)
Nějaké přírodní aroma to nejspíš bude, ale moc bych si tím hlavu nelámala, nám to doporučila kožařka pro koupání syna, když byl půlroční a prvně se u něj projevil atopák, a sice byl syn několikrát v ohrožení života (když jsme ho tím myli, byl příšerně kluzký a vůbec se nedal vyndat z vany :-)) ale pánbíčekzaplať, zabralo to skvěle. Dodnes ho kupuju, když mi v zimě přijede z hor s rozpraskaným kdečím (atopák se spřáhnul s chladovou alergií).
 Insula 


Re: Re: Oilatum gel 

(3.8.2007 8:07:36)
Reny, nevím, jestli je to parfémované, ale rozhodně po tom nevoníš na sto honů. :-)))) A je to opravdu doporučení od kožní lékařky. Asi to dává i na atop, protože jednou mi řekla, že mám kontakntní dermatitidu a jednou, že mám atop (pokud to není totéž). Tak nevím. Každopádně to mám pouze na rukou a objevuje se mi to po práci se saponáty (nejsem schopná brát si rukavice). Obsahuje to parafín a ten kůži krásně zvláční a taky pak zůstává kůže jakoby promaštěná od krému.
 Tina 
  • 

Neurodermitis uz nemame!!!!! 

(29.7.2007 16:01:47)
Zdravim vsechny, ktere maji stejne potize, jako my driv. Nas syn se trpel od 3 tydne nerozeni na ruzne exemy, az se prislo na to, ze je to Neurodermitis.Do 4 roku jeho zivota jsme kuzi osetrovali kortzonovou masti. Zkusili jsem i radu jinych preparatu, ale nic nepomahalo, jen ten kortizon. V lete u more byla kuze uplne zdrava, pri navratu zacalo vse znova. Pak mi kdossi poradil zajit se synem k homeopatovi. Dostal tri davky kulicek po 10 kusech ( rozdeleno na mesic) a uz behem prvniho tydne se mu cast exemu zacala ztracet. Cela cecba trvala mesic a ted uz pres pul roku nema NIC!!!Musim ale napsat, ze to nejsou homeopatika z lekarny, ani ordinace od lekarem ktery se homeopatii zabyva! Musi to byt homeopat, ktery se zavyva jen homeopatii!Nevim, jak je to v CR, my zijeme uz 10 let mimo CR, ale zde se na prvnim sezeni u HO. mluvi asi hodinu a pul o diteti, jake je, jak se chova, jak usina, a spousta jinych otazek a na zaklade toho se pak voli lecba!Pokud uz i v CR neco takoveho existuje, tak to taky zkuste!!!!Mnoho stesti!!!!
 Kudlanka 


Re: Neurodermitis uz nemame!!!!! 

(29.7.2007 21:10:42)
Homeopatie je skvělá.
Většina lidí se k ní staví doela skepticky, ale je pravda, že jsem se po problémech s imunitou, kterou mi na imunologii ještě nabourali obrátila na homeopatku a pomohla mi. Taky pomohla s ekzémem, pak v těhotenství bez léků vyléčila chřipku za tři dny. Měla jsem homeopatika k porodu i na rychlou regeneraci po něm, na kojení (všichni se mi smáli, ale po třech generacích nekojících žen v rodině jsem první kojila do šesti měsíců plně a teď skoro v deseti měsících kojím částečně) a pro mimčo na prdíky. Teď s homeopatiky zvládáme růst zubů.
Doporučuji zkusit homeopatii na ekzém, má nespornou výhodu v tom, že když nepomůže, taky neuškodí.
Mě pomáhá moc.
 Tina 
  • 

Re: Re: Neurodermitis uz nemame!!!!! 

