| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Děti rozvedených rodičů

  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 75184  [Dalších 75134 >>]
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
2.1.2024 17:26:36
Kde jsi přišla k takovýmu magorovi?
Žžena 83005
2.1.2024 16:25:22
Velšice,
no ale v Tvém případě mi advokát přijde jednoznačně jako dobrý nápad. Zvlášť pokud je to zbabělec a navíc jak se sere do firmy.
Vítr z hor 100046
2.1.2024 16:10:39
Nemuze ti zakazat dovolenou. Muze ti ji leda zhatit tak, ze by ti nevratil dite vcas, ztratil mu pas apod.
U nas na naschvaly pomohlo, ze si deti vsechny dulezite veci s otcem domlouvaji samy. Na cokoli, co vzeslo ode me, reagoval sprajcem, naschvalem, odmitnutim, pomstou, vyderacskymi maily od nej i od jeho rodiny.

Na OSPODU pomohli “dobrou radou” - ze bychom se jako dospeli meli dohodnout, jinak by to detem ublizilo, bo by musely “predcasne dospet” a vyrizovat si to samy.
No tak holt “predcasne dospely” a vsechno si s otcem dohaduji samy uz od cca 8-9 let. Jakekoli zmeny typu Vanoce, dovolena, nutne souhlasy, podpisy atd. si musi domluvit, jinak to nemaji. Nekolikrat byly svedkem jeho sprajcu. Nekdy by me zajimalo, jak to vnimaji. Vedi, ze bych jim to rada domluvila sama, ale kdyz se o to pokusim, tak to proste nebudou mit vubec.
Velšice 92803
2.1.2024 16:01:49
“ nemyslím, že zrovna v tomhle ti pomůže utrácet peníze za advokáta, leda by snad manžel byl ten typ, co by se ho lekl (ale to tihle problematičtí lidé nebývají, vezmou si ho taky a terorizují i jeho ~;))”

Bývalý muž se autorit bojí, k soudu si ani právníka nebral a skoro tam brečel. On zastrašuje na dálku, když ale dojde ke konfrontaci, tak se buď rozbrečí, nebo uteče. Já ale bohužel konfrontovat neumím. Mně se už půl roku nepodíval do očí, vždy vysadí dítě, zazvoní a zdrhne. Dnes napsal všem mým zaměstnancům, že nás všechny dává k soudu~a~ Být mým kolegou musí být zážitek. Kdyby se mě to netýkalo, bylo by to úsměvný.
Velšice 92803
2.1.2024 15:46:08
Babi, Moniko, no reálně si to představit taky neumím, přeci nepojede na letiště a nebude se tam se mnou přetahovat o dítě. Mě hlavně zajímalo, jestli má reálně právo zakázat tu dovolenou. Já tohle všechno řeším poprvé, s tátou starších kluků vycházím výborně a nikdy nebyl problém v ničem. Co se týče této konkrétní dovolené, tak o té mám komunikaci na whatsappu. Ať už je syn dospělý ~7~
Monika 123907
2.1.2024 15:29:34
Velšice, neporadím nic moc praktického, jenom tak co vidím z okolí, že pokud se jeden z rodičů (někdy i oba) ve skutečnosti dohodnout na ničem moc nechce, resp. vyhovuje mu dělat potíže a chaos, tak nepomůže nic, leda čas a dospívání dětí. Na rozdíl od ostatních si moc nemyslím, že zrovna v tomhle ti pomůže utrácet peníze za advokáta, leda by snad manžel byl ten typ, co by se ho lekl (ale to tihle problematičtí lidé nebývají, vezmou si ho taky a terorizují i jeho ~;)).
Dovolenou v čase, kdy jsou dle dohody děti u tebe, ti otec zakazovat nemůže, pokud tedy je nechceš vláčet na nějakou nebezpečnou výpravu. Ale i tak "vyhraje" většinou prostě ten, kdo si udělá to, co chce. Tj. když prostě s dětmi odjedeš, co on asi může dělat, jak ti to "zakáže"?
Podat návrh na rozhodnutí soudu ve věci péče o děti můžeš kdykoliv, když se nějak změní poměry (což je i situace, kdy se nelze domluvit), jestli to dělat hned nebo až časem ti těžko poradíme, ty znáš otce dětí nejlíp. Pokud budete pokračovat v "dohodách", možná by bylo lepší si o zásadních věcech psát - stačí maily, nebo WA zprávy apod. - nebudete muset tolik řešit, kdo co komu ne/řekl a ne/slíbil ...
babi_ 48341
2.1.2024 15:28:54
Nevyznám se v tom, ale "z dálky" laicky mi není zřejmé, jak by mohl otec zabránit tvojí dovolené s dítětem, pokud to není v "jeho" předem domluveném čase, tedy dítě není při začátku dovolené u něj. Mimo Sch. ho nevezeš...

Představuju si to tak: dítě máš doma, ve své péči, sbalíte se a jedete na dovolenou. Jak do toho může zasáhnout otec? Říká, že si to nepřeje? Na to bylo by mělo stačit "dítě a já si to přejeme". Nebo mi něco uniká, představuju si to jak hurvínek válku?
Velšice 92803
2.1.2024 15:21:57
Kosatko, určitě nechci o nic bojovat. Chci jediné, aby mělo klid dítě a aby platilo to, na čem se dohodneme, jinak nemám s ničím problém. Jde tatínek na koncert v době, kdy má mít syna? Nic se neděje, tak ho může mít druhý den, opozdí se oproti času, kdy vyzvedává? Nevadí, může se to stát každému. Potřebuje mi dát syna dřív, oproti zvyklostem, nevadí, pokud jsem doma, tak je mi jedno, kdy ho přiveze, prostě vždy je to o dohodě. Bohužel to tak je pouze z jedné strany. A pokud už zaplatím dovolenou, tak ji, doufám, nemůže rušit. Ráda bych se obešla bez sociálek a právníků, pak ale nevím, jak docílit toho, aby to fungovalo.
kosatka2 89902
2.1.2024 15:05:26
Je mi líto, že máte takové potíže v dohodě, že dojde až na sociálku. U mých známých to ale pomohlo, když si matka, známá extravagantní umělkyně neustále vymýšlela nějaké změny oproti dohodě. Jasně řečené TAKHLE NE pomohlo i do budoucna.
Sociálka tam není od toho, aby pomáhala jednomu rodiči PROTI druhému, a samozřejmě, že "pomůže" i otci, proč by to neudělala? Můžou ale udělovat statisícové pokuty, když rodič dělá nějaké obstrukce, a i se to tak v Praze děje (neznám terminologii ani proces, nejsem z oboru).
Velšice 92803
2.1.2024 14:28:42
Kaipo, samozřejmě, to tak nebylo myšleno. Chtěla jsem tím říct, že to, že jsou hodný, nebo to, že se na mě usmívají a působí příjemně není zárukou toho, že mi něco světoborného poradí, protože stejně tak můžou následně pomoci otci. A ano byla bych moc ráda, aby úřady jednaly v zájmu dítěte, ale zaprvé to tak není, za druhé to asi ani není v jejich silách.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 75184  [Dalších 75134 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.