| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prosba

 Celkem 20 názorů.
 žinča 


Ahoj 

(3.11.2006 22:18:45)
koukám, že se povedlo a článek je na světě. Moc krásně napsané Bejbino, doufám a držím palce, ať se mezi námi najde plno dobrých lidí, kteří pomůžou.
 Kája 
  • 

Re: Ahoj 

(4.11.2006 7:54:17)
stránky jsem si prohlídla, ale nikde jsem nenašla prosbu o příspěvek nebo číslo účtu. Možná jsem jen špqatně hledala a možná inzerují jen v nejbližším okolí. Šlo by to napravit? Blíží se Vánoce a mnoho lidí by třeba přispělo aspoň drobnými na Mikuláše nebo dárečky.
 Itica 


Re: Re: Ahoj-číslo účtu 

(4.11.2006 9:38:43)
Moc hezký článek. Taky jsem se na jejich stránky podívala a mají to moc hezky udělané. Našla jsem tam i číslo účtu (na úvodní stránce pod kalendářem a pod jmény dárců) a dlouhý seznam věcí, které potřebujou. Určitě se najde hodně lidí, kteří rádi pomůžou, bude-li to v jejich silách. Bejbino, držim palce všem, kteří se o tyto děti v Merklíně starají, aby vždy měli to, co potřebují. Díky za článek. J.
 bejbina 


Děkuji a číslo účtu 

(4.11.2006 10:59:01)
Děkuji za zájem, a jak už psala Jutka, číslo účtu je tady v pravo dole, pod seznamem sponzorů.
 bejbina 


Re: Děkuji a číslo účtu 

(4.11.2006 11:04:33)
Promiň Jutto, překoukla jsem se a napsala Jutka.:o)
 kattie 
  • 

Re: Děkuji a číslo účtu 

(5.11.2006 13:04:18)
Číslo jsem na jejich stránkách našla, doufaám, že není potřeba uvádět variabilní nebo specifické symboly, ty jsem neviděla, tak jim snad platba přijde i bez toho. Moc jim držím palce, kéž by takových zařízení bylo více.
 bejbina 


Re: Re: Děkuji a číslo účtu 

(5.11.2006 20:06:34)
Kattie, děkuji moc. Když vím, že pomohl aspoň někdo, nepsala jsem zbytečně.:o))
 bejbina 


Re: Re: Re: Děkuji a číslo účtu 

(5.11.2006 20:08:22)
Poděkování samozřejmě patří i těm, co se tady neozvali.
 Paja 
  • 

ale máme přeci stadióny pro fotbal 

(5.11.2006 13:18:00)
Možná přispěji trochu mimo hlavní téma - ale. Jsem z Jablonce, kde se v minulých letech investovali z obecních a státních peněz stovky miliónů do rekonstrukce fotbalového stadiónu. Na tomto stadiónu hrají fotbal víceméně pouze prvoligoví fotbalistě z FK Jablonec - tedy dospělí a zdraví lidé, kteří by se snad měli o sebe postarat sami. Jak vidíte, tak to bohužel asi neumí a sají peníze z veřejných prostředků - pak se opravdu na ty potřebné obvykle nedostane.

P.S. Naštěstí to vypadá, že volby do zastupitelstva toto šílenství ukončili. Doufejme.
 Bětule 
  • 

Díky 

(6.11.2006 13:53:25)
Bejbino, děkuji za článek. Moc hezky napsaný a důležitý.
Taky jsem si dřív myslela, že pokud by se mi narodilo postižené dítě, dala bych ho do ústavu. Dnes mám jiný názor a jsem nadšená, že se pro rodiče s postiženými dětmi otevírají nové možnosti a stát už je nenutí se svých ratolestí zbavovat jako dřív (ústavy).
 Anio 
  • 

Re: 