(29.7.2007 21:30:44)
To je skvele!Taky u deti bych doporucila napr. u zanetu stredniho ucha homeopatii! Pokud je homeopat seriozni, tak za urcitou dobu, kdy treba HO. nepomohla, posila normalne k lekari, aby nasadil ATB. Nam se to ale zatim nestalo. Ziji v CH a zde se hodne rodicu stavi ke skolni( klasicke) medicine velmi skepticky, nevyjimaje ockovani, ale to je jina kapitola. Samozrejme jsou stavy,( akutni) kde HO. nepomohou, ale jinak prakticky vsude! U toho zanetu stredniho ucha je problem v tom, ze pokud se opakovane leci ATB, tak se v pozdejsim veku muze projevit porucha sluchu a to bohuzel dost casto! Dokonce i klasicti lekari to potvrzuji!!!!Takze: i kdyz cesi nemusi napodobovat zapad ve vsem, v homeopatii a v jeji sireni by teda meli!!!!
 helena 
  • 

Kozí syrovátka 

(30.7.2007 16:58:40)
Vyrábím si pro chut sýry z kozího mléka. Z jednoho litru mléka je asi 80 dcl syrovátky. Nejdřív jsem jí ruzně lila slepicím, dávala psovi a pka jsem se v ní poučena začala koupat. Mám kůžičku jako Kleopatra - jsem naštěstí zcela neatopický stvoření - a pak jsme se někde dočetla že má kozí syrovátka dobrý vliv na ekzémy. No a tak už mám tři - čtyři odběratele syrovátky. Naprosto si cizí ,různě staré děti a zcela neuvěřitelné výsledky.Po týdnu /!/ koupání ve vaně s litrem syrovátky a pak spláchnutí obyč.vodou- zklidnění svědivosti a a zklidnění ložisek. Jedno dítko má suchý ekzem, dvě jsou mokvavá - byla a jedno to střídalo. Měla jsem pocit, že se mi to zdá, že museli změnit prášky nebo něco vyhodit z výživy, tvrdí mi , že nic neměnili . Poblíž Č.B. si přijeďte a vyzkoušejte. hema63@seznam.cz
 Kudlanka 


odvar z otrub 

(30.7.2007 17:43:28)
Kamarádka koupe dceru v odvaru z otrub a taky jí to moc pomohlo.
 Mirka 
  • 

Re: Kozí syrovátka 

(13.8.2007 18:40:09)
Upozornění pro atopiky: NIKDY se nekoupejte v syrovátce, pokud jste na syrovátku alergičtí. To bývá častý jev u atopických dětí do tří let. Pozor na to!
 Markéta 
  • 

Ekzem 

(3.8.2007 11:11:15)
Ahojky,
já sama trpěla atopic. ekzemem od mala, moje maminka byla dosti obětavá, vyzkoušeli jsme tehdy co se dalo, pravidelné koupele v otrubách, dehet, diety, slaná voda, horské sluníčko, masti ..nic nepomáhalo. nesměla jsem citrusy, čokoládu, ořechy ..to vše ekzem jenom zhoršovalo. Pomáhala jedině kortikoidová mast Lucinar, ani nevím, zda se ještě vyrábí. Ovšem tím se to nedalo léčit jen v nejhorším snížit. V pubertě kolem 14 roku to doslova vygradovala bolákama a horečkou. Byla jsem odvezena do lázní - Teplice nad Bečvou a díky jejich péči jsem po dvou ztrávených měsících měla po ekzému. Přispěla tomu určitě hormonální změna, ono období puberty a samozřejmě každodenní péče lékařů, odběry krve a masti přímo dle výsledků .. Dnes je mě 31 let a ekzem od 14 let nemám. Trošku se obávám, co způsobí těhotenství které zatím není, ale časem snad bude :-)
Co můžu ještě vřele doporučit je akupunktura.
Držím všem palce, aby se ekzem dal na ústup, tak jako u mě :-)
 Petra 
  • 

