| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Trápení s kůží

 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]
17.11.2011 10:57:59
Dobrý den, jako rodiče chlapečka narozeného jako collodion baby s následnou ichtyozou,jsme založili webovky a facebook, kde se budeme snažit shrnout veškeré informace, které najdeme a hlavně rady a pomoc od lidí, kteří ichtyozou(collodionem baby) trpí nebo s ní mají jakékoli zkušenosti nebo jen chtějí nějak pomoci. Chceme tím pomáhat lidem kolem nás i sobě. Nejen podporou navzájem, ale právě sdílení různých zkušeností, informací a poznatků, může vést ke zlepšení této choroby.
Prosím, máte někoho blízkého nebo známého, který má problémy s kůží nebo se jen chcete informovat, pište, sdílejte, prostě cokoliv, aby nás bylo víc. Děkuju Petra K.

http://www.ichtyoza-collodion-baby.cz/

https://www.facebook.com/pages/Ichtyoza-Collodion-Baby/292882334075150
  • 
19.8.2011 22:14:56
Dobrý den,
chci se zeptat jestli nevíte co to mám a kdyžtak jak to řešit. Už dlouho mám tmavý spíš dočerna krk a to zezadu a trochu zestran. Vůbec nevím od čeho se mi to dělá. Krk si myju pořádně mýdlem ale dolu to nejde.Děkuji
Jana
  • 
29.9.2008 22:51:44
souhlasim, ze se musi v kazdem pripade hledat pricina akzemu, ale jak rikate, MASTI rozhodne pomahaji, resp. nesmi chybet / kortikoidy pouzivat opravdu jen vzacne pri akutnim zhorseni) jinak vysusenou kuzi promastovat KVALITNIMI PRIRODNIMI KREMY /na trhu je jich cela rada, me se nejlepe osvedcil Grahams Natural alternatives, dela zazraky} u vetsiny je to alergie na MLEKO a ekzem je protestem organismu proti necemu, co nesnasi...
Blanka, Adámek 9měsíců
  • 
27.8.2007 14:51:31
Můžudo solné jeskyně s devětiměsíčním chalpečkem, nebo mám počkat až mu bude rok?
Děkuji za odpověď, Blanka
  • 
27.8.2007 14:09:45
Dobrý den, můžete mi poradit, jak stravovat devětiměsíčního chalpečka, aby se nezhoršoval atopický ekzém?
Pije hypoalergenní nutrilon,dopoledne má ovesné vločky s ovocem (banán, broskev), s jablkem jsem neuspěla, nechce ho jíst. V poledne má masozeleninový přikrm, druhy masa střídám, dávam brambory,zkusila jsem těstoviny a k tomu buď mrkev, kedluben, špenát,červenou řepu nebo cuketu.Brokolikci, květák a rlžičkovou kapoustu jsem zkusila, nadýmalo ho to tak, že proplakal celou noc a nešel utišit.Odpoledne má Nutrilon, neche pít, tak se občas lopotím a dávám muto ze lžičky. S čajem asi s kojeneckou vodou jsem meuspěla , z lahvičky vůbec ne, po lžičkách to prská. Večer dávám nemléčnou rýžovou kaši.
Syn prospívá dobře,ze lžičky pápá vzorně, ale pít z lahvičky je skutečný problém.
Mám pocit, že strava je hodně jenotvárná.jestli mi můžete někdo poradti, co dalšího můžu zařadit do jídleníčku a jak přimět synak pít, budu moc ráda.
Děkuji za rady

Blanka
  • 
23.8.2007 9:00:25
Ahoj, souhlasím s tím, že nejlepší je prát ekologicky, nicméně když jsem se ptala naší (vyzkoušené) léčitelky na nějaký super prášek(měla jsem leták, dneska jméno nevím), rezolutně řekla ne,naopak velmi dobře vyšel obyčejný Tide. Peru v něm 3 roky, od té doby, co máme pořádný ekzém, máchám víckrát a nepoužívím aviváž. Ekzém se ve 3 letech výrazně zlepšil, ale už 2 roky tvrdě dodržujeme dietu. Ekologie je dobrá věc, ovšem v případě ekzému po celém těle jsem musela dát přednost tomu, že nebudem chránit planetu, ale kůži naší holčičky. Asi jsem zrovna potkala něco, co nebylo úplně neškodné.
P.S. pro zajímavost, vzpomínám si, že Lovela sensitive vyšla hůř než ten Tide. Zkuste, na každou kůži sedne něco jiného, ovšem v batolecím věku bez diety nad úporným ekzémem nevyhrajete
Petra, ,2 kluci-1,3
  • 
22.8.2007 14:16:24
První týden jsme byli 3x, nyní chodíme 2x týdně. Po 2. návštěvě se kluci zhoršili, zahlenili, od 3. návštěvy se zas vše zlepšilo, nyní nystalo opět zhoršení, doufám, že pouze přechodně:). Kromě toho jim každý den sypu do koupele sůl z mrtvého moře, asi 2 polévkové lžíce. Je to množství, které je neštípe, ale snad trošku pomáhá.Myslím, že je to pro ně i dobrá prevence před nemocemi respiračními, které hrozí s nadcházejícím podzimem a vstupem do školky.Hodně štěstí, P.
  • 
21.8.2007 20:56:47
Jak často chodíte do jeskyně? My jsme byli dneska poprvé, ze stejného důvodu...
Mirka
  • 
13.8.2007 18:40:09
Upozornění pro atopiky: NIKDY se nekoupejte v syrovátce, pokud jste na syrovátku alergičtí. To bývá častý jev u atopických dětí do tří let. Pozor na to!
Petra, Daniel(3), Mikuláš(1)
  • 
12.8.2007 22:12:49
Milé maminky, starší syn trpí těžkou atopií od 2. měsíce, mladší syn lehčí formou - pouze nožičky a zápěstí - od 9 měsíců. I přesto, že u děti od narození dodržuji zásady správné životosprávy, koupu je pouze v přírodních olejích a natírám též přírodními oleji a krémy, ekzém se šířil neuprosným tempem a starší syn se prvními 3 roky svého života doslova proškrábal. Asi nemusím psát o probdělých nocích a zoufalství, které jsme si prožili.Ještě donedávna jsem téměř denně čelila dotazům, jenž mi kladli neznámí lidé na ulici typu:"paní, co je chlapečkovi"? Ekzém zasahoval do 2/3 obličeje a mého krásného chlapečka doslova netvořil.
Vše se doufám, že už napořád,změnilo před měsícem, kdy jsme strávili týden u moře. Daneček se hojil doslova před očima, a to se téměř nekoupal. Koupání v moři pro něj bylo velmi bolestivé, stačil však jen celodenní pobyt pod stromem na pláži. Ihned po návratu jsem začala s oběma chlapci navštěvovat solnou jeskyni v Brně.Po 3 týdnech pravidelných návštěv v jeskyni je mladší syn úplně čistý, Danečkovi zbylo posledních pár stroupků.Maminky, máte-li takto postižené děti, zkuste i vy solné jeskyně, budu držet palečky, aby i vám tento "zázrak" pomohl.
 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.