(7.11.2006 12:29:29)
A co zvířata? Co se stane třeba s podobně postiženým štěnětem nebo hříbětem? Hm? Ano, tušíte správně, dotyčné zvíře, které je stejně malé, stejně bezmocné a stejně tak si zaslouží lásku jako Vaše děti, je ZABITO!! Proč by lidé měli mít výsady oproti zvířatům? Vždyť to jsou nejhorší tvorové na Zemi.. vezmeme-li to generalizovaně, umí jen ničit, zabíjet apod... (je mi jasný, že mě za tohle všichni sepsujete.. jste prostě lidi.. )
 bejbina 


Re: Re: 

(7.11.2006 12:47:33)
Anio, to mi připadá tak mimo, že kdyby to nebyla reakce na článek, který jsem psala já, neodpovídala bych.
Takže jen, přečti si ještě jednou co jsi napsala a zamysli se.
A myslíš si, že by postižené děti měly zabíjet jejich matky? Zvířátka to tak dělají, víš. Proto těch zvířat moc postižených neuvidíš. A víš proč to nedělají ty matky? Protože to jsou lidé.
 Anio 
  • 

Re: Re: Re: 

(8.11.2006 9:53:06)
je to k tématu postižení, jen jsem rozvedla téma lidských dětí k těm zvířecím;o) a matky lidské jsou snad něco víc než zvířecí? jsou snad lidi něco více než zvířata? jsou maximálně tak větší ničitelé atd.... ;o)
 Itica 


Re: Re: 

(7.11.2006 13:08:49)
Anio, jak už ti napsala Bejbina, my jsme lidé a zvířata jsou zvířata a ta svoje mláďata zabíjí. Ono se spíš jedná o to, že silnější přežije. Je to kruté, ale je to tak. Mě osobně se vůbec nelíbí, když třeba takové mládě orla, které se narodí dřív a je tím starší a většinou silnější, zabije svého sourozence, protože je mladší, slabší a ubíralo by mu potravu. Tak to prostě je. V přírodě přežívá ten silnější, ale protože lidi mají rozum (někdy bohužel), tak se snaží všelijak možně svá mláďata zachránit. A protože mají i cit, tak se snaží zachránit i ta, která nemají vyhlídky na skvělý život. Jakožto rozumný člověk to chválím a chválím i lidi, kteří se snaží zachránit a starat se o postižená zvířata. A věř mi, je jich hodně. Určitě jsi viděla psa, který ochrnul na zadní část těla a nebyl utracen, ale dostal vozíček, na kterém si vozí své nehybné tělíčko. No a vidíš, taky by ho lidé mohli utratit, ale neudělali to. Takže tvůj příspěvek má svou pravdivou část, ale plně pravdivý není. Jsou lidé, kteří se starají o postižená a zmrzačená zvířata. Krom toho, je taková starost málokdy tak náročná, jako starost o postižené dítě. Jednak zvířata toho nepotřebují tolik (jak finančně, tak materiálně) a jednak se rozpočet na jejich péči dá unést z běžného příjmu. A to je ten rozdíl. Zatím co lidi mají velké nároky a vše pro ně je drahé (rehabilitační lůžko nové stojí desítky tisíc), tak zvířata takové nároky nemají a věci pro ně nejsou finančně tolik nedostupné (pokud to člověk nepřehání s oblečkama a ostatními doplňky). A přestože zvířata cítí skoro jako lidé a ztráta jejich potomka je jistě taky citově velmi zasáhne, určitě je to netrápí tolik, jako matku ztráta dítěte. Neb nemají rozum jako lidé. J.
 Anio 
  • 

Re: Re: Re: 

(8.11.2006 9:58:17)
v některých věcech máš pravdu, jen mě při čtení tvýho příspěvku napadlo - a lidi snad nepatří do přírody? Nejsou snad vlastně taky zvířata? Jo, rozumový funkce mají trochu jinačí než zvířata, ale to je přece nevylučuje z přírody;o) jinak například jenom to, že má hříbě jednu nožičku křivou, případně o něco maličko kratší, už je pro některé lidi důvodem k jejich utracení... nejde tu jenom o psy a menší zvířata, jako třeba hlodavce atd....
 geppeto {David 1 rok} 
  • 

Ach jo. 