ekzém+potravinová alergie 

(9.8.2007 0:21:48)
Moje tříletá dcera trpí atopickým ekzémem po celém těle. Potravinová alergie propukla pravděpodobně po transplantaci jater na roce života. Na brambory a vejce má prokázanou alergii, ale na většinu ostatních potravin má tzv.nesnášenlivost (mléko,luštěniny,hroznové víno,okurku, meloun, ocet, čokoláda, ryby, soja,mák,jablka,kukuřice...), takže se po nich ekzém zhorší, i když krevní testy alergii neprokáží.Život s atopickou dermatitidou je skutečně velmi náročný a to jak pro dítě tak pro rodiče. Velkým problémem je úmorné svědění následné škrábání a úkol pro rodiče-zabránit škrábání...Promašťování pokožky je opravdu ZÁKLAD. My po mnoha pokusech s různými mastmi používáme na promašťování (minimálně 4x denně celé tělo) Vitamínovou mast, kterou míchají pouze v lékárně ve fakultní nemocnici v Motole (100ml stojí 100,-Kč ale je opravdu skvělá!),dále krém Lipobázi,Calcium Panthotenat a míchanou mast Cutilan. Proti sluníčku mažeme Avent 50 s minerálním filtrem, který sluneční paprsky na kůži prostě nepustí. K mytí používáme dětskou kosmetiku SebaMed. Každý musí sám vyzkoušet, co mu nejlépe vyhovuje. Kortikoidy používáme vyjmečně, ale když je nejhůř tak se nedá nic dělat, jinak je to trápení dítěte a v dnešní době je obsah hormonů velmi snížen. Kortikoidní masti ale předepisuje dermatolog podle akutuálního stavu kůže. Dcerka má velmi omezený jídelníček ale musím říct, že je statečná a hodně disciplinovaná. Mě ale trhá srdce, když se mě ptá:"A můžu hamat tohle maminko?" a já vím, že ne. Snažím se jí to nahradit něčím, co má ráda a co může, ale... Je to skutečně běh na dlouhou trať, tak přeji Všem klidovou fázi ekzému a stálou víru, že bude líp :o) PS.Pokud někdo nemůže KM ani soju, osvědčil se mi přírodní rýžový nápoj ISOLA BIO. I vločková nebo krupičná kaše je z něho moc dobrá.
 Petra, Daniel(3), Mikuláš(1) 
  • 

Solná jeskyně 

(12.8.2007 22:12:49)
Milé maminky, starší syn trpí těžkou atopií od 2. měsíce, mladší syn lehčí formou - pouze nožičky a zápěstí - od 9 měsíců. I přesto, že u děti od narození dodržuji zásady správné životosprávy, koupu je pouze v přírodních olejích a natírám též přírodními oleji a krémy, ekzém se šířil neuprosným tempem a starší syn se prvními 3 roky svého života doslova proškrábal. Asi nemusím psát o probdělých nocích a zoufalství, které jsme si prožili.Ještě donedávna jsem téměř denně čelila dotazům, jenž mi kladli neznámí lidé na ulici typu:"paní, co je chlapečkovi"? Ekzém zasahoval do 2/3 obličeje a mého krásného chlapečka doslova netvořil.
Vše se doufám, že už napořád,změnilo před měsícem, kdy jsme strávili týden u moře. Daneček se hojil doslova před očima, a to se téměř nekoupal. Koupání v moři pro něj bylo velmi bolestivé, stačil však jen celodenní pobyt pod stromem na pláži. Ihned po návratu jsem začala s oběma chlapci navštěvovat solnou jeskyni v Brně.Po 3 týdnech pravidelných návštěv v jeskyni je mladší syn úplně čistý, Danečkovi zbylo posledních pár stroupků.Maminky, máte-li takto postižené děti, zkuste i vy solné jeskyně, budu držet palečky, aby i vám tento "zázrak" pomohl.
 Lucka, 2 děti 
  • 

Re: Jak často? 

(21.8.2007 20:56:47)
Jak často chodíte do jeskyně? My jsme byli dneska poprvé, ze stejného důvodu...
 Petra, ,2 kluci-1,3 
  • 

Re: Jak často? 

(22.8.2007 14:16:24)
První týden jsme byli 3x, nyní chodíme 2x týdně. Po 2. návštěvě se kluci zhoršili, zahlenili, od 3. návštěvy se zas vše zlepšilo, nyní nystalo opět zhoršení, doufám, že pouze přechodně:). Kromě toho jim každý den sypu do koupele sůl z mrtvého moře, asi 2 polévkové lžíce. Je to množství, které je neštípe, ale snad trošku pomáhá.Myslím, že je to pro ně i dobrá prevence před nemocemi respiračními, které hrozí s nadcházejícím podzimem a vstupem do školky.Hodně štěstí, P.
 Blanka, Adámek 9měsíců 
  • 

Re: Solná jeskyně 

(27.8.2007 14:51:31)
Můžudo solné jeskyně s devětiměsíčním chalpečkem, nebo mám počkat až mu bude rok?
Děkuji za odpověď, Blanka
 Blanka, Adámke 9měsíců 
  • 

Strava 

(27.8.2007 14:09:45)
Dobrý den, můžete mi poradit, jak stravovat devětiměsíčního chalpečka, aby se nezhoršoval atopický ekzém?
Pije hypoalergenní nutrilon,dopoledne má ovesné vločky s ovocem (banán, broskev), s jablkem jsem neuspěla, nechce ho jíst. V poledne má masozeleninový přikrm, druhy masa střídám, dávam brambory,zkusila jsem těstoviny a k tomu buď mrkev, kedluben, špenát,červenou řepu nebo cuketu.Brokolikci, květák a rlžičkovou kapoustu jsem zkusila, nadýmalo ho to tak, že proplakal celou noc a nešel utišit.Odpoledne má Nutrilon, neche pít, tak se občas lopotím a dávám muto ze lžičky. S čajem asi s kojeneckou vodou jsem meuspěla , z lahvičky vůbec ne, po lžičkách to prská. Večer dávám nemléčnou rýžovou kaši.
Syn prospívá dobře,ze lžičky pápá vzorně, ale pít z lahvičky je skutečný problém.
Mám pocit, že strava je hodně jenotvárná.jestli mi můžete někdo poradti, co dalšího můžu zařadit do jídleníčku a jak přimět synak pít, budu moc ráda.
Děkuji za rady

Blanka
 Marketa 
  • 

Problém 

(19.8.2011 22:14:56)
Dobrý den,
chci se zeptat jestli nevíte co to mám a kdyžtak jak to řešit. Už dlouho mám tmavý spíš dočerna krk a to zezadu a trochu zestran. Vůbec nevím od čeho se mi to dělá. Krk si myju pořádně mýdlem ale dolu to nejde.Děkuji
 koudelina 


ichtyoza 

(17.11.2011 10:57:59)
Dobrý den, jako rodiče chlapečka narozeného jako collodion baby s následnou ichtyozou,jsme založili webovky a facebook, kde se budeme snažit shrnout veškeré informace, které najdeme a hlavně rady a pomoc od lidí, kteří ichtyozou(collodionem baby) trpí nebo s ní mají jakékoli zkušenosti nebo jen chtějí nějak pomoci. Chceme tím pomáhat lidem kolem nás i sobě. Nejen podporou navzájem, ale právě sdílení různých zkušeností, informací a poznatků, může vést ke zlepšení této choroby.
Prosím, máte někoho blízkého nebo známého, který má problémy s kůží nebo se jen chcete informovat, pište, sdílejte, prostě cokoliv, aby nás bylo víc. Děkuju Petra K.

http://www.ichtyoza-collodion-baby.cz/

https://www.facebook.com/pages/Ichtyoza-Collodion-Baby/292882334075150

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.