(8.11.2006 10:56:15)
Anio,nechci byt hruba, ale rekla bych, ze jsi upln mimo misu. Jak muzes srovnavat postizene dite a chrome hribe?? Kubisova by z tebe mela radost, ale me to prijde zcestne.
 Anio 
  • 

Re: Ach jo. 

(8.11.2006 13:16:09)
úplně jednoduše, obě jsou to bezmocný mláďata s vrozenou vadou, jedinej rozdíl je v tom, že postiženému dítěti se pomůže, postižené hříbě se zabije.. mimo mísu možná, jen jsem ale rozvedla téma postižené děti o další postižený mláďata a jejich osud...;o)
 bejbina 


Re: Re: Ach jo. 

(8.11.2006 13:45:29)
Anio, četla jsi mojí odpověď? Myslíš, že by se o postižené hříbě klisna starala?
 Na.talia 
  • 

Re: Ach jo. 

(11.11.2006 14:00:52)
Mluvíš mi z duše, přesně tohle si taky myslím. Ania ať se přídá k paní Kubišové, je to taky super, ale jsem tyhle příspěvky prostě nepatří. Postižené děti a postižená zvířata je přece velký rozdíl.
 Itica 


Re: Re: Re: Re: 

(10.11.2006 12:41:56)
Anio, máš pravdu, lidé samozřejmě patří do přírody. Jen s ní moc nekomunikují. Běžným věcem, jako je třeba přirozená selekce, se snaží bránit a to je činí takovými, jaký jsou. A bohužel jsou pak takový, jak píšeš. Nemají k přírodě úctu ani pochopení, přestože z ní pocházejí a jsou její součástí. Věř ale, že pro spoustu lidí by křivá noha hříbátka, nebo slepé tele nebyl důvod k utracení. Pořád ještě existují lidé, kteří takhle postiženým zvířatům dávají šanci žít. Ten pes s vozíčkem byl jen příklad. Jsou dokonce lidé, kteří zachrání třeba prase před porážkou a pak ho nechají dožít na svém dvoře a přitom se prase má dobře jako pes. A i když chápu tvoje rozhořčení nad neomluvitelným chováním lidí vůči zvířatům (já to taky nesnáším), tak bys to měla zkusit brát právě z té lepší stránky. A to tak, že budeš obdivovat lidi, kteří se snaží zvířatům pomoct. Nenávist vůči těm, kteří jim ubližují ti nepomůže, naopak tě bude užírat. Já to řeším tak, že čas od času pošlu do útulku se psy nějaké granule a piškoty. Mám radost z toho, že jsem aspoň trošku pomohla. Nechci sedět doma a nadávat, že zase nějakej debil(omlouvám se, ale jinak tyhle lidi nemohu nazvat) ubil psa tyčí. Tomu psovi to život nevrátí, tomu debilovi to nic neudělá a já si akorát ničím zdraví. Takže nejlepší je něco zkusit podniknout a udělat radost sobě a hlavně ostatním. Takhle to funguje i u lidí. Někteří lidé posílají postiženým nebo nemocným peníze a dary, aby jim aspoň trochu pomohli z nelehké situace. Víš, že za 50kč měsíčně může Unicef zajistit očkování jednomu dítěti v Africe až na pět nemocí? Já to ještě před rokem nevěděla. A kolik věcí se asi dá pořídit do psího útulku za 50kč měsíčně? Moc asi ne, ale když se sejde víc lidí, kteří to pošlou, tak se toho určitě dá koupit hodně. A stejné je to i u kont pro postižené a nemocné děti. A o tom to je. J.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.